Pettson & Findus doeboeken, een spelletjesboek met letters, cijfers en woorden

Doeboeken zijn inmiddels ondenkbaar uit het aanbod speelitems thuis toch? Ze zijn heerlijk om mee te nemen op reis, naar de tuin, in bed, het strand, een park, mee op terrasjes of gewoon lekker thuis aan tafel. Een boek waarin je kan lezen én kan doen. Dit keer hebben wij de Pettson & Findus doeboeken, dit tweetal is geliefd in ons huis. We hebben al meerdere voorleesboeken die erg populair blijven. En nu dus de doeboeken. Één met cijfers die al vanaf 3 jaar geschikt is. En één met letters, die vanaf 5 jaar wordt aangeraden.

Pettson & Findus doeboeken

Pettson & Findus doeboeken

Pettson & Findus spelletjes met letters en woorden
Findus is verdwaald op de boerderij. Wijs jij hem de weg naar Pettson? Ontcijfer je de geheime mukkelcode en los je samen met Findus de woordzoeker op? Dit zalige spelletjesboek is voor alle Pettson & Findus-fans die graag bezig zijn met letters en woorden. Vanaf 5 jaar.

Pettson & Findus spelletjes met cijfers en vormen
Pettson en Findus zijn druk in de weer in de keuken. Wijs jij de juiste plek van elk puzzelstukje aan? Los je de kleurensudoku’s van de mukkels op en help je Findus in de moestuin? Dit zalige spelletjesboek is voor alle Pettson & Findus-fans die graag bezig zijn met cijfers en vormen en van logica houden. Vanaf 3 jaar.

Even voorstellen

Ken je dit leuke duo nog niet? Dan zal ik ze even voorstellen voordat ik doorga met de Pettson & Findus doeboeken. De oude boer Pettson en zijn kat Findus beleven samen vele leuke en gekke avonturen. Pettson bedenkt graag creatieve oplossingen voor problemen en de getalenteerde Findus helpt hem een handje mee. Sven Otto Rickard Nordqvist (1946) komt uit Zweden en is de auteur van deze kinderboeken. Op onze boekenblog hebben we een aantal recensies van deze onwijs leuke boeken. Vooral het interactieve schuifjes- en flapjesboek is echt geniaal. Één van de beste flapjesboeken ooit wat ons betreft. Het zit zo leuk in elkaar en van elke mm is gebruik gemaakt.

Door met de Pettson & Findus doeboeken

Door met deze hele leuke doeboeken! Want ze zijn echt onwijs leuk. Het ademt precies wat dit duo altijd uitstraalt. Een aangename ouderwetse retro vibe die niet saai of gedateerd is. Het voelt knus, vrolijk, eigen en grappig. Het boek met cijfers is al geschikt vanaf 3 jaar! Mijn dochter van 3 kan echt niet alle opdrachten en die is best pienter, maar heeft gewoon nog niet voldoende interesse voor de schoolse opdrachten. Mijn oudste dochter daarentegen zit in groep 3 en vindt het heerlijk de wat simpele dingen voor haar. Het is simpel maar niet saai want er is heel veel uitdaging in deze Pettson & Findus doeboeken.

De illustraties zijn al een feestje en ik merk dat mijn oudste dichter extra secuur aan het werk gaat ín de Pettson & Findus doeboeken. Dit omdat we normaal dus voorlezen uit de boeken, en ook omdat het gewoon heel tof is vormgegeven. De kleurensudoku is wel favoriet uit het cijfer boek. En kleuren op nummer ook. De spelletjes met woorden bieden meer uitdaging en daarmee gaat ze net zo enthousiast en secuur aan de slag.

De Pettson & Findus doeboeken zijn hier in ieder geval erg geliefd en zitten al in onze vakantiekoffers ingepakt!

Lees ook deze blogs:

doeboeken voor kinderen

Lillicorn doeboek

Footer5
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.