Wereld Sikkelcel Dag 2024, een overzicht van dit jaar

Vorig jaar schreef ik een blog voor Wereld Sikkelcel Dag 2020. Ik had zelf nog nooit van deze nare ziekte gehoord. Jaarlijks worden 300.000 kinderen geboren met sikkelcelziekte. Dit is een erfelijke bloedziekte waarbij rode bloedcellen sikkelvormig zijn in plaats van rond. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan 5 jaar. Nijntje is ambassadeur en zet zich in voor meer bewustwording en aandacht! In deze blog vertel ik je wat er dit jaar op Wereld Sikkelcel Dag 2024 allemaal gebeurd.

Wereld Sikkelcel Dag 2021
Copyright Mercis bv.g

Wereld Sikkelcel Dag

Nijntje social media stickers

Ons lieve kleine konijntje nijntje heeft nieuwe social media stickers voor Wereld Sikkelcel Dag! Vanaf 14 juni zijn er nieuwe digitale stickers en GIFs verschenen. Zo heb je bijvoorbeeld nina die schommelt op een sikkelvormige maan boven het logo van het Sikkelcelfonds. Maar er zijn meerdere! Te vinden op Facebook, Instagram Stories en Twitter. Deel deze Stickers en GIFs voor meer bewustwording! Zoek op ‘nijntje’ of ‘sikkelcel’ om ze te vinden.

Clubhouse

Ben jij al bekend met het platform van Clubhouse? Op vrijdag 18 juni wordt er door het Sikkelcelfonds van 16:00 – 17:00 via dit platform een event georganiseerd. Er komen experts aan het woord zoals Bart Biemond (internist-hematoloog) en Amade MĆharek (antropoloog) en presentator Jörgen Raymann. Ben je geen Clubhouse-member? Stuur een email naar info@hetsikkelfonds.nl voor een uitnodiging. Zo kan je altijd aanwezig zijn bij dit event voor Wereld Sikkelcel Dag 2024.

Erasmus MC

Op vrijdag 18 juni en zaterdag 19 juni wordt het Erasmus MC Rotterdam rood verlicht voor Wereld Sikkelcel Dag 2021. Dit om de noodzaak om de pijn bij mensen met sikkelcelziekte te verlichten onder de aandacht te brengen. Én om het licht te laten schijnen op deze onbekende erfelijke ziekte.

Uitreiking Soraya Beacher Jonge Onderzoeker Beurs

Op Wereld Sikkelcel Dag, zaterdag 19 juni, wordt de eerste winnaar van de jaarlijkse Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Beurs bekend gemaakt. Deze beurs is vernoemd naar Soroya Beacher, oprichtster van de patiëntenvereniging OSCAR Nederland. Soraya is een vroege voorvechtster van meer aandacht voor sikkelcelziekte. Via deze beurs biedt het Sikkelcelfonds ondersteuning aan jonge wetenschappers om zich te specialiseren op het gebied van sikkelcelziekte. De uitreiking is live te volgen van 15:00-16:30 uur via de social media kanalen van het Sikkelcelfonds.

fonds

Speciale producten voor het Sikkelcelfonds

Eerder verschenen voor het Sikkelcelfonds speciale knuffels van nijntje en nina met de maan. En het boekje nijntje en nina, beste vriendjes. De opbrengsten van deze producten gaan naar onderzoek naar genezing van sikkelcelziekte. Onlangs is er ook een samenwerking opgezet met THIS IS HOLLAND. Koop een exclusief knuffelticket en krijg toegang tot de 5D Flight Experience bij THIS IS HOLLAND. Daarbij geef je een nijntje-knuffel aan iemand die dat verdient, bijvoorbeeld een kind met sikkelcelziekte. Ook mooi om te weten: per ticket wordt € 10,- gedoneerd aan het Sikkelcelfonds.

Wereld Sikkelcel Dag 2024, hoe help jij?

Ook dit jaar is er dus weer veel aandacht en zijn er veel mooie initiatieven op Wereld Sikkelcel Dag 2024. Jouw deelname, hoe klein ook, draagt bij aan een stukje bewustwording. En bij bewustwording wordt er vanzelf weer meer mogelijk met onderzoek en behandeling van deze nare ziekte. Help je ook mee?

Bezoek de website van het Sikkelcelfonds

Wereld Sikkelcel Dag 2021

Linkjes Wereld Sikkelcel Dag 2024

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.