Elektrische kinderauto, een ritje om nooit te vergeten

Als kind heb je altijd bepaalde mijlpalen die te behalen zijn. En bij die mijlpalen kunnen bepaalde cadeaus horen. Denk aan iets simpels als een verjaardag, maar ook de stap naar bijvoorbeeld een basisschool. Bij zulke stappen komen vaak grotere cadeaus kijken. Maar heb je al eens aan een elektrische kinderauto gedacht?

elektrische kinderauto
Foto van autovoorkinderen.nl

Elektrische kinderauto

Je vind het tof of je vindt het helemaal niks. In mijn tijd, lang gelee, was een elektrische kinderauto een zeldzaam iets. Ik had een vriendinnetje wat veel in Amerika was, en ze was ook in het bezit van – een nu oermodel – elektrische auto. Ik vond dat zo gaaf en op elk Sinterklaaslijstje kwam die wel te staan. Bij menig vallende ster wenste ik erom… Nu heel veel jaren later heb ik er nog steeds geen en heb ik zelfs nog geen rijbewijs.

Wat is toch de aantrekking tot een elektrische kinderauto? Als kind vond ik het gewoon tof en stoer. Je zit in iets wat beweegt en waar je ergens heen kan brengen. Nu als volwassene vind ik het nog steeds een onwijze luxe om in een auto te zitten. Dus die magie tot een bewegende auto ben ik nooit kwijtgeraakt.

elektrische kinderauto
Foto van autovoorkinderen.nl

Cadeautip

Hebben mijn kinderen dan een elektrische kinderauto? Nee dat niet… maar ik ben wel regelmatig in de verleiding gekomen. Geen fietsjes duwen, zonder mokken de deur uit en tegelijk een eigen kinderwens in vervulling laten gaan. Tegenwoordig heb je ook heel veel modellen en niet alleen auto’s. Een elektrische motor en elektrische quad behoren tot het assortiment van ‘Auto voor kinderen’. Dit is een webshop met een onwijs ruim aanbod in een kinderauto. Van Audi, tot brandweer auto, tractor, Land Rover, Mercedes, Jeep, nieuwe en retro modellen. Het is er allemaal! Grotendeels elektrisch en ook wat loopauto’s voor beginnende beentjes.

quad
Foto van autovoorkinderen.nl

Ze hebben nog iets tofs… als je een elektrische kinderauto bestelt dan kan je een gepersonaliseerd kenteken aanmaken. Je hebt ruimte voor 15 karakters en dit wordt gratis erbij geleverd. Dat is toch wel erg leuk en maakt het helemaal af. Daarnaast worden de auto’s standaard geleverd met een extra oplaadbare accu en een oplader. Dus de ANWB bellen bij een lege auto is niet nodig. Je hebt altijd een extra accu erbij! En aan een afstandsbediening is ook gedacht, als ouder loop je relaxed erbij en kan je ook nog de auto besturen.

roze politiemotor
Foto van autovoorkinderen.nl

Wel of niet?

Er is natuurlijk geen goed antwoord hierin. Een elektrische kinderauto past bij je of niet. Je moet wel enigszins de ruimte hebben. Maar dat je een kind dolblij maakt is wel zeker. Tegenwoordig is er zoveel keuze en de levering van de extra accu zorgt ervoor dat je nooit bang hoeft te zijn ergens stil te komen staan. Tegelijk is het wel een goed stukje verkeersbewustheid wat je meebrengt en een klein stukje voorbereiding op een eventueel rijbewijs.

Ik heb in ieder geval de Vespa en de retro modellen nog steeds in mijn hart zitten en misschien dat ik ooit toch eens voor een elektrische kinderauto kies. Soms is de blijdschap van een kind onbetaalbaar. En soms is het ook gewoon tof om dat kind in jezelf blij te maken met iets wat je zelf altijd graag gehad zou willen hebben.

Wat vinden jullie van een elektrische kinderauto?

Toestemming voor de foto’s in samenwerking met Foto van autovoorkinderen.nl

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.