Skip to Content

Bekentenissen van loedermoeders, een eerlijke mamablog over foutjes maken

Ik had een spontaan idee: “Laten we een eerlijke mamablog schrijven over de foutjes die we wel eens als mama maken!” En dan heb ik het niet over loedermoeder acties zoals een verkeerd gekleurde beker geven. Nee ik heb het echt over foutjes maken waarbij jij je als mama zo schuldig kan voelen. Maar dit uiteraard niet expres doet. Het overkomt namelijk elke mama! Er rust wel een behoorlijk taboe op. De bekentenissen van moeders die ik gesproken heb willen liever hun ervaring anoniem delen. En dat mag natuurlijk, ik vind het heel fijn dat ze wel de stap hebben gezet om hun verhaal te delen.

Ik ben zelf heel open en eerlijk erover. Het overkomt namelijk iedereen zonder kwade bijbedoelingen. Dat is het ouderschap, niet alles gaat vlekkeloos. Maar ik snap heel goed dat sommige mama’s hun verhaal anoniem willen delen, het schuldgevoel kan diep zitten. Ik hoop in ieder geval dat deze blog, bekentenissen van moeders, jullie laat lachen van herkenbaarheid. En dat je een stukje minder onzeker en schuldig voelt erover. We zijn ook maar mensen, met veel liefde in ons. Die ook nog eens vele ballen hoog moeten houden.

bekentenissen van moeders

Bekentenissen van moeders nummer 1 – 10

 1. De nagels van je kind knippen en per ongeluk een klein stukje huid mee knippen.. Ik huilde hartverscheurend, mijn kind huilde even maar was daarna meer van mama onder de indruk dan van het pijntje. 
 2. Mijn kind is al bijna 8 en ik heb nog geen enkel fotoalbum voor haar gemaakt. Ik verdrink in een zee van foto’s.
 3. Stiekem verkoop ik speelgoed of geef het weg van mijn dochter als ze er niet meer mee speelt voor een langere periode. 
 4. Ik zei vroeger tegen mijn dochter dat ik al haar tekeningen en knutsels op zolder bewaarde. Nu vertel ik de waarheid want nu kan ze het onthouden en pakt ze mij er op terug.
 5. ‘Nee hoor Sesamstraat/The Nightgarden/Teletubbies is al geweest. Het is bedtijd?’ Terwijl het zes uur was. 
 6. ‘Ga jij alvast maar lekker liggen. Ik moet even iets pakken beneden en kom dan terug voor een verhaaltje.’ Vervolgens hoop ik dat mijn kind al slaapt.
 7. Snel het halflege chipsbakje in de keuken neerzetten als je om half 10 ’s avonds je kind de trap af hoort komen omdat het wakker is geworden.
 8. Stiekem in de keuken of gang een reep chocolade verorberen terwijl je kind geen snoepje mag.
 9. Zeggen dat het verhaaltje al klaar is omdat je Pinkeltje zo stom vindt dat je het amper kunt voorlezen.
 10. Ik was mijn dochter aan het verschonen op de commode. Ik was een beetje leuk aan het doen, en had te weinig slaap gehad. Die combinatie zorgde voor een inschattingsfout bij het optillen. En ik knalde zo haar hoofdje tegen een uitstekend randje van de commode.

Ik beken

Zo dit waren de eerste bekentenissen van moeders. Nummer 10 is van mij persoonlijk en ik weet nog zo goed hoe schuldig ik me voelde. Ik wilde een beetje leuk doen, gekke bekken trekken en haar als een vliegtuig laten opstijgen… om haar vervolgens keihard tegen het randje van de commode te laten stoten. Zo stom. En een stomme commode ook met een randje erboven. Slecht ontwerp, en slechte inschattingvan mij. Gelukkig is het goed gekomen met mijn dochter.

huilend kindje

Bekentenissen van moeders 11 – 20

 1. Toen ik de vijfpuntsgordel dicht klikte zat er een stukje huid tussen van mijn dochter.
 2. Korstjes eten helpt dus echt om beter en mooier te fluiten, mijn dochter is hiervan overtuigd en ik laat dit zo.
 3. Dat je gewend bent om op te stappen op je mannenfiets met een beenzwaai, maar dat dat niet kan omdat je kind achterop zit. 
 4. Dat je weg fietst en opeens boem hoort omdat je hele bagagedrager van je fiets af is gescheurd. De fiets was niet geschikt voor kinderzitjes blijkbaar. 
 5. Je kind in de auto tillen en keihard het hoofdje stoten tegen het portier. 
 6. Tandenfee leugen, in de nacht komt een tandenfee die je tand meeneemt en een muntje daarvoor in de plaats neerlegt.
 7. Spenenfee leugen, maak de spenenfee maar blij dan krijg je een cadeautje.
 8. Paashaas leugen, misschien komt de paashaas wel langs met lekkers als je lief bent.
 9. Cadeau van de kerstman leugen, lieve kindjes krijgen iets onder de kerstboom.
 10. De Sinterklaaskaart gespeeld. Terwijl ik eerst heel erg tegen de leugen was en heel pedagogisch mijn kind wilde laten kiezen of ze erin geloofde of niet. Om vervolgens een paar jaar later keihard te zeggen dat Sinterklaas alles ziet en hoort en geen cadeaus geeft aan kinderen die niet luisteren.

