Bad parenting of te wel Me Time met de Royole 3D Virtual Mobile Theater

Na 5 jaar kindertelevisie begin ik behoorlijk gek te worden. Ik blijf sommige deuntjes maar in mijn hoofd houden. Natuurlijk is mijn werk als gastouder mijn lust en leven en ben ik super blij met onze dochter maar af en toe, ja af en toe wil ik mij ook wel eens helemaal terugtrekken in mijn eigen wereld. Papa kan het ook allemaal wel, en bij een luie zondagochtend wil ik ook gewoon lekker Netflixen zonder dat ik dochterlief bang maak met vampieren en superhelden als The Arrow en The Flash. Dat kan met de Royole 3D Virtual Theater!

Royole 3D Virtual Theater

Royole 3D Virtual Theater
Hoe lang geleden heb jij op bed series gekeken of een goede film? Een heerlijke lazy sunday bijvoorbeeld? En hoe vaak ben jij of je man op (werk)vakantie in een hotel met een mini TV op je kamer en een waardeloos geluid?

Hoeveel afleveringen van Grey’s Anatomy loop je achter sinds de geboorte van je kids? Je krijgt er natuurlijk heel veel voor terug, maar ook jij hebt af en toe behoefte aan ontspanning en even lekker niks. Maar als je de televisie aanzet, dan is het aftellen tot de dagelijkse sleur je onderbreekt. Er is altijd wel iets dat je aandacht vraagt. De deur uitgaan is ook al geen optie, want stel dat er iets onverwachts gebeurt, dan wil je wel snel te hulp kunnen schieten. En een oppas jouw dierbaarste bezit toevertrouwen dat vind je nog wat eng..spannend.. gek.. niet nodig.. en alle excuses die je je maar kunt verzinnen.

Royole 3D Virtual Theater

Met de Moon Royole 3D Virtual Theater is dat verleden tijd! Ik kreeg het product een tijdje om te testen. Benieuwd wat wij er van vinden?

Een bioscoop op je hoofd

Royole 3D Virtual TheaterRoyole 3D Virtual Theater

De Royole Moon is een luxe headset waarmee je je eigen bioscoop creëert, dankzij de twee AMOLED Full HD-schermen die een gigantisch gebogen 3D-scherm simuleren. Een mobiel 3D-theater dus (maar 2D is ook mogelijk). Moon is aan te sluiten op elke smartphone, decoder en pc, maar speelt net zo makkelijk Netflix, Amazon Prime of YouTube af. Vanaf de bijgeleverde harde schijf stream je elke film die je maar wil. Bovendien kun je er net zo makkelijk videogames mee spelen op onder meer Playstation 4 en Xbox One. De noise-cancelling oortelefoons zorgen ervoor dat de hectiek van de buitenwereld niet meer tot je doordringt, zodat je ongestoord kunt genieten.

De test van de Royole 3D Virtual Theater:

Reden waarom ik erg benieuwd naar de Royole 3D Virtual Theater was , is dat ik nu af en toe met dochterlief haar koptelefoon en de IPad naar mijn eigen series wil kijken op Netflix zoals The Arrow, The Originals, Lucifer, Flash en ga zo maar door. Niet heel erg geschikt voor 5 jarige kleuters. Ik ben gewoon zo klaar met al die kindertelevisie. In het begin is het nog wel grappig en schattig en wil je weten wat je kind allemaal kijkt natuurlijk. Maar tegenwoordig geloof ik het wel en word ik ook een beetje lichtelijk gek van al die herhalingen.

Eerste indruk:

Royole 3D Virtual Theater

Mijn eerste reactie toen ik de verpakking open deed was: WOW wat gaaf!! Zwaar, goede kwaliteit, heerlijk zacht leren omsluiting voor om je ogen. Stevige oorkopstukken en een wereld aan stekkers en dozen. Ok hoe gaan we beginnen? Er zit gelukkig een duidelijk start guide bij in waar je alles redelijk snel mee ontdekt hebt.

Royole 3D Virtual Theater

Ben/ken jij zo iemand die vaak naar het buitenland gaat dan zitten er in elk geval 2 stekkers bij in. Ideaal dus!

De test:

Eerst moet de Moon opgeladen worden. Er branden 4 indicatielampjes als hij helemaal vol is. Op de Moon stonden bij mij al wat demo filmpjes van onder andere Spiderman en dat zag er zo gaaf uit 3D vlak boven je neus met een geluid waar je bijna kippenvel van krijgt. Angstvallig vroeg ik steeds aan dochterlief of ze niks hoorde. “Nee mama echt niet! Stil nou ik wil Lillifee kijken!” Ja ik niet dus haha.

