De mooiste eetkamer creëer je zo, een blog met tips

Soms past de tafel van je dromen niet helemaal bij de rest van je interieur. Of zijn die stoelen veel te groot voor de tafel die je hebt. Het kan erg lastig zijn om de juiste spullen te combineren. Met deze tips creëer jij de mooiste eetkamer!

De mooiste eetkamer
foto van pexels.com door Naim Benjelloun

De mooiste eetkamer

Maar wat is dan precies mooi? Is dat als alles netjes is opgeruimd? Is het wanneer alles goed bij elkaar past? Dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn, maar als ik mijn vrienden spreek dan zijn we wel heel eensgezind over wat nou de mooiste eetkamer is en wat erin zou moeten komen. Over kleine details verschillen we, maar in het algemeen weten we wel hoe je een eethoek ofwel eetkamer mooi kan maken.

Een geschikte eettafel

De tafel is hetgeen wat de meeste ruimte in je eethoek/kamer inneemt. Die moet goed zijn. Een te grote tafel zorgt al snel dat het vol oogt. En je raadt het vast wel, dat is niet bepaald een mooie eetkamer dan. Belangrijk is om eerst de afmetingen van je eetkamer te meten. Hoeveel ruimte heb je en welke vorm komt daar het beste in uit? Je zou bijvoorbeeld een plattegrond kunnen maken en daarin een “tafel” kunnen leggen. Zo weet je een beetje hoeveel ruimte een ronde of rechthoekige tafel in gaat nemen. Een belangrijke beslissing die je moet nemen. Eettafels kopen doe je niet zomaar.

Dichte of open stoelen?

Heb je een grote ruimte voor een mooie eetkamer? Dan zijn grote robuuste stoelen zeker wel geschikt. Maar in een kleine ruimte zou ik gaan voor stoelen met gaten erin of zonder armleuning. Hoe meer ruimte de stoel inneemt hoe voller het oogt. Niet het effect dat je wil bereiken in een kleine ruimte. Eetkamerstoelen kopen vraagt om zorgvuldigheid. Mijn advies is om deze tegelijk met je tafel te kopen. In de winkel kan je de stoel bij de tafel neerzetten. Zo kan je gelijk voelen of de stoel hoog genoeg is en wel onder de tafel kan. Je zou niet de eerste zijn die thuis ontdekt dat de stoelen er niet onder kunnen.

Tegen de muur

Belangrijk is om te kijken waar in de ruimte je de tafel en stoelen wil zetten. Om de mooiste eetkamer te krijgen moet je ook goed nadenken over de plaatsing. Zo had ik ooit een mooie eettafel, maar die was veel te groot. We hadden hem tegen de muur gezet, maar dat maakte de eetkamer echt niet mooier. Nu we een ronde tafel hebben, lijkt het wel alsof we veel meer ruimte hebben. Bij vrienden van ons was dat weer andersom. Zijn hebben een grote ruimte en daar stond een kleine, ronde tafel niet mooi in. Het is dus erg belangrijk om de juiste grote en dus ook de positie vinden.

De mooiste eetkamer

Attributen maken het af

Wil je echt sfeer creëren in jouw mooie eetkamer? Dan is het belangrijk om de juiste attributen erbij te zoeken. Een mooi langwerpige loper over je rechthoekige tafel staat namelijk erg sfeervol. Of dat plantje in dezelfde kleur als je stoelen. Maar ook mooie kaarsen in een chique houder kunnen je eetkamer sfeer geven. Het combineren zorgt ervoor dat je eetkamer echt een eye-cather wordt.

Heb jij de mooiste eetkamer?

Dus ga lekker aan de slag. Zoek die spullen bij elkaar en probeer jouw persoonlijke sfeer te creëren. Een moodboard zou er ook bij kunnen helpen! Vooral als je het lastig vindt om dingen te combineren. Door ze allemaal samen te leggen zie je al snel of het past. Dus mijn vraag aan jou. Heb jij de mooiste eetkamer thuis?

Lees ook deze blog voor nog meer inspiratie in en om het huis. En wil je meer weten over de ruimte rondom een eettafel kun je hier meer informatie vinden.

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.