Skip to Content

De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens. Een nieuw avontuur

Zaterdag 10 december 2022 was een afvaardiging van MamaScrapelle bij de feestelijke première van De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens. In Amsterdam met de Nederlandse stemacteurs zoals: Jon van Eerd, Anna Drijver, Jody Bernal, Loek Peters, Holly Mae Brood, Monic Hendrickx, Frank Lammers, Murth Mossel, Matthijs Stoop en Daysha Ligeon. In maar liefst 3 zalen ging de Nederlandse versie van deze toffe film in première. Voor het eerst in 10 jaar weer een nieuw avontuur in het Shrek-universum met de terugkeer van onze geliefde, melk drinkende, roekeloze, onbevreesde kat.

cast

De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens

De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens of in het Engels Puss in Boots: The Last Wish. Deze vrolijke familiefilm draait vanaf 9 december 2022 alleen in de bioscoop in 2D en 3D.

De Nederlandse stemmencast van De Gelaarsde Kat 2 bestaat uit o.a. Jon van Eerd (Gelaarsde Kat), Anna Drijver (Kitty Poezelpootje), Jody Bernal (Perrito), Holly Mae Brood (Goudhaartje), André Dongelmans (Baby Beer), Monic Hendrickx (Mama Beer), Frank Lammers (Papa Beer), Loek Peters (Wolf), Murth Mossel (Dierenarts), Joanne Telesford (Mama Luna), Sarah Nauta (Jan), Julia Nauta (Jo), Niels van der Laan (Gewetensbeestje) en Jeroen Woe (Jack Horner).

Dit jaar keert onze geliefde, melk drinkende, roekeloze, onbevreesde kat terug in De Gelaarsde Kat 2. Voor het eerst in ruim tien jaar presenteert DreamWorks Animation weer een nieuw avontuur in het Shrek-universum. De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat ontdekt dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Nog maar 1 leven heeft hij over… Hij wil zijn volle negen levens weer terug en start aan een groots avontuur.

De Gelaarsde Kat 2

Groots avontuur

De voor een Oscar® genomineerde Antonio Banderas keert terug als de stem (in het Engels) van de beruchte Kat. De Gelaarsde Kat 2 gaat op een legendarische reis door het Zwarte Woud gaat om de mythische Wensster te vinden. Daarmee hoopt hij zijn verloren levens terug te krijgen. Aangezien hij nog maar één leven heeft, moet hij zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en tegenwoordig aartsvijand, de innemende Kitty Poezelpootje (de voor een Oscar® genomineerde Salma Hayek in het Engels).

Op hun tocht worden de Gelaarsde Kat en Kitty, tegen beter weten in, bijgestaan door het sjofele, praatgrage, altijd opgewekte mormel Perrito. Dit hondje draagt zijn sok als shirtje waarmee zijn baasjes hem in het water hadden gedropt met een steen. De drie helden worden op de hielen gezeten door de misdadigers Goudhaartje en de drie beren. Maar pas ook op voor angstaanjagende premiejager de Grote Boze Wolf in De Gelaarsde Kat 2

De maker van De Gelaarsde Kat

De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens is de lang verwachte opvolger van de voor een Academy Award® genomineerde blockbuster uit 2011. Het is geregisseerd door Joel Crawford en geproduceerd door Mark Swift, het creatieve team achter DreamWorks Animation’s hit The Croods: A New Age. De uitvoerende producent is oprichter en CEO van Illumination Chris Meledandri.

Het personage van De Gelaarsde Kat werd geïntroduceerd in de voor een Oscar® genomineerde Shrek 2 uit 2004 en was meteen een wereldwijde sensatie. Daarna speelde de Gelaarsde Kat in nog twee Shrek-vervolgen en in zijn eigen film. En ook nog eens in meerdere video’s en tv-series van DreamWorks Animation. De films van Shrek en De Gelaarsde Kat hebben samen wereldwijd al meer dan 3,5 miljard dollar opgebracht.

De Gelaarsde Kat 2

Onze beleving

Wat een feestje was deze première! Maar het belangrijkste: de film De Gelaarsde Kat 2 was ook grandioos tof! Het nieuwe karakter van hondje Perrito (Jody Bernal) was wel één van de favorieten. Het zielige, maar echt zielige verhaal en zijn toch positieve levensinstelling zijn gewoon hartverwarmend. Maar ook Goudlokje en de beren met Brabants accent zijn erg leuk. Er spelen twee verhaallijnen die elkaar ontmoeten. Die van Goudlokje die de magische Wensster wil voor haar eigen wens. En natuurlijk onze geliefde Kat die zijn negen levens terug wil. Het vlecht allemaal heerlijk samen.

De film is spannend en humoristisch. Het vliegt minder uit de bocht qua gekheid dan Shrek. De 3D animaties zijn echt een toevoeging. En de vechtscènes zijn prachtig gemaakt. Het karakter van de Dood is serieus en dodelijk grappig. En nogmaals: wij willen meer van Perrito zien! Zoals het een goed sprookje betaamd zit het vol moraal. Maar dan wel op een manier zoals alleen deze films kunnen. Moraal op een geweldig leuke, vermakelijke en hartverwarmende manier. De Gelaarsde Kat 2 is geweldig leuk, wij hebben genoten.

Winnen De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Wij zijn onwijs blij met De Gelaarsde Kat 2. Dit nieuwe avontuur is prachtig gemaakt en weer een feestje. Maar nu mogen we de lezer van MamaScrapelle ook blij maken! Met wat?

  • 2 x 2 kaartjes
  • 2 pencil sets
  • 2 button sets
  • 1 blanket voor grote prijs

Dus iedere winnaar krijgt 2 kaartjes, een pencil set en een button set. 1 winnaar krijgt daar nog een extra kleed bij.

Gefeliciteerd Tessa en Debbie

Kans maken op De Gelaarsde Kat 2 prijs?

  • Laat een reactie achter onder deze blog en/of reageer op Instagram en/of Facebook
  • Liken / delen / volgen / taggen van vrienden op social media is lief, niet verplicht
  • Ik ben benieuwd welke sprookje jij leuk vind, laat je dat weten in je reactie?

Let op:
Laat een geldig e-mailadres achter die je ook echt leest. Reageer je niet binnen 3 dagen dan kies ik een nieuwe winnaar.

winnen

Andere linkjes

première
Footer 6 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tessa

Friday 23rd of December 2022

Weinig kans met zoveel deelnemers al maar ik waag toch een kansje. Mijn favoriete film is Ariel de kleine zeemeermin. Ik kon vroeger als kind echt alle nummers meezingen! Fijne feestdagen!

Zoe

Tuesday 20th of December 2022

Wat een belevenis om een premiere mee te maken! En dan ook nog een leuke film. Zelf vind ik Repelsteeltje een leuk sprookje.

maaike

Monday 19th of December 2022

Wat een leuke actie! Qua Disneysprookjes is Belle en het Beest mijn favoriet!

Lotte

Monday 19th of December 2022

Doornroosje was mijn lievelings sprookje! Het liefst wilde ik dit elke avond voor het slapen gaan horen. Deze film lijkt me erg leuk, daarom doen we graag mee!

Eliatha Buurmans

Monday 19th of December 2022

Alladin is hier favoriet na het zien van de musical.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.