Notitieboek van Bambook en een duurzame lifestyleplanner

Ik heb altijd wel 10 notitieboeken in mijn huis rondslingeren. Sinds ik een notitieboek van Bambook gebruik heb ik die notitieboeken allemaal verbannen. Een stuk duurzamer, en vooral overzichtelijker! Want door al die verschillende lijstjes was ik het overzicht kwijt en maakte ik ze regelmatig weer opnieuw. Ook ben ik iemand die nieuwe notitieboekjes koopt, omdat ik de andere niet meer netjes vind. Totaal niet duurzaam en vooral erg duur allemaal. Ik laat je graag het notitieboek van Bambook zien, maar ook de lifestyleplanner!

Hoofdfoto Notitieboek van Bambook en lifestyleplanner
Notitieboek van Bambook en lifestyleplanner

Wat is notitieboek van Bambook?

Bambook kun je gebruiken voor een ‘onuitwisbare indruk’. Op de website van het merk staat heel duidelijk uitgelegd waarom de producten zo ideaal zijn:

 • Schrijven, wissen en hergebruiken
  Doordat de pagina’s van elk Bambook product 100% uitwisbaar zijn, begin je elke dag met een schone lei. Je kunt het Notitieboek van Bambook dus eindeloos opnieuw gebruiken.
 • Kies het notitieboek dat past bij jouw werkwijze
  Je kunt op de website je eigen ideale notitieboek samenstellen. In deze blog vertel ik je meer over de keuzes die je kunt maken.
 • Voorkom papierverspilling
  Je kunt blijven schrijven zoals je gewend bent, want pen en papier werkt soms gewoon veel fijner dan typen, maar dan zonder papierverspilling! Daarbij bespaar je geld, omdat je niet steeds een nieuw notitieboek hoeft te kopen.
 • Digitaliseer je notities met de Bambook App
  Met de gratis app van dit merk kun je heel gemakkelijk alle notities digitaliseren voordat je ze uitwist. In de app kun je mappen aanmaken om je notities op een logische manier te structureren. Deze kun je dan synchroniseren met je eigen drive.

Stel je eigen notitieboek van Bambook samen

Thuis hebben wij al ervaring met een notitieboek van Bambook. Zelf hebben we twee A5 notitieboeken met een zachte, gekleurde kaft. Eén voor mijzelf en één uitwisbaar notitieboek voor mijn dochter. Die van mij is gelinieerd, die van mijn dochter is blanco. Zij tekent er voornamelijk in. Deze bevielen zo goed, dat ik nu voor een groter notitieblok wilde gaan, omdat ik soms ruimte tekort kom. Het idee is om deze te gaan gebruiken voor mijn verhuizing, die lijstjes zijn zo lang! Daarbij wilde ik graag een mooi boek, dat ik met een gerust hart gewoon op tafel kan laten liggen zonder mij te storen aan de vormgeving.

Ik heb dan ook gekozen voor een Bambook notepad, A4. Ik koos voor een notepad, omdat deze een ring aan de bovenkant heeft. Je kunt ook omslaan naar links, ook die keuze is er in de webshop. Dit keer koos ik voor een hardcover. Toen ik het notitieboek binnenkreeg was ik heel aangenaam verrast. De uitvoering is erg mooi. Het nodigt uit om er in te gaan schrijven! Daarbij koos ik voor lijnen en blanco pagina’s, zodat ik ook wat schetsen kan maken van de plattegrond van mijn nieuwe huis.

Schrijven en wissen maar in mijn nieuwe Bambook notepad

Al gauw maakte ik mijn eerste lijstjes in mijn nieuwe notepad. De vertrouwde schrijfflow van Bambook zit ook in dit boek. Ik vind de pennen echt heerlijk schrijven. Het voordeel is ook dat de inkt zeer snel opdroogt, zodat je er gewoon overheen kan wrijven met je hand. Het verdwijnt dan niet. Vooral ideaal voor de linkshandigen onder ons, die regelmatig met hun eigen hand over de tekst heen gaan. Het is wel belangrijk om de de dop tussendoor op de pen te doen, anders droogt de pen uit. Dit is mij wel eens gebeurt, maar zodra je weer gaat schrijven is het al gauw weer opgelost. Ik heb mijn pennen al erg lang en ze doen het nog steeds prima in mijn notitieboek van Bambook.

Natuurlijk had ik de afgeronde ’to do’s’ kunnen wegvegen, maar stiekem vind ik het heerlijk om nog even te genieten van mijn werk. Dus ik kijk graag naar afgevinkte blokjes!

Soms maak je een foutje tijdens het schrijven. In een papieren notitieboekje begin ik dan soms helemaal opnieuw, omdat ik best perfectionistisch ben. Het ideale van een notitieboek van Bambook is dat je het gewoon weg kunt vegen. Kleine correcties, zoals een letter of een los woord, veeg je weg met de achterkant van je pen. Wacht wel tot de inkt droog is (een paar tellen dus), dan is het effect het best. De inkt loopt dan niet uit. Wil je een volledig schoon resultaat? Gebruik dan een beetje water, bijvoorbeeld door de sprayflacon van Bambook te gebruiken, en een zacht doekje.

Lifestyleplanner

Een verhuizing heeft heel wat voeten in de aarde. Het zet ons gezinsleven op zijn kop. Het is fijn om alles goed te blijven plannen en vooral ook te blijven werken aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. In de gaten houden wat mijn eigen prioriteiten zijn, hoe ik goed voor mijzelf kan blijven zorgen en zorgen dat dat ik overzicht houd op mijn doelen. Dit doe ik sinds kort door de lifestyleplanner van Bambook. Deze planner bevat heel veel voorgedrukte pagina’s, waardoor je weer grip krijgt op alles wat je doet.

Ook deze lifestyleplanner van Bambook heb ik vormgegeven met een hardcover. Hij is net zo mooi als de notepad notitieboek van Bambook! De inhoud is heel afwisselend en overzichtelijk. Op de website kun je zien wat er allemaal in zit. Een aantal pagina’s zal ik hieronder laten zien. Ze zijn nog niet ingevuld, omdat ik het iets te persoonlijk vind om mijn eigen doelen en reflecties te delen. Wel kun je zien hoe goed de ‘habit tracker’ voor mij werkt. Als ik een minpuntje moet noemen, dan is dat de lifestyleplanner in het Engels is. In het Nederlands maakt het het iets meer toegankelijk voor een breed publiek. Zelf heb ik er overigens geen last van!

Notitieboek van Bambook is een echte aanrader

Kortom, ik vind een lifestyleplanner en een notitieboek van Bambook een echte aanrader! Ook deze notitieboeken bevestigen dat voor mij. De app is namelijk ook heel gebruiksvriendelijk, waardoor mijn aantekeningen prettig bij elkaar staan. Aan elk product zit een handige uitleg, met links naar filmpjes die je meer verdieping geven in het gebruik. De duurzaamheid is voor mij het grootste pluspunt. Bambook plant zelfs een boom voor elke aankoop die je doet.

Uitleg Notitieboek van Bambook
Lifestyleplanner Bambook
Footer2 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.