Skip to Content

Mineralissima, een minerale vegan en troepvrije make-up

Hier ben ik al zo lang nieuwsgierig naar. En met mij vele anderen. Na het plaatsen van mijn stories op Instagram waarin ik deze producten van Mineralissima laat zien, ontplofte mijn inbox. Velen zijn net zo nieuwsgierig, of al onwijs enthousiast. Bij deze mijn review, plus win-actie mèt een kortingscode!

Ik hou van make-up maar ben geen make-up held. Ik kan best aardig uit de voeten en heb enige kennis maar verwacht geen niveau a la Nikki tutorials. In deze blog neem ik jullie graag mee in mijn ervaring van Mineralissima.

mineralissima

Kennismaken

Wat mij altijd tegenhield tot het bestellen van minerale make-up is de grote keuze in kleuren, het niet kunnen testen en de prijs. Minerale make-up is wat prijziger. Aan de andere kant is het troepvrij, vegan, vrij van dierenproeven en moet het echt veel beter voor je huid zijn. Waar de meeste make-up op je huid ligt en deze dus afsluit. Het “masker” effect wat veel mensen zeggen als je in de ochtend net iets te enthousiast bent geweest met je concealer en foundation. Mineralissima minerale make-up doet dit dus niet, het versmelt als het ware met je huid.

Maar er is heel veel meer. Mineralissima minerale make-up bevat dus niks anders dan gemalen natuurlijke minerale grondstoffen. Geen oliën, geen parfum of conserveringsmiddelen. Is dat dan niet nodig in make-up vraag jij je misschien af? Nee! Die producten zorgen juist dat je huid van slag raakt en je eczeem, pukkels of een geïrriteerde huid krijgt. Die je vervolgens weer wilt bedekken en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Hoe zit het met conserveringsmiddelen dan? Niet nodig, dit zijn droge poeders! Er is niks om te “bederven”. Gebruik gewoon schone kwasten en sluit je potjes goed af.

Wat zijn de ingrediënten?

Dit zijn de hoofd ingrediënten die in de minerale make-up van Mineralissima zitten:

  • Micapoeder: zorgt voor een subtiele glans
  • Zinkoxide: is een natuurlijke bescherming tegen de zon, is een antioxidant en ontstekingsremmend
  • IJzeroxiden: zorgen voor kleur aan het product zodat het matcht met je huidtype

Eventueel:

  • Titaandioxide: is een natuurlijk pigment met natuurlijke bescherming tegen de zon
  • Organische oliën: (lipgloss) Oliën die schrale lippen verzachten

Helder en duidelijk toch?

Voordelen Mineralissima

Bovenstaande informatie is echt belangrijk voor een stukje bewustwording. We stoeien soms zo met onze huid. Ik merk bijvoorbeeld dat sinds ik ben overgestapt naar een natuurlijke gezichtsverzorging dat mijn huid zoveel gezonder en mooier is. Maar mijn huid is gevoelig, wat ik dus soms weer wegwerk met make-up. Alleen is die make-up ook grotendeels veroorzaker. De grote voordelen van minerale make-up van Mineralissima voor mij zijn dan ook: vegan, troepvrij, natuurlijk, lang houdbaar, prima prijs en cruelty free. Tegelijk bied poeder de mogelijkheid tot mixen van jouw eigen perfecte kleur! Zover ben ik nog niet, maar laat ik eerst eens beginnen met het testen want het moet ook nog eens goed werken.

Testen!

Nog een voordeel van Mineralissima is dat ze testers aanbieden. Ze hebben heel veel kleuren en opties en weer liet ik me even afschrikken door al die keuze. Maar ze hebben dus testers en testpakketjes! Echt ideaal. Daarbij is er via een link toegang tot informatie over je huidtype en welke kleuren hierbij passen. Ik kwam hier niet uit, maar er is een oplossing. Ze bieden een persoonlijk contact. Reageer via hun formulier, stuur een foto mee en je krijgt advies op maat. Ik heb me aan dit advies gehouden en daarnaast heb ik nog wat aanvullende dingen besteld die mij interessant leken. Ik kan dan ook het setje ‘New to minerals‘ aanraden. Hierin zitten 2 foundations, een concealer, een blusher of bronzer, een finishing poeder en een brush. In dit setje heb ik me aan mijn persoonlijke advies gehouden.

Daarnaast heb ik vier testers van oogschaduw gekozen. Wat heeft Mineralissima veel mooie kleuren! En dat geld ook voor de lippenstift en lipgloss. Wat ik nog meer heb gekozen? Een blusher, een bronzer, oogschaduw primer, een groen oogpotlood en een 2 in 1 compact foundation. Duizelen bovenstaande make-up begrippen? Ik gebruik lang niet alles altijd en zal hieronder een simpele uitleg geven.

