Skip to Content

Babykamer inrichten – een blog met tips voor aanstaande ouders

Wanneer je in verwachting bent van een kindje, dan is het natuurlijk goed om het een en ander in huis te halen voor de kleine er is. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de babykamer helemaal ready is voor een baby. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt om de babykamer in te richten zodat hij klaar is voor je nieuwe gezinslid.

Raambekleding in de babykamer

De babykamer inrichten. We beginnen met het uitkiezen van gordijnen. Je wilt natuurlijk dat je kleine in een fijne donkere ruimte kan slapen. Op die manier wordt de baby midden in de nacht minder snel wakker en kun jij ook je slaap pakken waar dat nodig is. Wanneer je een dakkapel hebt dan is het verstandig om raambekleding dakkapel te kiezen, waarbij al rekening wordt gehouden met een raambekleding van de dakkapel. Daarnaast moet je ook rekening houden met het soort kozijn dat je in je huis hebt. Zo kun je raamdecoratie kunststof kozijnen kiezen waarbij je perfect aansluitende gordijnen kunt kiezen.

nachtzindelijk trainen van een kind

Wieg of Ledikant

Nu je zeker weet dat de kamer lekker donker is voor je kleine, dan is het natuurlijk ook verstandig om een wieg te kopen die daarbij aansluit. Er zijn talloze wiegjes te vinden in verschillende soorten en maten. Toch moet je een wieg kiezen die voor je kind comfortabel ligt en waar je als ouder ook gemakkelijk bij kunt. Daarnaast wil je ook dat de wieg ruim genoeg is voor wanneer je kind gaat groeien. Een wieg is enorm belangrijk dus investeer daar ook veel tijd en energie in om de juiste wieg te vinden.

Een babykamer inrichten kan ook met een ledikant. Een wieg is vaak maar voor een paar maanden en is een fijne overgang van de knusse kleine baarmoeder naar een eigen bedje. Een ledikant is ook in hoogte verstelbaar en zorgt ervoor dat het een meegroeibed is voor de eerste twee jaar.

Commode om je babykamer in te richten

Naast een goede wieg is het ook verstandig om op de babykamer een plek te hebben waar je je kind verschonen kunt. Daarom is het goed om te kijken naar verschillende commodes. Je kunt op een commode gemakkelijk je baby binnen no time verschonen, ook kun je in de commode verschillende kledingstukken kwijt. Daarnaast is het wel slim om een verschoonkussen te kopen dat op de ledikant kan liggen, op die manier is het voor je kind ook comfortabeler om verschoond te worden.
Je kunt de babykamer inrichten met een verschoonkussen die zelfs warm wordt! De technologie van tegenwoordig is superknap.

babykamer koel houden
Afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay

Zitstoel een luxe in de babykamer

Als laatste nog een meubel waar je als ouder gelukkig van wordt. Je kunt er namelijk voor kiezen om een zitstoel op de kamer van je kind te zetten. Op die manier wordt bijvoorbeeld het geven van borstvoeding een stuk comfortabeler. Daarnaast kun je ook in de nacht dichtbij je kind blijven mocht dat nodig zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken en kun je comfortabel met je kleine knuffelen wanneer je dat maar wilt. De babykamer inrichten met een zitstoel is uiteraard wel een luxe in de babykamer die niet noodzakelijk is.

babykamer inrichten commode
Foto door Burst: via pexels

Nog een paar handige spullen om je babykamer in te richten

Nog een paar handige tips als je een babykamer gaat inrichten

  1. Luieremmer: Een afgesloten luieremmer om vuile luiers hygiënisch te bewaren.
  2. Borstvoedings- of flesvoedingsbenodigdheden: Denk aan een flessenwarmer en hydrofiele doeken
  3. Babyfoon: Een babyfoon om het gehuil en geluiden van de baby te kunnen horen.
  4. Nachtlampje: Een zacht nachtlampje om ’s nachts een beetje licht te geven, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden zonder het kindje wakker te maken.
  5. Kledingkast: Een kledingkast om de babykleertjes en andere benodigdheden in op te bergen.

We hopen dat jij wat hebt gehad aan deze tips om een babykamer in te richten.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.