Een gezonder leven? Hier 3 handige tips!

Iedereen streeft er naar om zo gezond mogelijk te leven. Toch kan ons drukke dagelijkse leven ervoor zorgen dat dit niet altijd even makkelijk is. Gelukkig zijn er handige trucjes waarmee je er toch voor kunt zorgen dat je langzaam aan gezondere routines kunt creëren. Ik heb een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder hoe jij gezonder leven kunt!

Slowjuice sapjes

Alhoewel je heus wel eens een stuk fruit eet en wat groente tijdens het avondeten, is de kans groot dat dit niet voldoende is. Zo zouden we er in een perfecte wereld naar moeten streven om zo’n 200 gram groente en 200 gram fruit per dag te eten voor een gezonder leven. Als je het lastig vindt om zoveel groente en fruit te consumeren zou je eens kunnen kijken naar slowjuice sapjes. Deze sappen kun je drinken tijdens je dagelijkse bezigheden en zo zorg je er toch voor dat je de nodige mineralen en vitamines binnenkrijgt. Daarnaast zijn groentesappen ook nog eens erg lekker! Als je bezig bent met afvallen zou je ook je snacks of kleine maaltijden kunnen vervangen met een lekker sapje. Hiervoor kun je eens kijken naar een detox kuur van groentesapjes.

gezonder leven
foto van Pexels

Weekboodschappen en weekplan

Een andere handige tip is om iedere week een weekplan te maken voor alle maaltijden die je eet op een dag. Dit kost aan het begin van de week wat tijd, maar zo weet je precies wat je voor welke maaltijd en snack zult gaan eten. Wanneer je eigenlijk altijd bezig of onderweg bent, dan kan een weekplan veel rust bieden. Zo kun je een gezonde samenstelling maken van gerechten. Je kunt er ook voor kiezen om meteen weekboodschappen te halen. Dit scheelt veel tijd en zo weet je ook nog eens zeker dat je gezond eet. Als je al eten in huis hebt is de kans veel kleiner dat je een ongezonde keuze maakt. Een ander voordeel is dat je de gerechten ook nog eens op basis van aanbiedingen in de winkel kunt samenstellen. Dit is een mooie mogelijkheid om geld te kunnen besparen.

Plan sportmomenten in voor een gezonder leven

Daarbij is genoeg beweging natuurlijk ook essentieel voor een gezonde levensstijl. Het is daarom van belang om hier tijd voor in te plannen. Je zou er bijvoorbeeld naar kunnen streven om 2 keer per week een workout thuis te gaan doen of om te gaan wandelen. Het is ook erg leuk om kinderen hierbij te betrekken. Zo geef je meteen het goede voorbeeld en leren ze dat sporten erg goed voor ze is! Een gezonder leven met gezond eten en voldoende beweging voor jou en je gezin dus!

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.