Skip to Content

Automatische schuifdeuren; een hele ervaring

Een blog over automatische schuifdeuren? Jazeker! Ik ben me namelijk best wel heel erg bewust van wat er allemaal om me heen gebeurd. En zeker nu met deze gekke coronatijd ben ik me bewuster dan ooit te voren van deuren, deurklinken en op welke manier je een ruimte binnengaat. Ik neem je mee in deze blog naar een stukje bewustwording en ervaring wat het bij me oproept!

automatische schuifdeuren
Foto: entranceservices.be

Automatische schuifdeuren; Futuristisch!

Ik ben van jongs af aan al gek op Science fiction verhalen en films. In veel van die omgevingen zitten automatische schuifdeuren. Deuren die openen als je aankomt lopen. Lang bleef dat geen toekomstbeeld want die deuren kwamen er gewoon en steeds vaker ook. Ik kende ze vooral van kantoren en ziekenhuizen als je binnenkomt. Tijdens mijn eerste bevalling was ik een beetje van slag door de hormonen, pijn en snelheid waarmee het ging. En ik weet nog goed dat ik in het ziekenhuis moest bevallen. Op een februari ochtend. Ik had lekkend vruchtwater en moest binnen 48 uur bevallen, dit gebeurde niet vanzelf dus ik moest in het ziekenhuis bevallen.

baby

Wat ik mij nog heel erg herinner is de prachtige zonnige februari ochtend en uitzicht vanuit mijn kamer. De rust op de afdeling, en de automatische schuifdeuren! Ik had nog nooit in het ziekenhuis gelegen dus was me nooit bewust geweest hiervan. Het is natuurlijk superhygiënisch en noodzakelijk. Maar omdat ik niet helemaal mezelf was weet ik nog goed dat ik elke keer moest lachen als ik het zachte geluid hoorde van de deur die automatisch open schoof. Ik verbeelde me dat ik in een gekke Science fiction zat en met dat binnenpretje kwam ik mijn bevalling wel door.

automatische schuifdeuren
Foto: entranceservices.be

Ze zien me niet staan

Tegelijk heb ik ook een beetje een haat liefde relatie met automatische schuifdeuren. Ze zien me soms gewoon niet staan, en het ligt echt aan mij! Ik loop er op af… en niks! Terwijl een ander persoon iets later aankomt en dan schuiven ze wel open. Ik snap het gewoon niet en elke keer vormt zich een bepaalde spanningsboog als ik op een automatische deur afloop. Zal het opengaan of niet? Fascinerend en leuk blijft het wel!

automatische schuifdeuren
Foto: entranceservices.be

Heel veel soorten

Wisten jullie dat er heel veel soorten automatische schuifdeuren zijn? Nee ik had ook echt geen idee. En het past in elk type architectuur. Het is helemaal niet gek om denk ik meer van dit soort deuren toe te passen in het bouwen van huizen en gebouwen. Zeker nu we nog meer weten van hygiëne, iets niet aanraken is altijd nog het meest “schoon”. Als je nieuwsgierig bent, neem vooral eens een kijkje bij het ruime assortiment automatische deuren!

Hebben jullie ook zulke dingen dat automatische deuren soms niet opengaan? Of dat je het heel futuristisch vind? Of misschien wel een andere ervaring of gedachte erbij? Laat een reactie achter, ik ben benieuwd!

automatische schuifdeuren
Foto: entranceservices.be
Footer3

Foto’s met toestemming en in samenwerking met entranceservices.be

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.