Skip to Content

Behang: voor een snelle make-over in je huis

Behang, ideaal voor een snelle make-over in je huis. Waar behang vroeger nog een suffig imago had, is dat de laatste jaren zeker niet meer zo. De keuze is reuze: ik heb gekeken bij het luxe behang van Decorette. Elk jaar verschijnen de nieuwste trends, waarmee je op een gemakkelijke manier een kamer, een muurtje of zelfs een kast een make-over kan geven. En als je het over een tijdje zat bent, dan kan er gemakkelijk een nieuw behang op, of overheen. In deze blog vind je een aantal voorbeelden waarmee je je huis kunt opknappen.

Woontrends doortrekken in het behang

De woontrends van dit jaar spitsen zich toe op organische vormen, en ook kleuren die daarbij passen. Dus meer ronde vormen en lijnen, en qua stoffen ook zachte en aaibare stoffen. En naturel kleuren, met als accentkleur groen. Ook in het behang kun je voor deze trend kiezen, zodat het geheel bij elkaar past. Effen kleuren die passen in de naturel look, of wel met een (rustig) patroon. Goed behang heeft al snel een luxe uitstraling, en je kunt relatief eenvoudig een muurtje zo omtoveren. Youtube staat vol met tutorials, mocht je het nog niet eerder hebben gedaan.

Kinderkamers

Een kinderkamer geef je snel een andere look met behang. Je kunt er meerdere combineren, of er voor kiezen om alleen 1 muur, of zelfs 1 strook te doen. Het maakt de kamer gelijk gezellig, zeker met de printjes die ik hieronder vond. Met fotobehang kun je een eigen ontwerp maken, of met poster behang juist kiezen voor een beroemd beeld. Zeker op een kinderkamer is het wel van belang om kwalitatief goed behang te kiezen, zodat het wel tegen een stootje kan.

Kiezen

Het kiezen van de juiste soort behang is soms nog best lastig. Voor mij wel in ieder geval. Hoe meer keuze, hoe lastiger ik het vind. Je kunt je natuurlijk laten adviseren in een speciaalzaak, en ook door behang stalen mee te nemen krijg je meer beeld. Het is ook van belang om te bedenken wat je met de kamer wilt, qua uitstraling en gevoel. Als je een ruime kamer wat kleiner of gemoedelijker wil laten lijken, dan is het slim om de verste muur te behangen. Of een hoge kamer lijkt lager met een donker behang op het plafond (daar heb je wel wat lef voor nodig!). Een kleur of print op de zijwand geeft juist een ruimer gevoel aan de kamer. Goed dus om over na te denken.

Andere behang ideeën

Als je in huis iets met behang wilt doen, kun je ook verder denken dan alleen een muurtje. Soms is een strook al genoeg, waar je bijvoorbeeld een kapstok tegen aan hangt, en zo een wat afgebakend stukje muur hebt. Zelf heb ik een keer een grote triplexplaat behangen en daar een grote lijst om heen gemaakt. Een schilderij dus. Als je hetzelfde op kurk doet, of met een laag magnetische verf, krijg je een prikbord/memobord. Een ander leuk idee is om de achterwand van een kast met een printje of een kleur te voorzien. Daarmee krijgt de kast een mooie make-over.

behang

Heb jij behang in je slaapkamer? Met een contrasterende muur of alle muren hetzelfde?

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.