Skip to Content

Bikinitijd in de zomer. Of wordt het dit jaar dan toch een badpak?

Hoewel het weer buiten je eerder nog even je sjaal en muts doen pakken is het ook alweer tijd om vooruit te kijken, althans wat mezelf aangaat dan. Vakantie kriebels voor de zomermaanden komen toch alweer op en tja…wat doe je dan aan op het strand? Is het dit jaar bikinitijd in de zomer of ga ik voor een ouderwetse badpak?

Badpak buikje verbergen

Die oude bikini van jaren oud, is nu echt wel aan vervanging toe. Ga ik überhaupt nog wel in bikini? Ik ben zelf namelijk van mening dat bij een bepaalde leeftijd ook een andere kledingstijl stijl gaat horen. Ik ben 49 jaar en heb nog steeds maat 36/38, maar een mensenlijf tekent toch, of we willen of niet. Maar wat doe je dan aan en waar ga je zoeken? Ik wil er namelijk wel modieus bij blijven lopen, ondanks dat ik wellicht voor een badpak of heel ander model bikini ga kiezen. Dus ga ik met een badpak mijn buikje verbergen of niet?

Met een zoekvraag op internet, namelijk door simpelweg het woord badpak in te toetsen, kwamen er al snel heel wat verschillende vrolijk gekleurde en leuke modellen badpakken voorbij. Wat daarbij vooral opviel was dat, ondanks dat je kijkt op de site van bijvoorbeeld Otto of About You, elk item dat ik aanklikte van hetzelfde merk was; LASCANA. Dit merk heeft een uitgebreid assortiment aan bikini’s, badpakken en strandmode (en lingerie).     

bikini badpak strandmode tankini

Ouderwetse badpakken versus nieuwe zwemmode

Eenmaal op de site beland kan de pret van uitkiezen beginnen. Waar ik bij andere sites nog wel eens verdwaal in de onoverzichtelijkheid valt hier meteen op dat alles zeer overzichtelijk verdeeld is per categorie in een zoekbalk bovenaan: badmode, lingerie, kleding, nachtkleding, schoen & accessoires, sportkleding, inspiratie en sale. Aan de linkerzijde kun je voorkeuren geven bij de filteropties. Dat scheelt je een hoop zoektijd want na het invullen van je maten en eventuele stijlwensen komt er precies naar boven wat er in jouw zoekopdracht nog beschikbaar is. Er is zelfs een pasvormadvies.

Tot mijn verbazing, en eigenlijk ook wel opluchting, bleek dat de badpakken die ikzelf stiekem prachtig vind, namelijk de vintage-look, weer helemaal in is. Oftewel de ouderwetse badpakken van toen zijn de nieuwe bakpakken van nu!
Het klassieke stippenbakpak met het lage heupje, de vierkante halslijn, de geplooide buik en zelfs het zwemjurkje. Ze mogen weer!

bikini voor elk maatje kleding  bikinitijd in de zomer

Bikinitijd in de zomer

Toch kon ik het niet laten om ook even bij de bikini’s te kijken. Zeker nu ik had ontdekt dat er zoveel mogelijk is bij LASCANA, is het misschien ook bikinitijd in de zomer voor mij. En ook hier bleek van alles mogelijk: mini, push-up, bandeau en highwaist bikini. Haltertop, bustier, surf en tankini’s. Bij die laatste bleef ik even hangen. Dit model was nieuw voor mij. Het is een bikinibroekje gecombineerd met een soort van ‘hemdje’. Dat wanneer je staat of loopt dus mooi je buik verbergt maar wanneer je liggen gaat je het omhoog kunt doen en toch een bruine buik kunt verkrijgen. Ik was om, voor mij werd het een tankini.

Ook in de categorie tankini is er ruimschoots keuze in kleur en stijl. Extra fijn op de site van LASCANA is dat bij elk product meerdere goede en duidelijke foto’s te zien zijn. Zo krijg je een goede indruk van de pasvorm. Ook staat er duidelijke artikelinformatie en wanneer je iets meer door scrolt naar beneden zie je artikelen die bij je gekozen product passen, bijvoorbeeld omdat het van dezelfde lijn is, maar ook vergelijkbare artikelen.

Bikinitijd in de zomer en andere strandmode

Buiten de bikini’s en badpakken besloot ik ook even te kijken bij strandmode en accessoires. Gevaarlijk! Want ook hier weer enorm veel leuke en mooie artikelen om je strandoutfit compleet te maken. Tassen, schoenen, jurken en accessoires. Zoals bijvoorbeeld een pet, heerlijk tegen de felle zon en handig als je even een boek wilt lezen. Of een jurk als je even op de boulevard wilt flaneren. Bikinitijd in de zomer, it is, voor mij met een vrolijke tankini. Aangevuld met een pet en strandjurk van LASCANA in mijn vakantiekoffer!

Fijne zomer allemaal!

Footer3
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.