Skip to Content

4 tips om een leuker huis voor je kind te maken

Wanneer je een ouder bent van een of meerdere kinderen, wil je vanzelfsprekend dat zij straks met een nostalgisch gevoel kunnen terugblikken op hun jeugd. Daarbij hoort plezier uiteraard voorop te staan. Dit begint met het creëren van een leuke omgeving voor je kind. Maar hoe krijg je nu een leuker huis voor je kind? In deze blog geven we je enkele adviezen om dit voor elkaar te krijgen.

Maak je badkamer vrolijk

In de eerste plaats is het van groot belang om je badkamer vrolijk te maken. Je kind zal namelijk in bad zitten een stuk leuker vinden wanneer de badkamer leuk is ingericht. Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken. Denk dan bijvoorbeeld aan het leggen van badkamers tegels in een vrolijk patroon of wat leuke speeltjes in de badkamer hebben voor wanneer je kind in bad is. In dit opzicht kun jij je fantasie volledig los laten gaan. Zo zal je kleine niet zo snel meer klagen wanneer hij of zij in bad moet. Een leuker huis voor je kind met een schoon resultaat!

huis leuker voor je kind. speelkamer kinderkamer kindvriendelijk huis
Foto door cottonbro studio: via pexels

Richt een speelkamer in – leuker huis voor je kind!

Ten tweede is het een goed idee om een aparte speelkamer in te richten voor je kind. Hierin kun je alles neerzetten wat je kind leuk vindt en waar jij geen last van hebt. Denk hierbij aan de meest voorkomende soorten speelgoed, zoals blokken, poppen en knuffels. Ook kun je wat leuke posters of een whiteboard ophangen waarop bijvoorbeeld rekensommetjes worden gedaan. Op deze manier creëer je een comfortabele leefomgeving voor je kind waarin hij of zij zich veilig voelt. Een aparte speelkamer waar je kind helemaal zichzelf mag zijn! Dat is echt een leuker huis voor je kind!

Water en Zandtafel een buitenkeuken voor uren buitenspelen

Haal speelgoed voor in de tuin

Verder is een tuin ook een must voor elke ouder die van plan is om hun huis leuker te maken. Een kindvriendelijke tuin biedt immers vele mogelijkheden om je kinderen te vermaken. Koop daarom wat leuke speeltjes zoals schommels en/of een zandbak. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de tuin er vrolijk uitziet door middel van bloemen of wat kleurrijk meubilair. Zo heeft je kind echt iets om naar uit te kijken wanneer hij of zij naar buiten gaat.
Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Ook daar kun je een leuker huis voor je kind maken met gezellige accessoires, muurposters en een speelhoekje met een vrolijke parasol!

Kies voor een bed met een glijbaan

Tot slot is het ook mogelijk om je kinderen een uniek bed te geven door er een glijbaan aan toe te voegen. Op deze manier zullen ze elke dag met plezier hun bed uit komen en kunnen ze op hun eigen manier genieten van het slapen. Er zijn tegenwoordig ook bedden beschikbaar met meerdere verdiepingen waardoor je kinderen ook nog eens kunnen spelen wanneer ze wakker worden.

Heb jij nog tips voor een leuker huis voor je kind?

Al met al zijn bovenstaande tips een goede manier om je huis leuker te maken voor je kinderen. Op deze manier zullen ze met een nostalgisch gevoel terug kunnen blikken op hun jeugd wanneer ze opgroeien.

Heb jij nog meer tips voor een leuker huis voor je kind?

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.