Skip to Content

Kappershoofd kind – een manier om kapsels en make-up te oefenen

Een kappershoofd is een oefenhoofd dat speciaal is ontworpen voor kinderen om hun kappersvaardigheden te oefenen en te verbeteren. Het is een populair speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in haarstyling. Een kappershoofd voor je kind is de manier om te oefenen met vlechten, haren verven, knippen, stylen en kammen.

Kappershoofd voor kinderen

Een kappershoofd voor kinderen is meestal gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals plastic of rubber, om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen regelmatig gebruik en lang meegaat. Het heeft een realistisch kapsel dat kinderen kunnen stylen en veranderen. Het oefenhoofd die wij ontvingen was compleet geleverd met accessoires zoals kammen, haaracessoires en haarelastieken.

Het spelen met een kapperspop kan kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek en hand-oog coördinatie, en kan ook hun creativiteit en verbeeldingskracht stimuleren. Door hun eigen kapsels te creëren, kunnen kinderen hun eigen stijl en persoonlijkheid uitdrukken en hun zelfvertrouwen vergroten.

Make-up kappershoofd voor kinderen

Het kappershoofd voor kinderen dat wij ontvingen kan ook opgemaakt worden. Nu had ik er iets beter mij moeten blijven want de zwarte eyeliner en oogschaduw zijn slecht te verwijderen helaas van de pop. Maar ze kunnen wel echt oefenen met het aanbrengen van foundation en oogschaduw opbrengen zonder dat je het hele make-up palette onder de klodders oogschaduw zitten.

Welke kapsels kunnen kinderen snel leren

Een kappershoofd voor je kind is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de basisprincipes van haarstyling, zoals het knippen van verschillende lengtes en het creëren van verschillende kapsels. Een kappershoofd echt haar geeft een ander effect daarmee dan wat goedkopere merken die veel kale plekken laten zien.

Er zijn verschillende kapsels die kinderen snel kunnen leren, afhankelijk van hun leeftijd en vaardigheidsniveau. Hier zijn een paar suggesties:

Paardenstaart: Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste kapsel dat kinderen kunnen leren. Het enige wat je kind hoeft te doen is het haar naar achteren kammen van het kappershoofd en vastbinden met een elastiekje.

Vlecht: Kinderen kunnen leren hoe ze een eenvoudige vlecht maken door het haar in drie delen te verdelen en ze vervolgens over elkaar heen te vlechten. Er zijn verschillende soorten vlechten die ze kunnen proberen, zoals de Franse vlecht of de visgraatvlecht.

Knot: Een knot kan ook een eenvoudig kapsel zijn voor kinderen om te leren. Ze kunnen het haar naar achteren kammen en vastbinden met een elastiekje, en het vervolgens draaien en vastzetten met haarspelden.

Krullen: Met behulp van een krultang of een stijltang kunnen kinderen leren hoe ze eenvoudige krullen kunnen maken. Ze kunnen het haar in secties verdelen en de krultang of stijltang langzaam door het haar halen om krullen te maken. Controleer wel van te voren of je kappershoofd voor kinderen geschikt is om de haren van te verwarmen.

Een uniek cadeau voor tieners

Een kappershoofd voor kinderen is een uniek cadeau voor tieners. Op die leeftijd zijn ze geïnteresseerd in het opdoen van make-up en willen ze steeds vaker zelf hun haar doen. Mijn dochter is dan ook erg blij met de pop waarmee ze kan oefenen met kapsels en met make-up. Vooral de wing bij een oog is nogal een dingetje om te accepteren dat het nog niet helemaal lukt.

Wel hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Knippen wachten we nog even mee, want eenmaal eraf, kunnen de haren er niet meer aangeplakt worden. Verven mag met een uitwisbare kleurspoeling.

Zou jij een kappershoofd aanschaffen als oefenhoofd voor je kind?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.