zij instroom pabo, het is tijd voor een nieuwe carrière

Hoi! Het spijt me. Ik heb vervelend nieuws te vertellen. Ik twijfel er al een tijdje over. En na goed overleggen met R en F heb ik besloten om te stoppen. Dat was zo’n beetje in het kort hoe ik de gesprekken aan ging een paar maanden geleden met mijn vraagouders. 18 juli is mijn laatste dag als gastouder. Wees gerust ik stop niet als blogger, al zullen jullie wel gemerkt hebben dat er van eigen hand de laatste maanden wat minder blogs zijn gekomen. De reden was dat ik het een beetje erg druk had en weken van 70 uur aan het maken was. Ik ga het zij instroom pabo traject volgen.

voorbereiding op de eerste schooldag

Examenstress

Maar wat ga ik doen? Sinds mei werk ik 1 dag op een basisschool op de kleuterklas. En het is heerlijk! Daarnaast werk ik nog 3 dagen van 11 uur als gastouder en dan natuurlijk nog deze blog. Als je dan denkt dat dat alles was. Nope. Ik liep ook nog een paar woensdagen stage op een basisschool vanwege een zware reeks assessments. Vanaf september ga ik namelijk het Zij-Instroom traject van de PABO doen aan Hogeschool Leiden.

Hiervoor moest ik een portfolio schrijven, een theorie assessment en een praktijk assessment halen. Voor het eerst in heel wat jaren had ik echt weer examenstress. Met de hulp van RESCUE plus kwam ik hier gelukkig wel goed doorheen. Al was ik een uur voor mijn praktijk assessment wel echt even heel misselijk en warm. Een extra spray onder mijn tong en de vitamine B12, vitamine B5 en de bachbloesems zorgden ervoor dat mijn geest weer helder werd, mijn gemoedstoestand weer rustig werd en ik de wereld ( uh groep 1 met 2 assessoren op de achtergrond) weer aan kon. Echt een super product!

Zij-Instroom PABO

Als je al een HBO of WO opleiding hebt afgerond kun je in aanmerking komen om direct betaald voor de klas te staan en tegelijkertijd je lesbevoegdheid voor het primair onderwijs behalen. De komende twee jaar sta ik 3 dagen in de week voor groep 1 en ga ik 1 dag per week zelf naar school. Na 2 jaar succesvol werken krijg ik dan het getuigschrift zij-instroom PABO.

Hoe ga ik dat allemaal doen?

Na 5 jaar thuis werken als gastouder, met in totaal 25 gastkinderen in die 5 jaar, is het nu tijd om mijn vleugels verder open te slaan. Dochterlief vind het helemaal geweldig dat haar moeder ook juf is en heeft me al zeker honderd vragen gesteld hoe het op mijn school is en gaat en hoe de kindjes heten en wat we de hele dag doen. Ze vind het idee heerlijk dat haar huis rustig wordt en dat kan manlief alleen maar beamen. Rust in huis! Een woonkamer in plaats van een speelgoed walhalla.

Het zal voor iedereen even wennen worden. Manlief die een middag thuis zal gaan zijn, lieve opa’s en oma’s die komen helpen en een extra dagje naar een geweldige echte buiten BSO waar ze ook paarden hebben. En ik weer een team met collega’s om mee te sparren, naar je werk toe gaan in plaats van dat het naar je toekomt, pauze hebben tijdens je werkdag en kortere werkdagen. En weer verder leren. Dat is nog wel het leukste van alles.

Hoe verder met de blog als ik zij instroom pabo ga doen?

Met de blog gaat het helemaal goed komen. Ik heb een geweldig team gastbloggers die zich binnenkort wat uitgebreider aan je gaan voorstellen. En als juf en zij instroom pabo ga ik ook zoveel beleven dat ik jullie daar zeker van op de hoogte ga houden. Wie weet kan ik meer mensen inspireren met mijn ervaringen om ook het zij instroom traject te gaan doen. Want elk kind heeft recht op goed onderwijs!

Hoe het zich allemaal verder vorm gaat geven dat weet ik nog niet, dat zal de komende tijd vanzelf een plekje gaan krijgen. Maar dat er blogs blijven komen over boeken is een feit en uitstapjes voor kinderen en ouders naar theater, film en pretparken en speelgoed reviews natuurlijk ook!

Lieve groetjes,

Juf Ellen

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.