Skip to Content

Duurzaam cadeau een lijst met leuke kado tips

Geen stress dit jaar om een passend cadeau te vinden! Ik ga je helpen met 3 top lijstjes. Voor haar, hem en een duurzaam lijstje. Allemaal staan ze vol diverse tips die ook nog eens betaalbaar zijn. Mijn richtlijn is 20 euro. Liefst eronder en als het echt heel tof is mag het iets erover heen gaan. Ik begin met duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. In deze lijst vind je een duurzaam cadeau voor jong en oud.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Duurzaam cadeau

Duurzaam cadeau en betaalbaar zijn niet twee woorden die altijd samengaan. En dat is met een goede reden. Waar eerlijke werkprocessen en goede grondstoffen gebruikt worden…daar zijn nou eenmaal hogere kosten bij gemoeid. Hoger klinkt niet goed, eerder eerlijk. Mensen die het product maken krijgen een eerlijk loon. Ook worden goede productiemethodes gebruikt en goede materialen. Ik zie het ook meer als een investering de eerlijkere prijs. Dankzij mijn aankoop wordt de wereld een stukje beter. Zowel voor natuur en mens! In deze “Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn”, blog heb ik een diverse lijst samengesteld.

Ben je op zoek naar low budget cadeautips kijk dan naar dit overzicht van Anja

Lijst van 15 Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

1. Return to Sender een duurzaam cadeau

Als er 1 bedrijf favoriet is bij mij en een absolute must in deze ‘Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn’ blog, dan is dat wel Return to Sender. Hun missie is zo helder en duidelijk. De mensen die er werken zitten zo vol passie en liefde, en zijn helder en transparant. Daarbij zijn ze door de jaren heen gegroeid en volwassen geworden in een prachtig aanbod! Al hun producenten krijgen eerlijk betaald. Hun missie is om de vrouwen op de arbeidsmarkt een eerlijk loon te betalen waardoor hun kansen op een goed leven worden vergroot. Ze kunnen een gezin onderhouden en scholing bekostigen. Kleine en belangrijke stappen om het oneerlijke consumentengedrag te doorbreken en ze een beter leven te geven.

Hun site staat vol moois maar als Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn wil ik dan de You matter box belichten. In een samenwerking met Housevitamin is een lief houten boxje ontworpen met daarin 12 kaarten met liefdevolle quotes. Er zit ook een houten kaarthouder in en is gemaakt door vrouwen in Nepal. Deze mooie box scoor je al voor 9.95! een perfect eerste duurzaam cadeau.

  • You matter box met 12 liefdevolle houten quote kaartjes bestel je hier

2. Het eco handboek

eco handboek

Een handig en fijn leesbaar boek is altijd een goede cadeautip! Het eco handboek is een helder en duidelijk boek waarin vragen beantwoord worden waarmee je zelf keuzes kan maken. En waarmee ook daadwerkelijk stappen kan nemen om je ecologische voetdruk te verkleinen. Elk stapje is welkom en dit boek maakt het heel makkelijk! Een uitgebreide review lees je terug via deze link. Een mooie derde aanvulling in deze ‘Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn’ lijst.

3. Zelf een papieren design vaas vouwen – duurzaam cadeau

stoerdoenvoer boeken vouwen

Jazeker, zelf je cadeau maken wat er ook nog leuk uitziet? Als het mij lukt, lukt het jou ook! Scoor wat oude boeken, of boeken waar je vanaf wilt. En vouw er een toffe vaas van. Voeg hier eventueel nog een leuke droogbloem aan toe en je hebt een geweldig duurzaam cadeau voor nop of weinig! De goedkoopste tip in deze duurzame cadeautips die betaalbaar zijn.

  • How to een papieren vaas vouwen van een oud boek lees je via deze link

4. Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn Droogbloemen

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

In het vorige punt al aangegeven dat droogbloemen een leuk cadeau kunnen zijn. Buiten leuk ook duurzaam want ze gaan lang mee! Ik heb zelf een favoriete webshop om ze te bestellen, Mook stories. De droogbloemen zijn natuurlijk, niet chemisch bewerkt en hebben een bepaald soort grilligheid zoals de natuur ook bedoelt heeft. Het assortiment is afwisselend. Ben je nou niet zo’n creatieve vouwer? Hier kan je ook leuke setjes kopen met vaasjes en flesjes erbij. En kaarten en kaarsen.. Ik slaag altijd voor een passend cadeau hier!

