Skip to Content

Populaire raamdecoratie van 2022 – een overzicht

Elk jaar staan er weer nieuwe trends voor de deur. Wat is er heerlijker dan een frisse wind door je interieur te laten waaien. Met kleine aanpassingen kun je grote verschillen in styling realiseren. Een echte sfeermaker is raamdecoratie. Bij inhuisplaza kun je terecht voor raamdecoratie in allerlei soorten en maten.

Om met de tijd mee te gaan geven we je in dit artikel meer inzicht in de meest populaire raamdecoratie in 2022. Je leest meer over de hippe jaloezieën, het kiezen van moderne kleuren en functionele raamdecoratie. Na het lezen kun je met de opgedane kennis zelf bepalen wat bij jouw wensen en woning kan passen.

raambekleding populaire raamdecoratie

Ga voor jaloezieën

Helemaal hip zijn jaloezieën. In steeds meer woningen zie je het soort populaire raamdecoratie terugkomen. En dat is niet gek. Naast het feit dat de jaloezieën vaak lang meegaan, passen ze in meerdere soorten ruimtes. Of je nu raamdecoratie woonkamer of raamdecoratie voor je keuken nodig hebt, jaloezieën zijn altijd wel een goed idee. Ze kunnen op maat worden gemaakt en van verschillende kleuren en houttinten worden voorzien. Zo passen ze altijd wel bij de rest van je interieur.

Om mee te gaan met de trends kun je voor jaloezieën gaan in een donkere kleur. Dat komt in 2022 weer helemaal in. Met donkergrijze, zwarte, donkergroene of donkerblauwe jaloezieën maak je in huis een statement en toon je lef. Het contrast dat je creëert met de rest van de kleuren in je woning geeft een gaaf effect.

populaire raamdecoratie
pexels

Super functionele raamdecoratie

Een tegenhanger voor de mooie jaloezieën kan functionele raamdecoratie zijn. In steeds meer woningen zie je dit terugkomen. Het is wel zo handig als je precies zelf kunt bepalen hoeveel licht er in de kamer valt en van hoeveel privacy je kunt genieten. In allerlei delen van het huis zie je daarom plissegordijnen steeds vaker terugkomen. Dit type raamdecoratie kent een speciaal systeem waarbij je zowel de hoogte van de onderkant als de bovenkant van het gordijn in kunt stellen. Functioneler wordt het niet.

In het kader van functionele raamdecoratie is het van rolgordijnen en plisse gordijnen ook handig dat ze op een eenvoudige manier bevestigd kunnen worden. Het maakt daarbij niet uit of je kozijnen van hout of kunststof zijn. Met behulp van de geleiders kunnen de gordijnen ook in een bepaalde hoek worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een dakraam, draai- en kiepraam of raamdecoratie schuifpui

Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.