Leugentje om bestwil

Nummer 11 tot en met 20 in bekentenissen van loedermoeders. Hier staan veel leugentjes zoals die van Sint, de Kerstman, paashaas en tandenfee.. Gebruik jij zulke leugens wel eens? Nummer 20 is van mij, als pedagogisch professional was ik zo tegen de Sint leugen. Ik zag op mijn werk wat dit met kinderen doet en dat hun stresslevel zo torenhoog is. Ik heb dan ook echt mijn dochter zelf laten kiezen. Totdat ze zelf koos om erin te geloven, en ik in een slechte bui heb gedreigd met de Sint. Sorry Sinterklaas, ik weet dat U niet wilt dat kinderen bang voor u zijn. Nummer 11 is mijn man overkomen en dit was echt verschrikkelijk. Zo naar omdat je in eerste instantie niks kan doen en het echt zoveel pijn doet. Ook dit is goed gekomen en we zijn nu extra alert bij klikdingen.

bekentenissen van moeders sint tanden kerst

Bekentenissen van moeders 21 – 30

 1. Stiekem om het hoekje voor etenstijd een handje chips of een stukje chocola wegwerken.
 2. Een vreetbui hebben en alleen nog van de Sint gekregen chocola van je kind kunnen vinden in de keukenkastjes… er van uitgaan dat ie dat ondertussen al wel vergeten is. Maar de volgende dag het op zijn allerliefst als toetje na het eten vraagt. En hem vervolgens al troostend verteld dat het “over de datum” was.
 3. Je kind televisie laten kijken via de Chromecast op je telefoon die je in de keuken bij je hebt. En dan het filmpje zó doorspoelen dat het filmpje ‘toevallig’ tegelijkertijd met het eten klaar is.
 4. Er door de fysiotherapeut achter komen dat je kind hypermobiele kleine (pink)tenen heeft. Nadat je steeds zijn voetjes stevig doorgedrukt hebt in zijn schoentjes en jezelf afvraagt waarom hij toch zo moeilijk loopt soms.
 5. Het irritant vinden dat ze steeds Enzo Knol vlogs kijken, en zelf nieuwsgierig zijn naar zijn nieuwe huis en op Instagram gaat zoeken.
 6. Dat je kinderen zich schamen als je met een volle boodschappenkar aan het manoeuvreren bent in de Jumbo en per ongeluk een metershoge kartonnen Max Verstappen omstoot.
 7. Een blikje cola achterin de koelkast verstoppen omdat je kinderen dat niet zomaar mogen drinken, maar je zelf wel even voor het eten dorst hebt.
 8. Buiten boos worden dat je kind niet doorloopt, blijken de schoenen te klein. (En hier pas na een week achterkomen)
 9. Je dochter die klaagt over pijn in haar tenen, en dan zeggen dat het waarschijnlijk groeipijnen zijn terwijl het een teennagel is die te lang was en in haar huid drukte van de andere teen.
 10. Te enthousiast draaien met je kind in je armen om vervolgens de deurpost niet te zien en het hoofd van je kindje hier tegenaan laten knallen.

Een ezel..

En dan zijn we alweer bij de laatste van de bekentenissen van moeders. Nummer 30 is helaas weer van mij, je zou toch denken dat ik na de commode ervan geleerd hebt. Een schrale troost, bij mijn tweede dochter is nog niks van dit alles voorgevallen! (afkloppen). Nummer 29 voel ik me nog heel schuldig over. Ik zie me nog geïrriteerd roepen dat ze door moet lopen. Ik had m’n armen vol boodschappen, het begon met regenen en ik moest onwijs nodig plassen. Bleken haar schoenen opeens veel te klein.

Herken jij 1 van deze 30 bekentenissen van moeders? Of heb jij een andere toevoeging? Deel het vooral of stuur me privé een berichtje!

bekentenissen van moeders brood cola snoep choco
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.