De kleine badkamer van de kleine keuken

Als pluizige, linksdraaiende hippiemama is het niet altijd makkelijk om producten te vinden die passen bij je borstvoeden-samen-slapen-draagdoeken opvoedstijl. Producten die voor kinderen bedoeld zijn, zijn niet altijd geschikt! Denk bijvoorbeeld aan het onderzoek van de consumentenbond naar billendoekjes uit 2016, waar meerdere merken hormoon verstorende conserveringsmiddelen bleken te bevatten. Nou was dit specifieke ding weer niet zo’n probleem voor mij, ik maak mijn billendoekjes al heel lang zelf. Met water en kokosolie. I ♥ kokosolie! En laat de kleine keuken nou net een nieuwe zalf voor lichaam en billen hebben, mét kokosolie in hun nieuwe verzorgingslijn de kleine badkamer! Een gastblog door Renske.

De kleine keuken

de kleine badkamer

De kleine keuken kennen we bijvoorbeeld van de biologische zachte koekjes en groentenwolkjes. Mijn kids eten hun vingers erbij op. Nu is er dan ook een verzorgingslijn de kleine badkamer. Daarbij vragen ze zich op hun website af: Waarom zou je iets op de huid van je kleine smeren wat je niet kunt eten? Goede vraag!

De ingrediënten van de zalf zijn sheabutter, amandelolie, zonnebloemolie, kokosolie, roosparfum, tocopherol (vit. E), citronellol en geraniol (die laatste twee zijn geur- en smaakstoffen die o.a. uit rozen gewonnen worden). Ik moest dus weliswaar even googelen op de ingrediënten, maar zitten inderdaad, zoals de kleine badkamer beweert, alleen maar 100% natuurlijke stoffen in. En ik heb geproefd. Lekker is het niet, maar het proeft inderdaad niet chemisch. 🙂 En dan zit het ook nog eens in een mooi blikje.

Sheabutter zalf van de kleine badkamer

Ellen kreeg deze zalf van de kleine badkamer mee op de Negenmaandenbeurs en was hem net aan het uitproberen toen De Dreumes toevallig nét de 6e ziekte kreeg. Het ergste is ondertussen voorbij, (voor mij tenminste, hij slaapt weer!) maar hij zit nog steeds van zijn oren tot zijn tenen onder de uitslag. En vooral in het luiergebied ligt de boel flink open. Heel sneu voor zo’n ventje van anderhalf dat niet weet wat ‘m overkomt. Lekker vet houden is het devies. En deze zalf is echt heel fijn. In de eerste 12 uur (waarin ik een keer of 6 heb gesmeerd) is een heel groot deel van de roodheid verdwenen, en ziet zijn huid er een stuk rustiger uit

Achterop het potje staat de ‘waarschuwing’ dat de sheabutter een beetje korrelig kan zijn, maar dat dat verdwijnt als je smeert. En zo is het ook. Ik voel de korreltjes, ter grootte van zandkorrels, maar die smelten snel. Niet storend dus. Hij smeert verder heerlijk uit, en mijn kleine krentenbolletje ruikt prettig subtiel naar rozen. Al met al een hele fijne zalf dus. Dit is mijn nieuwe favo billen crème, en ik ben benieuwd naar de shampoo en bad- en doucheolie, uit dezelfde lijn van de kleine badkamer.

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.