Skip to Content

Het beste behang voor je huis – hoe kies je dat?

Behang kan de uitstraling van een kamer volledig veranderen. Maar hoe kies je het beste behang voor jouw huis? Belangrijk is om eerst te kijken naar de woonstijl van je woning en daarna te kijken naar de soorten behang die hier bij passen. Natuurlijk kun je ook staaltjes kopen om te kijken wat past in de sfeer van de betreffende kamer. Hieronder een blog met tips!

beste behang voor je huis
Image by StockSnap from Pixabay

Het beste behang voor je huis, maar wat is je woonstijl dan?

Denk na over de stijl van je huis en wat voor soort behang daarbij past. Wil je een moderne uitstraling of juist een klassieke look?

Er zijn verschillende soorten woonstijlen, elk met hun eigen kenmerken en sfeer. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende woonstijlen:

  1. Klassieke interieurs hebben vaak rijke kleuren, gedetailleerde meubels en decoratieve elementen zoals kroonluchters en sierlijke kaders.
  2. Moderne interieurs hebben meestal strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Er wordt vaak gebruik gemaakt van metaal, glas en beton om een strakke look te creëren.
  3. Scandinavische interieurs zijn licht en luchtig, met veel wit, licht hout en eenvoudige vormen.
  4. Bohemian interieurs zijn kleurrijk en eclectisch, met veel patronen, texturen en persoonlijke details.
  5. Industriële interieurs hebben vaak ruwe bakstenen muren, metalen accenten en een ruwe, onafgewerkte uitstraling.
  6. Landelijke interieurs hebben vaak een rustieke en gezellige sfeer, met veel hout, warme kleuren en natuurlijke materialen.
  7. Mid-Century Modern;Deze stijl, populair in de jaren 50 en 60, combineert moderne en traditionele elementen. Het heeft vaak organische vormen, eenvoudige lijnen en warme, natuurlijke kleuren.

Allemaal hebben ze een ander soort behang voor je huis nodig.

beste behang voor je huis
Image by Ferenc Keresi from Pixabay

Wat voor soort behang past bij deze woonstijlen?

Het type behang dat past bij je huis hangt af van de specifieke kenmerken en sfeer van die stijl. Hieronder vind je enkele suggesties voor het type behang dat past bij de genoemde woonstijlen:

  1. Klassiek: Kies voor behang met een elegante print, bijvoorbeeld met bloemen, strepen of damastpatronen. Ga voor warme, rijke kleuren zoals bordeauxrood, donkerblauw of goud.
  2. Modern: Ga voor behang met strakke lijnen en geometrische patronen in neutrale kleuren zoals wit, grijs of zwart. Of kies juist voor behang met opvallende, felle kleuren om een statement te maken.
  3. Scandinavisch: Kies voor behang met lichte kleuren zoals pasteltinten, lichtgrijs of wit, en simpele, natuurlijke patronen zoals bloemen, takken of bladeren. Eijffinger behang past hier perfect bij
  4. Bohemian: Ga voor behang met felle kleuren, drukke patronen en textuur, bijvoorbeeld met etnische prints, bloemen, of geometrische vormen.
  5. Industrieel: Kies voor behang met een ruwe textuur, bijvoorbeeld betonlook of baksteenpatroon, in donkere kleuren zoals grijs, zwart of bruin.
  6. Landelijk: Ga voor behang met een rustieke uitstraling, bijvoorbeeld houtlook, steenlook of bloemenprints in warme, aardse kleuren zoals groen, bruin of beige.
  7. Mid-Century Modern: Kies voor behang met een retro uitstraling, bijvoorbeeld met geometrische patronen in felle kleuren, of met een vintage print zoals bloemen, stippen of strepen.

Het kiezen van het juiste behang kan een groot verschil maken in de sfeer van je huis, dus kies zorgvuldig en houd altijd rekening met je persoonlijke smaak en de kenmerken van je interieur.

behangrollen
Foto door Nataliya Vaitkevich: via pexels

Wat voor soort behang is geschikt voor je woning?

Er zijn verschillende soorten behang die geschikt zijn voor een woonhuis. Papierbehang is een veelvoorkomende optie en is relatief goedkoop. Vliesbehang is sterker dan papierbehang en kan beter omgaan met vocht. Vinylbehang is zeer duurzaam en kan goed tegen stoten en krassen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en daarom geschikt voor bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Het beste behang voor jouw woonhuis hangt af van je persoonlijke smaak, het interieur van je huis en de specifieke omstandigheden in elke kamer. Heb je hier nou vragen over kun je altijd terecht bij een behangexpert.

Het beste behang voor je huis, wat kies jij?

Bestel een staal van het behang dat je overweegt, zodat je het in het echt kunt bekijken en zien hoe het er in jouw huis uitziet. Het beste behang voor je huis kies je zelf natuurlijk. Hang op verschillende muren staaltjes op en kijk wat het doet met je interieur. Door deze stappen te volgen, kun je het beste behang kiezen voor jouw huis en genieten van een prachtig nieuw interieur.

Kijk voor meer tips in deze blog voor in en om het huis

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.