Een nieuw verhaal, Book Club, the next chapter

De film ‘Book Club’, uit 2018, was een vermakelijke komedie die het vooral moest hebben van zijn geweldige cast. Onder andere Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenberen, Don Johnson en Andy Garcia speelden mee. Maar ook het boek ‘Vijftig tinten grijs’ maakte vele kijkers, en boekliefhebbers nieuwsgierig. Want hoe ervaarde deze dames ‘op leeftijd’ dit boek, maar bovenal wat deden ze ermee? Ik heb de film ‘Book Club’ verschillende keren gekeken en me elke keer vermaakt. Toen de vraag van MamaScrapelle kwam of ik het vervolg ‘Book Club, the next chapter’ wilde kijken om te recenseren, twijfelde ik geen moment.

Book Club, the next chapter dvd

Book Club, the next chapter gaat op reis

In dit vervolg op ‘Book Club’, volgen we de vriendinnen die voor het eerst in hun leven op reis naar Italië gaan. Al gauw ontspoort de boel en komen er geheimen boven water komen. Wat een ontspannen vakantie had moeten zijn verandert in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land.

Boeken staan in de film ‘Book Club en Book Club, the next chapter’ niet direct op de eerste plaats
Ondanks dat de film ‘Book Club’ vermakelijk was gunde je de fantastische cast toch wel een beter script. Hier en daar was het eerste deel toch wel een beetje gênant.
Is de film ‘Book Club, the next chapter’ ietsjes beter? Ietsjes. Maar wel zo vermakelijk dat ik hem wederom graag heb uitgekeken. Al heeft het allemaal weinig met boeken te maken.

Book Club, the next chapter. De rode lijn uit de Alchemist

Referentie met het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho

Het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho gaat als een soort van rode draad door het verhaal. Het luisteren naar de tekenen vanuit het Universum. Het verschil maken tussen het lot en kiezen voor je eigen geluk. Dat is wat de vier vriendinnen in ‘Book Club, the next chapter’, zeker doen.
Op de boekenclub bijeenkomsten gaat het meestal al snel over andere zaken dan het gelezen boek. De over en weer gedeelde adviezen zijn gemeend en nemen ze ter harte. Zo komt het dus dat ze eindelijk die, veel te lange uitgestelde, vriendinnen vakantie naar Italië gaan maken.

achterzijde dvd

Wat gebeurt er allemaal in de film Book Club, the next chapter

De inleiding, is naar mijn mening wat saai. Het vertelt wat de vier vriendinnen zoal deden tijdens de Covid-lockdown. Het verhaal begint pas echt als de vriendinnen weer hun eerste echte fysieke bijeenkomst hebben. Al snel gaat het over van alles behalve het boek. Het is Carol die herinnert aan de nooit gemaakte vriendinnenreis naar Italië. Ondanks wat bezwaren gaan ze allemaal al vrij snel overstag.
De reis moet hun brengen naar Toscane waar ze het vrijgezellenfeest van Vivian en Arthur gaan vieren. Eindelijk na lang omzwerven, wat uitgebreid aan bod komt in ‘Book Club’, geven de twee hun ja-woord.
Maar tijdens de reis gebeurt er van alles en nog wat. Verwachte en onverwachte dingen brengen de vriendinnen via Venetië en Rome uiteindelijk in Toscane. Hierbij worden in ‘Book Club, the next chapter’ heel wat clichés aangetikt. Veroverde harten door charmante Italianen, gestolen bagage en opgedoken oude jeugdliefdes, het komt allemaal voorbij. Uiteraard vloeit de Prosecco en ook het welbekende lied ‘Volare’ ontbreekt niet.

Allemaal te verwachten, maar het werkt

De film ‘Book Club, the next chapter’ heb ik met veel plezier bekeken. Dat komt niet alleen door mijn voorliefde voor Italië. In dit deel klopt gewoon alles als het om komedie gaat. Bovendien komen de acteurs en actrices net even beter uit de verf dan in het eerste deel. Het is de humor, en dan vooral de zelfspot over Amerikanen die op vakantie gaan, die zo goed werken.

Het zijn de karakters die de film maken. Het is de onnozelheid die overheerst. Vrouwen die zogezegd ‘onafhankelijk’’ zijn maar geen gesprek kunnen voeren zonder dat het over mannen gaat. Het geijkte spel tussen mannen en vrouwen; aantrekken en afstoten en dan weer aantrekken. Op zijn tijd hou ik er zo van.

Book Club, the next chapter Venetië

Onderwerp ‘boeken’ loslaten

Je moet als kijker het onderwerp boeken of boekenclub loslaten bij de film ‘Book Club, the next chapter’. Dan heb je namelijk een heerlijke anderhalf uur film voor de boeg. Die je vooral met je (boekenclub) vriendinnen, en een glas Prosecco in je hand, moet gaan bekijken.

Prosecco en Volare ontbreken niet

Specificaties DVD van Book Club, the next chapter

Titel: Book Club, the next chapter | DVD | Regie: Bill Holdermann | Speelduur: 103 minuten | Cast: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenberen , Don Johnson, Andy Garcia | Film: Komedie | Kijkwijzer: 12  |Gesproken taal: Engels, Frans, Spaans, Italiaans | Vertaling ondertiteld: Nederlands, Deens, Duits, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Pools, Spaans, Zweeds, Engels ook voor doven en slechthorenden | Geluid: Dolby digital 5.1  | Beeldformaat 16:9 | Beeldkleur: Kleur | Producer: Universal Pictures
Je koopt hem onder andere op Bol

Book Club, the next chapter, voorkant dvd

Nog meer film en serie recensies op MamaScrapelle

Footer4 nieuw
Noelle
Delen is enorm lief

Noelle

Hallo mijn naam is Noëlle en ik woon gezellig met man en onze twee zoons in Amsterdam. Ik ben een echte boekenwurm en deel daarover graag mijn mening. De recensies zijn terug te vinden op de sites van uitgeverijen, maar ook op mijn eigen blog www.deleestrein.blogspot.nl en op www.stoerleesvoer.nl Naast lezen hou ik van koken/bakken, wandelen, puzzelen, scrapbooking en haken. Het leuke is natuurlijk om elke keer weer nieuwe ideeën op te doen. Daarom zijn sites zoals MamaScrapelle met hun honderden tips en ideeën, voor alles en nog wat, zo geweldig. Leuk dat ik daar nu ook mijn steentje aan mag bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.