Skip to Content

Kinderkleding shoppen – waar moet je op letten als ouder?

Wat is er leuker dan het shoppen van kinderkleding? Veel moeders vinden het kopen van kleding voor hun kroost nog leuker, dan het vullen van de eigen garderobe. Niet voor niets, daar het aanbod aan hippe en lieflijke kinderkleding ontzettend groot is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de items van populaire merken als Lil Aterlier, van Ammehoela, Alix Mini en Daily Brat. Er zijn verschillende webshops die de collectie van deze merken aanbieden. 

Een nadeel van het shoppen van kinderkleding: je kinderen zijn er al snel te groot voor. Het geldt voor de eerste maanden, maar bijvoorbeeld ook voor de puberteit. Kleding in goede staat kun je op een platform als Vinted te koop aanbieden aan andere moeders. Dit is niet alleen vanuit een duurzame gedachte interessant, maar helpt je ook de portemonnee te vullen voor het shoppen van nieuwe items passend bij de huidige maat van je zoon of dochter. 

borstelen pony

Aan de slag met het samenstellen van een outfit voor je kinds 

Dat het aanbod aan kinderkleding zo groot is, kan het voor moeders lastig maken om tot geschikte combinaties te komen. Met welke items kun je broeken voor jongens het beste combineren? Kies je bijvoorbeeld voor een poloshirt, of vind je dat té netjes voor een schooldag? Ook een blouse kan ontzettend leuk staan bij jongens, zeker tijdens een familiebijeenkomst of bijvoorbeeld feestje. Blouses staan niet alleen goed bij jongens; ook voor meiden kun je een hippe outfit creëren met dit kledingstuk. Combineer de blouse bijvoorbeeld met een bijpassende rok, of laat je dochter de blouse open dragen over een jurkje. 

Belangrijk bij het shoppen van nieuwe kinderkleding is met name dat de kleding qua stijl past bij het karakter van je kind. Kijk niet alleen naar je persoonlijke smaak, maar bepaal samen met je kind wat hij of zij mooi vindt. Daarnaast moet de kleding enigszins losjes zitten, zodat je kind niet belemmerd wordt bij het spelen met vriendjes en vriendinnen. 

Kinderkleding shoppen – Keuzes maken bij een afwijkende smaak 

Vind je kind het leuk om met een neonkleurige trui naar school te gaan, maar past dat duidelijk niet bij jouw persoonlijke smaak? Zorg er in dat geval voor dat je vooraf een aantal truien selecteert die nog enigszins matchen met je persoonlijke smaak, om je kind uit die selectie vervolgens een definitieve keuze te laten maken. Het helpt hierbij om online te shoppen; het aanbod is hier groter en je kunt items eenvoudig in een winkelmandje of je persoonlijke account verzamelen. Je kind ziet zo niet welke opties er nog meer zijn qua kinderkleding, die jij zelf al afgestreept had. 

Kinderkleding shoppen

Laat de kleding van het kind passen bij diens uiterlijk 

Niet alleen is het belangrijk om bij het shoppen van kinderkleding rekening te houden met het karakter van het kind; kijk ook goed naar diens uiterlijk. De kleur van de ogen van je zoon of dochter kun je terug laten komen in het shirt of de blouse die hij of zij draagt. Let daarnaast op de huidskleur van je kind. Heeft je kind een heel lichte huid? In dat geval is het gebruik van lichte kleuren minder interessant; het maakt je kind nog lichter. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Bij een wat donkerder huid staan deze lichte kleuren juist wel erg goed. Het verwerken van de kleuren uit het uiterlijk van je kind in de kinderkleding die je koopt draagt bij aan een zekere harmonie. 

Probeer niet vanuit losse outfits te denken 

Het kan verleidelijk zijn om de kinderkleding voor je kroost per outfit te shoppen. Denk aan een losse combinatie van een broek en shirt, of een blouse met een gilet. Verstandiger is het om vanuit een bepaald basisitem op zoek te gaan naar nieuwe items. Denk aan een broek, welke je meerdere dagen kunt dragen. Zoek bij de broek meerdere shirts of blouses in een vergelijkbare stijl. Is de broek aan vervanging toe? In dat geval heb je al meerdere shirts die passen bij de nieuwe broek, ervan uitgaande dat de nieuwe broek binnen dezelfde stijl valt. Shoppen was nog nooit zo voordelig! Kies je voor een nieuwe stijl? Bied de verschillende shirts en blouses in dat geval aan via een tweedehands platform; zoals eerder genoemd, draagt het bij aan een duurzame wereld. 

Kinderkleding shoppen

Kinderkleding shoppen – Kijk naar verschillende kleuren en prints 

Kinderen vinden opvallende kleuren en wisselende prints leuk. Bij het combineren van kleuren is het oppassen voor een te groot contrast; het geeft een outfit een rommelige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van een roze top met een grijze broek of rok. Andersom kun je een kleurrijke broek, bijvoorbeeld in het groen, combineren met een beige top. Ook de combinatie van beige met donkerrood staat vaak erg goed bij zowel jongens als meiden. Kies je voor een broek of rok met een print? Combineer dit dan met een neutrale top. 

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips bij het shoppen van kinderkleding.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.