Skip to Content

Papieren vliegtuigjes. Een boek met stap voor stap uitleg.

Op zoek naar een leuk schoencadeautje waar je kind zichzelf urenlang mee kan vermaken? Wat dacht je van papieren vliegtuigjes? Dit doeboek heeft uitscheurbare vouwblaadjes met de coolste prints erop. Daarnaast vind je er instructies voor acht verschillende modellen. Zo leert je kind stap voor stap dus verschillende papieren vliegtuigjes te maken.

papieren vliegtuigjes

Van legervliegtuig tot papieren stunt vliegtuigjes

Kies je voor een supersnel legervliegtuig? Of heb je liever een vliegtuig met vlammen erop dat zweeft in de lucht? Een stuntvliegtuig met coole sterren kan natuurlijk ook. Kijk dan gauw in dit boek om je papieren vliegtuigje uit te kiezen dat je wilt vouwen. Hierbij zoek je dan één van de vouwblaadjes die je uit het boek kunt scheuren. Daarna volg je de vouwinstructies die duidelijk en stap voor stap beschreven staan.

papieren vliegtuigjes

De acht verschillende

Je kunt kiezen uit de Vuurpijl, de Zweeftopper, de Speedvlieger, de Superglijder, de Sterrenjager, de Stuntduivel, de Topstunter en de Megaracer. Stuk voor stuk flitsende namen dus! En in dit boekje kun je stap voor stap zien hoe je de acht papieren vliegtuigjes vouwt. Achter de instructies zitten maar liefst 32 vellen papier met verschillende prints om jouw vliegtuigje er cool door de lucht te laten scheren. Kies er bijvoorbeeld eentje met vlammen erop. Of kies een ontwerp met gekleurde strepen, een camouflageprint of stoere sterren.

gekleurd papier

Hoe gooi je de papieren vliegtuigjes?

Achterin dit boekje staan dé tips om je vliegtuig lang in de lucht te houden! Heb je bijvoorbeeld een vliegtuigje met smalle vleugels, dan moet je het hard gooien. Maar gooi je vliegtuig nooit te steil omhoog, want dan gaat ie net zo hard weer naar beneden. En gooi trouwens ook nooit recht naar iemand anders toe, want dat kan gevaarlijk zijn. Maak er ook eens een wedstrijdje van: wie gooit het vliegtuigje het verst? En bij wie blijft ie het langst in de lucht zweven?

Specificaties:

Auteur: ZNU | Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas | 9789044758603 | juni 2020 | 80 pagina’s | Meer informatie vind je hier

papieren vliegtuigjes

Wil jij ook zo’n leuke vouwboek papieren vliegtuigjes winnen?

Gefeliciteerd Mira

Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Linda Raaijmakers

Saturday 28th of November 2020

Ik doe graag mee omdat ik dan eindelijk eens leer om vliegtuigjes te maken misschien want "mama kan er niks van" haha

Jolijn

Thursday 26th of November 2020

Heel leuk om met de klas te doen, ik maak graag kans (:

Danielle van de Donk

Wednesday 25th of November 2020

Heel graag voor onze zoon die telkens vergeet hoe hij vliegtuigjes vouwt. Hiermee kan hij het telkens terug kijken.

Linda Smeets

Sunday 22nd of November 2020

Onze dochter is dol op vliegtuigjes vouwen, echter lukt dat niet al te best... Ik ben ervan overtuigd dat het hiermee wel gaat lukken en doe dan ook graag mee.

Goele H

Saturday 21st of November 2020

Mijn zoon is gek op vliegers maken, en wil graag dat ik daar bij help. Helaas bezit ik geen talent op dat gebied. Dit zou hem zeker kunnen helpen hierin.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.