Ik was verbaast over de helderheid en het prachtige geluid wat door de koptelefoon kwam. Nog meer verbaast was ik over het feit dat de gene die naast je zit gewoon echt niks hoort! IDEAAL!

Op de een of andere manier kreeg ik hem niet makkelijk aangesloten op mijn telefoon. Maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mij en mijn Samsung dan aan de Royole 3D Virtual Theater zelf.

Met de draaiknoppen kun je trouwens goed je eigen oogsterkte vinden om het scherm zonder bril goed te kunnen zien. Daarnaast kun je de koptelefoon op 2 manieren strakker of losser zetten zodat hij goed op je neus zit en het hele scherm goed kunt zien. Het is wel even wat oefentijd om dit goed in te stellen.

Nadat ik twee demo filmpjes had gekeken besloot ik om te kijken of ik hem aan kon sluiten op het WiFi en Netflix kon starten. En dat ging niet heel erg vanzelf zeg maar..

Mis een toetsenbord of een muis

Nadat ik met mijn vingers op mijn rechteroor over een toetsenbord had gelopen voor de inlogcodes van onze WiFi begon ik al licht misselijk aan de volgende klus Netflix. Er was al een ander persoon op ingelogd geweest en die moest ik eerst afmelden. Maar ik kreeg dat stomme balkje steeds maar niet naar beneden.. Uiteindelijk was het mij gelukt Jippie ik was weer 15 minuten verder. Bleghh

Op naar klus 2 inlogcodes van Netflix invoeren. Ik bleef steeds een foutmelding krijgen en na 3 keer opnieuw invoeren en dubbelchecken of ik echt het wachtwoord goed had gedaan was ik zo misselijk van deze aparte inspanning dat ik de Moon 4 dagen niet heb aangeraakt. Woest was ik en zo misselijk.. Dat kon toch niet de bedoeling zijn he!

Eindelijk had ik weer de moed opgepakt en het invoeren ging nu al iets sneller met mijn rechteroor en vingers. Je hersens moeten hier echt zoveel harder voor werken :p Afijn ik kreeg weer een foutcode en wat bleek: de datum tijd stond niet goed ingesteld op de Royole 3D Virtual Theater. Nadat ik deze juist had gezet, weer!  een poging tot inloggen. Yes gelukt! Lui achterover in de bank en chillen maar!

Bad parenting?

Royole 3D Virtual Theater

Ja daar zat ik dan op de bank met een gek ding op mijn neus. Maar wat een ervaring zeg! Wat vind jij? Ben je een slechte ouder als je even tijd neemt voor jezelf en je favoriete serie wilt kijken? Voel jij je schuldig als jij zo lekker aan het chillen bent in bed terwijl je partner met de kinderen beneden een ontbijt voor jullie in elkaar zet? Of als je man en je zonen altijd maar voetbal willen kijken en jij er op zich wel bij wilt zitten, maar liever in je eigen tv wereldje wilt zijn?

Ik vind dat je geen slechte ouder bent! Jij moet je ook helemaal op kunnen laden om de beste mama te zijn die je kunt zijn!

Prijs en beschikbaarheid

Royole 3D Virtual TheaterRoyole 3D Virtual Theater

De headset is beschikbaar in zwart, wit en goud. Uitgevoerd in zacht ademend materiaal zodat hij niet gaat irriteren. De Royole 3D Virtual Theater heeft een opslagcapaciteit van 32GB en de batterij gaat 5 uur mee. In de verpakking zit een mooie tas om hem veilig mee te nemen. De Moon Royole 3D Virtual Theater is beschikbaar bij de Bijenkorf in Amsterdam en via Royole.com, voor een adviesprijs van €899,99.

Voor manlief en mij in elk geval wel de reden om hem niet aan te schaffen want dat vonden wij toch een tikkie aan de dure kant.

Zou jij, als je het geld zou hebben, de Moon Royole 3D Virtual Theater kopen?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Wow, dit is toch heerlijk: je af en toe even terugtrekken om je eigen favoriete series te zien? Dit is geen bad parenting, lijkt mij! Integendeel, want daarna kun je er weer met volle kracht tegenaan!
    Het lijkt me een superprijs om te winnen!
    Groetjes, Nina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.