Skip to Content

Snelheid internetverbinding – een lijst met tips internet abonnement

Als je een huis hebt, dan ben je hoogstwaarschijnlijk volwassen. Met die volwassenheid komen allerlei verantwoordelijkheden mee die jij allemaal moet gaan oppakken. Je moet zorgen voor een aantal dingen die in orde moeten zijn in je huis, zoals je internetverbinding en dat kan misschien best een beetje overweldigend aanvoelen. Je moet opeens zoveel doen, het ligt allemaal op je bordje en je staat er helemaal alleen voor. Althans, dat denk je. Dat is namelijk helemaal niet het geval, dat proberen we je duidelijk te maken. Toch is het best logisch dat je dit misschien denkt. Je bent dan wel volwassen, maar je kunt best een beetje hulp gebruiken en ontvangen op sommige gebieden. Neem nu bijvoorbeeld het afsluiten van een internet abonnement.

Wij vertellen je hier alles over in deze blog. Na deze blog weet je precies waar je op moet letten en wat je wel en niet moet doen. 

snelheid internetverbinding
Foto door picjumbo.com via pexels

Snelheid internetverbinding

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de snelheid van het internetabonnement dat je op het oog hebt. De snelheid van je internetverbinding kun je meten op basis van de eenheid mb/s. Dit betekent de hoeveelheid MB’s per seconden over je internet gaan. Zo kun je dit meten voor de upload snelheid, maar ook voor de download snelheid. Over het algemeen is de laatste het meest belangrijke en zul je dit ook het meeste merken. Daarnaast is het goed om te beseffen dat de snelheden al verschillen tussen je wifi en je kabelinternet. Je moet hier rekening mee houden, anders raak je een beetje teleurgesteld op het moment dat je je wifi gebruikt in plaats van je kabelinternet. Kijk ook goed naar wat een provider daadwerkelijk kan bieden en belooft. 

Beschikbaarheid

Het is tevens van belang dat het internet abonnement dat je op het oog hebt daadwerkelijk beschikbaar is in jouw regio. Sommige providers zijn alleen in bepaalde omgevingen actief en anderen sluiten weer kleine gebieden uit vanwege een bepaalde reden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze hier geen aansluitingen hebben. Op een sit als speedtest kun je de snelheid van je internetverbinding controleren. Daarvoor moet je natuurlijk wel ook een goede dekking hebben.

Soms heb je op zolder geen goed bereik en dan heb je een WiFi extender nodig zoals een Unifi schotel. De lokale internetwinkel kan je hier goed over voorlichten.

vanaf welke leeftijd een eerste mobiele telefoon
mckaela-lee-via unsplash

Veiligheid

Ook de veiligheid van je netwerk is iets om mee te nemen in je beslissing van je internetverbinding. Zo heb je de optie tot een bepaalde beveiliging van je netwerk bij sommige providers. Hier kun je ouderlijk toezicht instellen voor je kinderen, maar ook extra beveiliging voor bankieren en antivirus software. Het is allemaal mogelijk, maar je moet er wel op letten en er onderzoek naar doen als je een internet abonnement op het oog hebt.

Privacy wordt steeds meer en meer ingeperkt door allerlei wet- en regelgeving, dan is het fijn als je nog wel op een privé manier kunt internetten en dat je weet dat je verbinding veilig is. Ook kun je bij sommige providers een abonnement kiezen waarmee je je telefoon weer terug kunt vinden als je hem kwijt bent, dit is onderdeel van een speciaal programma en is er ook voor kinderen en hun ouders. Wanneer de ouder het kind belt en hij/zij niet opneemt, wordt het apparaat automatisch gelokaliseerd en kan de ouder meteen zien waar het kind is. 

Let jij bij de afname van je internet abonnement ook op de snelheid van je internetverbinding?

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.