Mijn 10 minuten mama tutorial

Een primer is een laagje waarmee je kan beginnen en waardoor je make-up langer blijft zitten. Een concealer gebruik je daarna op plekken die je meer wilt bedekken zoals wallen of vlekjes. Vervolgens een foundation erover voor totale dekking. Daarna kan je nog highlighten en shading aanbrengen met andere kleuren, bronzer en blush. Een beetje accenten aanbrengen in je gezicht. Over dit alles een finishing en je bent klaar. Uiteraard kan je nog kiezen voor oogschaduw, oogpotlood of eyeliner, wenkbrauwen bijwerken en je lippen! Dit is in het kort wat er allemaal zou kunnen.

Zoals gezegd hou ik van make-up. Ik vind het heerlijk om eventjes wat eigen tijd te hebben. Zo kan ik mezelf in de ogen aankijken, even aandacht besteden en me-tijd. Vaak gebeurd dit met stuiterende kinderen om me heen, koude koffie naast me en heb ik dus een manier bedacht waarin ik er fris uitzie en snel klaar ben. Ik gebruik een concealer voor mijn wallen en vlekjes. Daarover een foundation. Dan een lichte oogschaduw met wat glimmers. Soms een oogpotloodlijntje, en wel altijd mascara. Wat highlighter op mijn jukbeenderen en onder mijn wenkbrauwen. Klein beetje mijn wenkbrauwen bijkleuren en dit alles kan in 10 minuten, echt! Maar ben ik ook tevreden over Mineralissima en voel ik me net zo fris?

Ervaring Mineralissima

Ik kan maar 1 woord geven: Wauw! 2021 wordt het jaar van de minerale make-up voor mij. Ik strooi wat poeder in de deksel, die breng ik draaiend op met het kleine borsteltje en het ziet er meteen heel natuurlijk uit en het dekt prima! Ik hou niet zo van blusher maar wilde dit toch testen. De kleur vond ik vrij donker en na het opbrengen schrok ik een beetje.. Maar de kleuren moeten versmelten. En dan opeens is het ook echt heel natuurlijk en mooi. Ik ben over alles zo enthousiast. De lippenstift is prachtig, best kusjesproof ook. De oogschaduw is mooi en het oogpotlood is de beste die ik heb gehad. Het zet meteen een mooie streep en loopt niet uit.

De foto’s die je ziet zijn van even snel testen en dan is het al mooi. De dagen erna heb ik wat meer de tijd genomen en ik ben oprecht verliefd geworden op Mineralissima natuurlijke make-up. Ik heb geen “masker” meer en het voelt zo heerlijk luchtig. Ook de prijzen zijn prima! Ze produceren alles zelf in Nederland en dat scheelt een hoop aan kosten. Ik heb mijn winkelmandje alweer gevuld met zwart oogpotlood, nieuwe lippenstift en lipgloss, mascara, wenkbrauw poeder en meer. De compacte 2 in 1 foundation vind ik ook fijn.

Conclusie Mineralissima

Laat je niet afschrikken in het begin door alle keuze en opties. Maak gebruik van het persoonlijke contact, dit heeft mij in ieder geval geholpen. Begin met testers en probeer wat verschillende dingen uit. Verwacht geen wonderen, je moet wel met aandacht je poeder uitzoeken en goed opbrengen. Mineralissima minerale make-up is voor zowel beginners als gevorderden interessant. En geef het even de tijd, je huid moet misschien ook wennen. Of liever misschien afkicken van wat je normaal gebruikt. Ik ben er heel blij mee en mijn huid voelt heerlijk aan. Ik ga nog lekker even door met ontdekken.

Lees deze blog voor een snelle beautyroutine

mineralissima
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Linda Smeets

Thursday 11th of February 2021

Ik doe graag mee omdat ik ontzettend benieuwd ben naar vegan make-up en graag wil overstappen op iets dat beter is voor mijn huid. Kortom, ik zou het graag willen proberen.

Yvonne W.

Wednesday 10th of February 2021

Wat een fijn blog om te lezen over minerale make-up! Ik gebruik make-up, maar het moet er allemaal vooral erg natuurlijk uitzien en niet te overdadig. De mooie en duidelijke foto's in dit blog zijn dan ook onmisbaar om mij te overtuigen... en die overtuiging is er! ;-) Ik ben dan ook erg nieuwsgierig om deze producten zelf uit te proberen.

Lotte

Wednesday 10th of February 2021

Ik gebruik pas sinds korte tijd weer wat make-up, waarbij ik kies voor zo natuurlijk mogelijk. Deze vegan prodcuten spreken mij dan ook zeker aan!

Anita te Gussinklo

Tuesday 9th of February 2021

Ik ben hier heel erg benieuwd naar, dus ik doe graag mee. Op alle social media volg ik Mamascrapelle.

Marian B

Monday 8th of February 2021

Dat maakt me wel nieuwsgierig. Ik heb een vrij gevoelige huid, maar deze durf ik wel te proberen. Ik maak graag kennis dus ik doe mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.