Skip to Content

Laat de kinderen lekker spelen in de tuin

De zomerdagen zijn nog niet voorbij. Dit betekent dat wij nog lekker kunnen genieten van het heerlijke weer en dus ook zeker van onze achtertuin. Juist nu de kinderen alweer naar school gaan kunnen zij interactief en educatief buiten bezig zijn met school of andere leuke spelletjes. De tuin is daar een zeer goede plek voor. Het kan echter zo zijn dat je niet alle middelen of mogelijkheden voor de kinderen hebt om in de tuin te kunnen spelen en leren. Gelukkig kun je daar snel verandering in brengen. Wil jij weten hoe je dit kunt doen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. 

knusse stoelen met kinderen
Foto door Max Goncharov op Unsplash

Spelen in de tuin met een eigen plek voor kinderen

In de meeste gevallen richt je de tuin zodanig in dat iedereen zich kan ontspannen en dat familie en vrienden er ontvangen kunnen worden. Onbewust kun je vergeten dat er ook mogelijkheden voor de kinderen moeten zijn om hun energie kwijt te kunnen in de tuin. Zeker nu zij naar school gaan en ze ook wel eens huiswerk in de tuin willen maken en lekker willen spelen in de tuin. Ze kunnen genieten van het warme weer terwijl ze leren of een spelletje spelen aan tafel. Je kunt er dan voor kiezen om een goede tuintafel in de tuin te hebben.

Echter is het juist fijner als kinderen een eigen plekje hebben waar zij gezellig met z’n allen bij elkaar kunnen komen. Zo kunnen volwassenen en kinderen ongestoord hun eigen ding doen. Dit kun je voor elkaar krijgen door een kinderpicknicktafel in de tuin te plaatsen. Er zijn kinder picknicktafels in verschillende vormen en formaten. Voordat je er een uitkiest is het leuk om de kinderen te vragen welke zij het leukst vinden. 

spelen in de tuin
Afbeelding Jazella via Pixabay

Baken de tuin af

Om de kinderen ongestoord te laten spelen in de tuin is het belangrijk om ook wat privacy in je tuin te hebben. Dit kun je voor elkaar krijgen door een schutting in de tuin te plaatsen. Gezien de meeste mensen voor traditionele schuttingen kiezen is het juist leuk om het even helemaal anders aan te pakken. Dit kun je doen door heidematten te gebruiken. Helemaal als jij voornamelijk als interieurstijl gekozen hebt voor meubelen en decoratie stukken van natuurlijk materiaal. Heidematten zullen dan helemaal bij het interieur van jouw tuin passen. Ook de kinderen zullen dit ongetwijfeld helemaal leuk vinden. 

Kortom, laat de kinderen lekker spelen in de tuin. Gezien de volwassenen vaak aan de tuintafel zitten is het fijn dat de kinderen ook een eigen plekje hebben. Dit kun je creëren met een kinderpicknicktafel. Vergeet hierbij niet om de tuin ook even af te bakenen zodat de kinderen ongestoord bezig kunnen zijn in de tuin.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.