5. Vegan, duurzaam en lekkere wijn – duurzaam cadeau

Die scoor je gewoon bij de Hema! Ja echt, ze hebben een bekroond wijntje wat al die boxen aantikt en 6 euro per flesje is. Of 15.- voor een cadeeauverpakking. Een super leuk cadeau toch in deze Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. De wijnmaker Neleman gelooft in aandacht. Aandacht voor mens, milieu én economie. De wijnen zijn biologisch, vegan friendly en CO2-neutraal. Ook vind de wijnmaker Neleman dat goed best mooi mag zijn. Daarom werken zij samen met jonge, veelbelovende ontwerpers voor het design van de flessen. Als het om de kwaliteit van de wijn gaat gaan zij vanzelfsprekend voor het beste.

  • Scoor je eigen fles hier via de Hema

7. Zero waste project een duurzaam cadeau

zero waste project

In dit boek delen Nicky en Jessie hun 12 belangrijkste lessen om een duurzame lifestyle te ontwikkelen. Naast tips ook hun mislukkingen want die zijn er ook natuurlijk en gelukkig zijn de meiden daar open en eerlijk over. Een fris boek met bruikbare tips voor 20,99. Een perfect cadeau in deze duurzame cadeautips die betaalbaar zijn lijst.

6. MOYU Ringband – duurzaam cadeau

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn van rond de 20 euro. Met deze nummer 7 ga ik er iets overheen, maar het is wel echt een investering. De MOYU ringband is namelijk een duurzaam notitie boekje wat je keer op keer kan gebruiken! Geen papier meer nodig dus. Dan is de 26,95 een prima investering en het is gewoon een heel tof cadeau. Er zijn verschillende varianten, ook voor een lagere prijs en de uitgebreide review lees je hier.

7. Lekker plantaardig scheurkalender

vegan scheurkalender

Op zoek naar lekkere vegan recepten en tips voor plantaardig eten? De vegan scheurkalender geeft je dagelijks inspiratie voor de lekkerste plantaardige maaltijden. Deze eerste Nederlandse (en Vlaamse ;-)) vegan scheurkalender is een laagdrempelige manier om te ontdekken hoe lekker plantaardig kan zijn. Perfect dus in deze duurzame cadeautips die betaalbaar zijn lijst. De kalender bevat: 260 veganistische recepten, elk weekend informatie over gezonde en plantaardige voeding, weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel. Door (vaker) plantaardig te eten, help je mee aan een betere wereld voor mens én dier.

8. Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn Olijfhout snijplank

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

Olijfhout is prachtig en duurzaam. Als een olijvenboom “op” is dan heb je een prachtig product waar je mooie items van kan maken. Voor de levensgenieter, fijnproever, foodie en kok is een plank van olijvenhout een perfect cadeau. Geef het zou of pak het leuk in plastic folie met wat lekkere worstjes, kaasjes of andere items van keuze. Weet je hoe je olijfhout moet verzorgen? In deze blog geef ik uitleg.

  • Een prachtige olijfhouten snijplank bestel je online hier bij de Xenos in verschillende formaten en prijzen

9. Gerecycled glas

glazen vaas

Niet alleen is het duurzaam maar het is ook heel mooi. Een echte duurzame eyecatcher in je woonkamer of keuken. Ik hou van cadeaus die je ook persoonlijk kan maken en dat kan met deze duurzame cadeautip die betaalbaar is nummer 11. Een voorraadpot van gerecycled glas. Zo leeg al prachtig maar je kan het ook persoonlijk maken en vullen. Wat dacht je van lekkere snoepjes, een mooie biologische pasta, droogbloemen of iets anders wat je bedenkt. Ik weet zeker dat het een top cadeau is.

10. Biologische handzeep een duurzaam cadeau

biologische handzeep

We wassen onze handen kapot, en het is normaal geworden. Maar wist je dat als je een handzeep kiest zonder agressieve ingrediënten dat dit heel erg meevalt? Ik was mijn handen veel, heb een gevoelige huid maar ze zijn niet kapot. dat komt omdat ik kies voor meukvrije handzeep. En als je dan toch een cadeau geeft waarom niet een handvriendelijke en mooie handzeep? Een duurzame cadeautip die betaalbaar is en nog leuk ook. Kies er een paar uit en pak leuk in een mandje en voila! Bij De online drogist is de keuze het grootst en het leukst geprijst vind ik.

