Verhuur je vakantiewoning – een blog met tips

Geld verdienen met je vakantiehuis. Het kan! Door de lage rentes die je tegenwoordig krijgt van een bank worden er andere investeringen gedaan om een goed rendement op je vermogen te krijgen. Steeds vaker investeert men in vastgoed, wat niet zo gek is, gezien de vastgoedmarkt. Huizenprijzen stijgen, maar ook de verhuur van je woning kan een mooi rendement opleveren. Verhuur je vakantiewoning met deze tips!

verhuur je vakantiewoning
Foto door Eneida Nieves: Pexels

Wat maakt de locatie bijzonder?

Uiteraard is de locatie van je vakantiewoning super belangrijk. Mensen gaan niet persé voor de woning op vakantie, maar juist voor het gebied dat zij willen bezoeken. Daarom is het belangrijk om positieve dingen over de locatie te belichten. Zijn er bijvoorbeeld mooie wandel- of fietsroutes in de buurt? Wat zijn de positieve punten over de natuur in de omgeving? Niet iedereen wilt namelijk in een strandstoel aan zee liggen, ook al is dat een super goede unique selling point. Er zijn ook mensen die juist van de rust genieten in een bos of de weidse, waterrijke Friese omgeving. Waar je huisje ook ligt. Er zijn ongetwijfeld unieke dingen in de omgeving. Maak daar gebruik van!

Eerste indruk van de vakantiewoning is key

Bij het boeken van een vakantie is de eerste indruk het allerbelangrijkst. Een goede reeks foto’s van de vakantiewoning die het vakantiegevoel bijna uitschreeuwen dragen zo veel bij als het aankomt op de verhuur, terwijl slechte, luie foto’s juist mensen af kunnen schrikken. Liever één keer investeren in professionele foto’s dan adverteren met slechte, wazige foto’s. Dit verdien je zeker terug met de hogere boekingsprijs en bezettingsgraad.

Foto door Pixabay: Pexels

Onderscheid jezelf met je vakantiewoning

Er zijn inmiddels een hoop aanbieders online waar je een vakantiehuis kan verhuren. Dit kan erg behulpzaam zijn, helemaal als je het werk uit handel wilt geven. Wat natuurlijk erg belangrijk is op een verzamelwebsites waar honderden woningen te vinden zijn, is dat jij er uit springt tussen het aanbod. Heb jij de mooiste vakantiewoning ter wereld? Top! Dan hoef je waarschijnlijk weinig te doen om er uit te springen. Heb je echter een prima woning, maar springt deze er niet uit? Geen probleem. Kansen genoeg! Bepaal bijvoorbeeld een niche, kader je markt af en zorg ervoor dat jij er uit springt bij deze specifieke doelgroep.

Bij het vakantiehuis verhuren zijn er genoeg zaken waar je aan moet denken. Gelukkig zijn er genoeg partijen die kunnen helpen, maar in ieder geval heb je nu een aantal handvatten die je kunt gebruiken bij het verhuren van je vakantiehuis.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.