Skip to Content

Een e-bike voor kinderen – welke is het meest geschikt?

E-bikes zijn enorm populair en ook onder kinderen neemt het aantal e-bikes toe. Een e-bike voor kinderen moet aan een aantal eisen voldoen; zo moet de e-bike licht in gewicht zijn, makkelijk wendbaar en natuurlijk veilig zijn. Gelukkig zijn er genoeg tweedehands elektrische fietsen die aan deze eisen voldoen. Lees alles over e-bikes voor kinderen in dit artikel.

accu voor de elektrische fiets

Elektrische kinderfietsen in verschillende maten

Kinderfietsen zijn doorgaans verkrijgbaar in verschillende maten, zodat voor ieder kind een passende fiets beschikbaar is. Hetzelfde geld voor elektrische kinderfietsen. Door de variëteit aan maten en de mogelijkheid tot het verstellen van de hoogte van het stuur en de hoogte van het zadel, is er voor ieder kind vanaf ongeveer zeven jaar een elektrische fiets beschikbaar. Moet je kind veel fietsen of lange afstanden rijden? Dan biedt de elektrische fiets veel voordelen ten opzichte van een normale kinderfiets. Koop de fiets wel een beetje op de groei, want kinderen groeien hard en het zou zonde zijn om na een jaar weer een nieuwe fiets aan te moeten schaffen. Hou dus rekening met wat groeiruimte.

Extra veiligheidsmaatregelen op e-bike voor kinderen

Wat elektrische fietsen voor kinderen zo speciaal maakt, zijn de extra veiligheidsmaatregelen. De trapondersteuning is afgestemd op de hoogte van de fiets zodat de ondersteuning nooit teveel kan worden. De snelheden op de fiets blijven op deze manier beperkt. E-bikes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar oud en ideaal wanneer de kinderen grote afstanden moeten afleggen of wanneer ze tegen de wind in op een dijk moeten fietsen. Je kan natuurlijk een nieuwe fiets uitzoeken voor je kind, maar er zijn tegenwoordig ook veel goede tweedehands elektrische fietsen verkrijgbaar.

e-bike voor kinderen
Photo by KBO Bike on Unsplash

Gebruik de ingebouwde USB kabel voor directe navigatie

Wanneer je kind op een elektrische fiets naar school gaat wil je natuurlijk niet dat je kind verdwaald. Navigatie op de telefoon is dan een uitkomst, maar de batterij van de telefoon loopt met navigatie snel leeg. Bij elektrische fietsen wordt dit voorkomen door een ingebouwde usb poort die ervoor zorgt dat je telefoon opgeladen blijft tijdens het gebruik van de navigatie. Zo weet je zeker dat je kind niet verdwaald maar ook telefonisch bereikbaar blijft. Wel zo’n veilig en gerust idee.

Help je kind met bewegen door middel van een e-bike voor kinderen

Kinderen zijn soms lastig te motiveren om te bewegen, zeker wanneer de computer of de telefoon lonkt. Met een sportieve e-bike kan je je kind stimuleren om meer te bewegen en zo de conditie op peil te houden. Ga bijvoorbeeld samen fietsen en kies mooie routes. De e-bike helpt je kind om de langere routes uit te kunnen fietsen en het is ook nog eens heel gezellig!

Moet je kind veel fietsen, is het minder gemotiveerd om te fietsen of is er sprake van regelmatig harde tegenwind op de dijk? Dan kan het verstandig zijn om een e-bike voor je kind aan te schaffen. Weet je niet zeker of een e-bike geschikt is? Kijk dan eens bij het grote aanbod tweedehands elektrische fietsen. Je kind kan zo rustig wennen zonder dat je een hele nieuwe fiets hoeft aan te schaffen. Twijfel niet langer en kies de elektrische fiets die past bij jou, jouw kind en jullie behoeften.  

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.