Casper en Emma maken theater

In de zomervakantie ging ik met dochterlief naar de film Casper en Emma maken theater. De hele voorstelling was er een grote lach op haar gezicht en geen een keer wilde ze op schoot kruipen. Nadat de film was afgelopen wilde ze eigenlijk gelijk naar huis om ook theater te gaan maken. Maar dat ging niet want we gingen ook nog naar het Kinderboekenmuseum. In deze blog meer over de bioscoopfilm Casper en Emma maken theater. 

Casper en Emma maken theater

casper en emma maken theater

Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. De tijd voor het inzamelen van geld is aangebroken!

Casper en Emma bezoeken samen met de klas een theatervoorstelling over Doornroosje. In de stijl van theatervoorstellingen van Gonnie & Gijsje, Woezel & Pip en Dikkie Dik worden de handpoppen bediend door mensen in het zwart gekleed en vertellen zo het verhaal van Doornroosje. Casper is erg geintimideerd door de vrouw die de lichten bediend en Emma van de handpoppen.

Theatervoorstelling maken

De klas van Casper en Emma doet haar uiterste best om een idee te verzinnen waarmee zij een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Door de theatervoorstelling komen ze op het idee om samen een toneelstuk te maken over kaarsen die licht geven in het donker. Natuurlijk komt er ook een Welpje en een Beer en een Mevrouw Konijn en nog veel mer knuffels in voor.

We leren tijdens deze film zelfs dat alle knuffels van de klasgenoten van Casper en Emma kunnen praten. En dat ze heel goed kunnen helpen met liedjes zingen.

De vader van Casper helpt om een spot te maken, maar deze blijkt helaas kapot te gaan.

Vanaf nu wordt het spannend!

  • Lukt het ze om op tijd licht te regelen voor de theatervoorstelling?
  • Hebben ze op tijd de liedjes goed ingestudeerd? En het toneel klaar?
  • En is hun schoollokaal wel groot genoeg voor de theatervoorstelling of moeten ze ergens anders heen?
  • Wat moet er nu als Emma van een ladder valt en niet mag lopen?
  • Waarom zit er opeens een vogel in het publiek?

En de belangrijkste vraag: lukt het ze om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis?

Casper en Emma maken theater draait bijna overal! Kijk op de site van Pathé ( Amersfoort, Delft, Haarlem en Zwolle)  en Kinepolis (Enschede, Groningen en Utrecht) naar de tijden!

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.