Skip to Content

Het eerste stap voor stap teken boek

Het eerste stap voor stap teken boek want tekenen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vol verwondering en bewondering kijk ik altijd naar mensen die dit kunnen. Tekenen! Iets op papier zetten wat in hun hoofd zit. Bij boeken vind ik de illustraties ook altijd een genot om in weg te dromen. Mijn tekenontwikkeling is gestopt bij mijn zesde jaar denk ik. Dit boek is dan ook eigenlijk voor mezelf, maar ik laat mijn zesjarige dochter meedoen.

Het eerste stap voor stap teken boek

Het eerste stap voor stap teken boek

Een vliegtuig, een verjaardagstaart, een papegaai? Teken de leukste dingen in zes eenvoudige stappen. Niet is te moeilijk!
Steek je vriendjes de loef af en leer je mama of papa eindelijk hoe ze een betoverend bos, een knuffelkonijn of een slapende tijger moeten tekenen. Wil je graag leren tekenen als een échte kunstenaar? Dan is dit boek écht iets voor jou! Volg de stappen en maak zo een prachtige tekening. Elke tekening heeft 6 stappen. Starten maar!

Beginnen

Het boek zelf vind ik al prachtig. Het is een retro ogende kaft met simpele kleuren. het oogt echt als een oud boekje wat in de kast op een ouderwetse school zou kunnen staan. Tegelijk is het heel fris en heeft het een toegankelijk formaat. Je kan kiezen om in het boek verder te tekenen, na te tekenen of om het over te trekken. Omdat ik zelf graag wil leren tekenen kies ik ervoor om het op papier te doen. Met een zwarte pen want die heb ik voor de hand.

Het valt me meteen op dat de keuze echt onwijs leuk is! Dieren, mensen, gebouwen, natuur en voeding. Er is van alles wel wat. Ik dacht dat het meer basic zou zijn maar dat is het niet. Je leert meteen om in 6 stappen iets tofs te maken. Mijn keuze voor een lekkende zwarte pen is trouwens niet zo slim geweest. Ik merk na het tekenen dat alles onder zit en ook mijn tekening gevlekt is.

Tegelijk merk ik ook hoe leuk en simpel het is om op deze manier te tekenen! Als ik gewoon eens meer geduld heb en mooie potloden, een stift of een niet lekkende pen zou kiezen.. Dan weet ik zeker dat ik best wel iets op papier kan toveren. Iets waarvan mensen misschien niet meteen denken dat mijn dochter het gemaakt heeft.

Het eerste stap voor stap teken boek

Tekenkunsten

Toch ken ik mezelf en weet ik dat het niet mijn kracht is. Dit boek geeft me wel hoop en zorgt ervoor dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer plezier heb in iets tekenen. Je kan er ook voor kiezen om het begin plaatje over te trekken. Dan is je startpunt gewoon goed en staat je tekening steviger. Dit is uiteraard alleen een tip voor de tekendodo’s waaronder ik me bevind.

Mijn dochter vond het in ieder geval prachtig wat ik had gemaakt en ze herkende het. In plaats van zelf willen doen, wilde ze liever mijn tekeningen inkleuren. Dat is natuurlijk ook prima. Al met al ben ik best tevreden over mezelf en vind ik het echt een leuk boek. Voor jong en oud en het is ook een prima cadeautip!

Specificaties Het eerste stap voor stap teken boek

Het eerste stap voor stap teken boek

Auteur: Charlotte Pepper | Uitgever: Lannoo | 80 pagina’s | September 2020 | 9789401471770 | Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.