Skip to Content

Voetbal, de tunnel naar opvoeding en de voordelen

Met discipline, samenwerking en het nadenken over situaties terwijl je er middenin bent is voetbal een sport dat een goede basis is voor ontwikkeling. Veel aspecten in sport helpen jouw kind(eren). Met voetbal zijn vele punten die van grote waarde zijn in de zelfopvoeding. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in. Want tegenwoordig gaat het in de media meer om goals, winst en verlies. Maar er is hier meer van toepassing voor een gezond enthousiaste kind in voetbal.

playmobil

Regels en aanpassing aan omstandigheden wordt makkelijker

Opeens stoppen omdat de scheidsrechter fluit, balverlies of een onderschepping en de omschakeling die daarop volgt. De basis discipline die ontstaat op jonge of gepaste leeftijd door het leren van regels en je daaraan te houden kan uitstekende resultaten garanderen. Al in de snelle toekomst. Want de kijk op het veld wordt synchroon met de kijk op het leven. Op alle mogelijke manieren dat leidt tot intelligentie en gezonder te zijn.

Dit valt ook te leren door te begrijpen welke statistieken er wel toe doen. Alleen een wedstrijd livevoetbal kijken kan je meenemen als een film. Statistieken analyseren levert meer op.

Vriendschap, samenspel, discipline en oriëntatie. Met voetbal zorg je voor succes in het leven van je kind. Ook met het bekijken van wedstrijden. Laten we beginnen met de belangrijkste factor.

Gezondheid en ontwikkeling op peil houden

Voetballen is de juiste positie innemen en leren om te gaan met de motoriek, De algehele gezondheid van het kind gaat vooruit alleen al door het bewegen. Wanneer de concentratie is gericht op waar ik naartoe ga en waar moet ik zijn ontwikkelt het coördineren. In alle aspecten van hun leven gaan kinderen om met levensuitdagingen.

voetbal

De top 5 gezonde aspecten met voetbal voor jouw kind zijn 

1 – Het verbetert de Aerobe capaciteit

Anderhalf uur hardlopen op elk vermogen vereist een verhoogd uithoudingsvermogen. Voetbalspelers hebben regelmatig een gigantische mate van balans en omschakeling. Ze ontwikkelen de mogelijkheid om van joggen over te gaan naar rennen en sprinten. Met de juiste technieken en ademhaling train je de ademhalingsspieren.

2- Voetbal verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Normale spelers rennen van 5 tot 7 kilometer in de 90 minuten. Het consistente joggen en rennen is vergelijkbaar met intervaltrainingen. Het helpt de speler aan geweldige cardiovasculaire oefeningen.

3- Voetbal verlaagt lichaamsvet en verbetert de spiertonus

Voetbal is een geweldige sport om lichaamsvet te verbranden omdat het de spieren en het hart op veel verschillende manieren traint, omdat het meer spiermassa opbouwt en meer vet verbrandt door zowel langzame als snelle spiervezels aan te trekken. Met het stretchen voor en na de voetbal wordt een lenige basis gezet voor vele jaren in de toekomst.

4- Lenig in spierkracht zonder zwaar te belasten

De kwaliteit van het onderlichaam wordt verbeterd door het schieten, motoriek en hanteren van de balans, het vormt de basis voor hogere snelheden. De borst- en ruggedeelte wordt ontwikkeld voor het beschermen van de bal en door het af te houden van rivalen. Het voegt meer kracht toe aan het lichaam en het zorgt voor kwaliteit door het hele lichaam te gebruiken.

5- Hogere calcium inname en botsterkte en groei

De botdikte neemt af naarmate een persoon ouder wordt. Voetbal vergroot de kwaliteit van het skelet.

voetbalteam

Mentale concentratie door herhaling van de juiste acties

Door te sporten kom je in een goed en beter humeur zijn, stress, angst en depressie verdwenen. Elke dag gelukkiger zijn komt met nieuwe vaardigheden door te werken aan de verbetering. Voetballen en trainen vergroot het zelfvertrouwen en zelfrespect.

Sterker worden met een zeer sterke wil om de doelen te bereiken is niet het eindresultaat. Een doelpunt die wordt gejuicht door de zijlijn. Een doelgericht kind dat groeit ziet de toeloop van omstandigheden en de competitie als aanwezige factor. Intern en extern.

De geest van een winnaar heeft meer zelfvertrouwen opgebouwd. Door jarenlang de vaardigheden te verbeteren. Dit begint op jonge leeftijd. Door middel van training en herhaling.

Winnen is niet geconcentreerd op de wedstrijd maar het opbouwen van een boom van juiste keuzes.

Tijdens het analyseren van spelsituaties en combinaties zijn samenvattingen heel handig om te zien. Ook van wedstrijden die al gespeeld zijn. Om te begrijpen dat juist die actie in de verdediging of aanval leidde tot een doelpunt. Nieuwe vaardigheden kunnen worden ontdekt. Positie kan worden aangemerkt. Begrijpen dat de verdediging net zo telt als de aanval. Deze worden aangedrukt in kritieke statistieken.

Een goede website om vrij van spam en schadelijke advertenties de samenvatting van vele wedstrijden te zien is VoetbalVandaag.

Toekomstige wedstrijden zijn er ook te zien. Het kan zijn dat jijzelf of je kind een wedstrijd live wilt zien. Soms wordt daar Hesgoal voor gebruikt. De site heeft wat meer informatie wat de risico’s en opties zijn. Daardoor worden speler relaties en respect voor de regels begrijpelijk gemaakt. Verder van de eigen wil en meer in het belang van eenieder.

Begrip over de betekenis van relaties door voetbal

Omdat voetbal een teamsport is, bouwen kinderen sterke relaties op in een team. Dit komt met samenwerken om continu de beste keuzes te maken op elk moment.

Met de coach, de scheidsrechter tot aan de dag tussen de vriendjes en vriendinnetjes op school. Jouw kind doelgericht, bewust en enthousiast op jonge leeftijd is goed mogelijk door in samenwerking na te denken.

Van de speelpleintjes tot de voetbalveld en het zien van de acties van professionals.

Dus je kind leert met het kijken, analyseren en voetballen, fysieke en mentale gezondheid te onderhouden en verbeteren. Wanneer uw kind op zoek is naar een rolmodel zullen ze opkijken naar rolmodellen in voetbal die succesvol zijn.

Zo hebben jij en je partner de vroege avond uurtjes voor elkaar of juist wat meer tijd voor jezelf. Terwijl je kind in dromenland vol verzekerd weet dat de juiste acties het echte doelpunt is.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.