11. Recycle knutselpaketten

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

Ben je op zoek naar een Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn voor jongere mensen? Dan is dit jouw tip! Al is het voor volwassenen ook zeker leuk. Re-Cycle-Me heeft geweldige knutselpakketten, spelletjes en thema feestjes. Prijzen variëren van rond de 9.- tot 21.- En het aanbod is heel groot. Er zit dus altijd wel iets bij!

  • Klik op deze link voor het ruime aanbod van Re-Cycle-Me assortiment

12. BIOBUDDI bouwen Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn

Omdat we graag compleet zijn met duurzame cadeautips geven die betaalbaar zijn, nog een tip voor kinderen. Wat dacht je van deze BIOBUDDI bouwblokken? Er zijn verschillende pakketjes en ze hebben zelfs toffe setjes met Juf Roos die erg geliefd is door kinderen. De biobased blokken worden gemaakt van restanten van suikerriet. Het is milieuvriendelijk en recyclebaar. En bovenal erg leuk!

Lees hier de review van de bouwblokken en hier de review van de pixelset

13. Vaas Recycle

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

De laatste in deze duurzame cadeautips die betaalbaar zijn lijst is een pronkstuk! Een klein vaasje van recycle plastic wat een prachtig design eyecatcher is in huis. Het hangt namelijk op de kop zonder aarde of water te morsen. Het is iets buiten de 20 euro maar voor rond de 24 euro heb je een onwijs tof cadeau wat echt uniek is! Het is er in wit en zwart en er zijn verschillende modellen. Ik ben persoonlijk verliefd en zet deze op mijn eigen wensenlijstje.

14. Hemd voor Hem cadeauset

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn sokken hemd voor hem

Ik denk dat je iedereen wel blij maakt met een reep Tony Chocolonely. Ook worden de producenten blij wan Tony staat voor eerlijke handel en maken dit heel helder en transparant. Als je dat nou combineert met een paar warme en hippe voeten dan is Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn toch compleet? Verwarming lager, zo smelt je chocola ook minder snel. Hemd voor Hem heeft namelijk een toffe cadeaubox waarin je een reep Tony vind en 2 paar Happy Socks. Sokken die met goede katoen gemaakt worden. Het zit in een toffe cadeaubox en is zowel voor hem als voor haar.

  • Klik op deze link om jou favoriete setje Tony en happysocks te kiezen!

15. Maak je eigen koffie capsule

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn, verminderen onze voetstappen in het produceren van afval. Daar valt deze 17e tip zeker onder! Met dit leuke startsetje vul je zelf je koffie capsules en gebruik je elke keer opnieuw. Kies jouw eigen duurzame bonen en geniet van een heerlijk en eerlijk kopje koffie! Als je het cadeau geeft kan je er nog koffiebonen bij geven.

16. Groei je eigen Bonsai boom – duurzaam cadeau

bonsai boom kweken Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn. diverse lijst met cadeaus rond de 20 euro. Er zit zeker weten een duurzaam cadeau bij

In duurzame cadeautips die betaalbaar zijn hoort natuurlijk ook een growit. Er zijn er heel veel maar deze vind ik erg leuk. Kweek je eigen Bonsai boompjes. Hoe leuk om een mini boompje te laten groeien. Er zit genoeg in voor 5 boompjes, wat meteen extra duurzaam is: Je kan er 4 weggegeven als ze leuk gegroeid zijn. Voor 14,95 heb je niet alleen een leuk cadeau maar het is ook nog eens een cadeau in een cadeau. Tenzij jij het hele setje weggeeft, dan is het maar hopen dat je misschien een boompje terugkrijgt. Het is geschikt voor mensen zonder groene vingers.

Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn

Ik vond het erg leuk om bovenstaande lijst samen te stellen. Ik denk dat ik voor iedereen wel iets erbij heb staan en denk ook echt wel dat er voor iedereen wat bij zit. Heb jij een favoriet in deze lijst van Duurzame cadeautips die betaalbaar zijn? Wat zou je geven en wat zou je graag willen krijgen?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.