Skip to Content

Tips voor een dagje Den Bosch met het gezin

Den Bosch, ook wel ‘s-Hertogenbosch genoemd, is een prachtige stad in Noord-Brabant. De stad staat bekend om haar historische gebouwen, mooie winkelstraatjes en gezellige terrasjes. Er zijn veel leuke dingen te doen met het gezin in Den Bosch. In deze blog staan enkele tips voor een dagje Den Bosch met het gezin in deze historische stad!

Overnacht je niet in het centrum van Den Bosch, maar in een van de omringende buurten of dorpen? Dan is het handig om de informatie van taxi Uluman op te slaan. Als je op zoek bent naar een goede taxi Den Bosch zit je bij hen goed, of je nou een korte rit in Den Bosch nodig hebt of een verre rit (bijvoorbeeld naar het vliegveld) nodig hebt.

Top 5 tips voor je dagje Den Bosch:

Bezoek het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is een prachtig museum waar je alles kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant. Er zijn veel verschillende tentoonstellingen over de regio, waaronder de geschiedenis van de textielindustrie, de geschiedenis van het platteland en de geschiedenis van de kunst in Noord-Brabant. Er zijn ook veel interactieve elementen die kinderen zullen vermaken, zoals een speurtocht en een kindermuseum. Hierdoor is dit een leuke ervaring voor het hele gezin tijdens je dagje Den Bosch.

Photo by Remco Mariën on Unsplash

Maak een wandeling door het historische centrum

Den Bosch heeft een prachtig historisch centrum met veel historische gebouwen en monumenten. Een wandeling door het centrum is een geweldige manier om de stad te verkennen en deze prachtige gebouwen te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Sint-Janskathedraal, een van de meest indrukwekkende gebouwen in de stad. Of bezoek het Stedelijk Museum waar u kunt zien hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Er zijn ook veel gezellige winkelstraatjes waar je kunt rondkijken en een hapje kunt eten.

Bezoek de Bossche bollen bakkerij – een lekkere tip voor een dagje Den Bosch

Bossche bollen zijn een lokale delicatesse van Den Bosch en een must-try voor iedereen die de stad bezoekt. Deze grote, ronde chocoladebollen worden gevuld met slagroom en worden vaak besprenkeld met chocolade. Er zijn veel bakkerijen in de stad waar u deze heerlijke bollen kunt proeven. Er is ook een bakkerij waar u kunt zien hoe de bollen worden gemaakt. Een absolute aanrader voor je dagje Den Bosch.

Bezoek een theater of een concert

Den Bosch heeft een rijke cultuur en er zijn veel theaters en concertzalen waar u met het gezin een leuke voorstelling of concert kunt bijwonen. Er zijn vaak optredens voor kinderen, zoals poppentheater of kindermuziek. Ook voor volwassenen is er genoeg te zien en te horen tijdens een dagje Den Bosch. Zoals toneelstukken, muziekoptredens of comedy shows. Bovendien zijn er regelmatig gratis openlucht concerten en evenementen in de stad georganiseerd, zoals het Zomerparkfeest of het Jazz festival. Dit biedt een geweldige gelegenheid om de stad te verkennen en tegelijkertijd te genieten van de cultuur en muziek.

Ga naar een pretpark als laatste tip voor een dagje Den Bosch

tip voor een dagje efteling

Een andere leuke optie voor een dagje uit met het gezin is een bezoek aan een pretpark. Er is bijvoorbeeld het Efteling, gelegen op ongeveer 30 minuten rijden van Den Bosch. Dit is een populaire attractiepark voor gezinnen met kinderen, met veel attracties, shows en een prachtig themapark.

En je kan natuurlijk ook naar een leuke speeltuin zoals ’t Kwekkeltje.

Ik hoop dat je met deze tips een tof dagje Den Bosch zult hebben met je gezin!

Footer3

Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.