Skip to Content

Activiteit in Nederland – een dagje weg met vrienden en familie

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in Nederland, maar weet je nog niet wat te doen? Ga je met familie, met vrienden of met collega’s? Kleine kinderen aanwezig of alleen maar volwassenen? Sportief of liever thuis? Wees niet getreurd! In dit artikel geven we je namelijk acht leuke en unieke activiteiten voor een dagje weg. Voor een ieder zit er wat leuks bij! Lees snel verder!

Activiteit in Nederland tip 1

De directe omgeving van je huis ken je waarschijnlijk wel. Maar zeg eens eerlijk: hoe goed ken jij Nederland echt? Grote kans dat je wel toeristische hoogtepunten hebt bezocht in het buitenland, maar niet in ons eigen land. Speel daarom eens voor toerist in eigen land en bezoek bijvoorbeeld Volendam, de molens van Kinderdijk of huur een bootje in Giethoorn! Een eerste activiteit in Nederland!

fluisterboot Activiteit in Nederland Giethoorn

Een heerlijke wandeling maken

Wil je een goed gesprek voeren en tegelijkertijd een fysieke inspanning leveren? Ga er dan eens op uit voor een lange wandeling. Voordeel van deze activiteit is dat je dit altijd en overal kunt doen. Zo kan je vertrekken vanuit je eigen huis, of een (deel van een) bekende wandeling lopen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om het Pieterpad te bewandelen? 

Ga wadlopen een unieke activiteit in Nederland

Een andere vorm van wandelen is wadlopen. Wadlopen is een typisch Nederlandse activiteit die je kunt uitvoeren op de bodem van de Waddenzee. Tenminste, dit kun je doen op het moment dat het laag water is. Je kunt kiezen voor een kleine wandeling vanaf het vasteland, maar je kunt er ook voor kiezen om de oversteek te maken. Dit betekent dat je van het vasteland naar een Waddeneiland wandelt, bijvoorbeeld Ameland. Van Holwerd (in Friesland) naar Ameland lopen duurt ongeveer 4,5 uur. Let op: deze tocht is alleen geschikt voor mensen die erg fit zijn, de tocht kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. 

Voor de mensen die liever rustiger aan doen heeft de Waddenzee nog veel meer te bieden. De Waddenzee is namelijk ook het thuis van zeehonden. Een dagje zeehonden spotten is zeker weten een leuke en unieke activiteit. Er zijn verschillende organisaties die zeehondensafari’s aanbieden waarbij je op een boot vaart en de zeehonden in hun natuurlijke habitat kunt zien.

Kidsproof museum dagje weg met kinderen

Bezoek een museum – tip 4 al weer

Wist je dat er in Nederland meer dan 600 musea zijn? Met zo’n aantal is er altijd wel een museum om te bezoeken bij jou in de buurt. In Nederland gaan museums over alle denkbare onderwerpen, zoals moderne kunst, volkenkunde of geschiedenis. Waar ga jij naartoe? 

Speel bingo een activiteit in Nederland die overal kan

Doe je toch liever een dagje rustig aan? Wil je binnen blijven, maar toch de nodige spanning beleven? Ga dan eens bingo spelen. Dit spel is al eeuwenoud en is bekend om de rollende balletjes. Er zijn verschillende locaties waar je bingo kan spelen, maar tegenwoordig kun je het natuurlijk ook online spelen. Denk je nu, wanneer is er bingo? Dat is het grote voordeel, tegenwoordig kan je het dus op ieder gewenst moment online spelen! 

naar duinrell als Activiteit in Nederland

Bezoek een pretpark

Een pretpark bezoeken is gegarandeerd plezier. Nederland heeft verschillende leuke pretparken, waaronder de Efteling, Walibi Holland en Duinrell. Deze parken bieden tal van attracties; van spannende achtbanen tot rustige boottochtjes. Dit maakt deze pretparken geschikt voor alle leeftijden. Bovendien zijn er vaak verschillende shows en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

Bezoek een dierentuin een wereldse activiteit in Nederland

Een andere leuke activiteit in Nederland is het bezoeken van een dierentuin. Nederland heeft verschillende dierentuinen, waaronder Blijdorp in Rotterdam en Burgers’ Zoo in Arnhem. Deze dierentuinen hebben een breed scala aan dieren, van zeldzame exotische soorten tot lokale dieren. 

Kanoën in de Amsterdamse grachten 

Ben je op zoek naar een iets meer avontuurlijke activiteit? Ga dan kanoën in de grachten van Amsterdam of een van de vele andere steden in Nederland. Dit is een unieke manier om de stad te verkennen en te genieten van de prachtige architectuur en het landschap vanaf het water.

varen in Amsterdam een Activiteit in Nederland

Activiteit in Nederland – wat ga jij doen?

In Nederland zijn er tal van leuke en unieke activiteiten voor een dagje weg. Of je nu een wandeling wilt maken, een museum wilt bezoeken, bingo wilt spelen, een pretpark of dierentuin wilt bezoeken of zelfs wilt gaan wadlopen; er is voor ieder wat wils. Het is vaak niet nodig om ver te reizen om iets leuks te doen, want Nederland heeft dus ook veel toeristische hoogtepunten die het ontdekken waard zijn. Vergeet niet om te genieten van de prachtige landschappen en architectuur die Nederland te bieden heeft. Pak je tas en ga eropuit voor een onvergetelijke dag!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.