Neeltje Jans – Deltapark museum en speeltuin in Zeeland

In het plaatsje Vrouwenpolder in Zeeland vind je Deltapark Neeltje Jans. Gelegen naast de waterkering, is het mede opgezet om ons te informeren en voorlichten over de Deltawerken. Maar behalve deze educatieve functie is Deltapark Neeltje Jans ook nog eens een verrassend leuk uitje met kinderen. Denk aan veel speeltoestellen, waterattracties en dierenshows. Een leuke tip voor het komende jaar. Want niet te vergeten, het is ook belangrijk dat we de parken en musea in Nederland zoveel mogelijk steunen. Doordat zij natuurlijk onder de coronacrisis te lijden hebben gehad. Dus lees vooral verder als je nieuwsgierig bent en een bezoek wilt plannen!

Speel, leer en ontdek!

aquasplash

Uitjes met kinderen

We geven graag de leukste tips voor uitjes. En zeker na de verschillende lockdownperiodes, is het fijn om alvast te bedenken waar we graag nog eens naar toe willen gaan. Een dierentuin, speeltuin, pretpark of museum? Wat is het toch heerlijk om er weer eens een leuk dagje uit van te maken. We hebben al zin in de komende lente en zomer. Op een mooie zomerdag in 2021 bezochten we Deltapark Neeltje Jans. En dat vonden we verrassend leuk.

Eigenlijk is het een combinatie van een speeltuin, dierentuin en museum. En dat is natuurlijk ideaal. Het is op een zomerse dag vooral genieten, omdat je door de waterattracties heerlijk kunt spelen. Dat is op zichzelf al een dagje uit. Maar de afwisseling met bijvoorbeeld een zeeleeuwenshow of een rondvaart maakt het erg veelzijdig. En ook bij minder weer is er binnen veel te doen, zoals een kijkje bij de expositie, de waterkering of het aquarium.

waterkering
Afbeelding Pixabay ZienWijzer

Maar er zijn nog heel veel meer activiteiten die je er kunt doen. Op de website vind je natuurlijk alle informatie. We geven vast een kleine greep uit de activiteiten bij Neeltje Jans, en onze tips.

1 ticket voor het hele park
Attracties en voorstellingen voor het hele gezin
Gratis WiFi door het hele park
Ook groepsuitjes voor scholen of bedrijven mogelijk

Website Neeltje Jans

Rondvaart deltawerken zeeland

De Rondvaart Deltawerken Zeeland bij Neeltje Jans is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de indrukwekkende Nederlandse waterbouwkunde en de majestueuze schoonheid van de Zeeuwse kust. Tijdens de rondvaart word je meegenomen op een avontuurlijke reis langs de imposante Deltawerken, die dienen als bescherming tegen hoogwater en stormvloeden. Terwijl je over het water glijdt, wordt je omringd door adembenemende landschappen en krijg je de kans om de imposante sluizen en stormvloedkering van dichtbij te bewonderen. De deskundige gids aan boord biedt fascinerende inzichten in de geschiedenis en het belang van deze waterbouwkundige prestaties. Een rondvaart langs de Deltawerken bij Neeltje Jans is een unieke gelegenheid om te leren, te genieten en te bewonderen wat Nederland heeft bereikt op het gebied van waterbeheer en bescherming.

Wie weet spot je een zeehond of bruinvis!

Neeltje Jans speeltuin en museum.

 • Speel op de spectaculaire waterattracties. Er is bijvoorbeeld een hoge waterglijbaan om met een rubberen bootje af te roetsjen. Maar ook een stoere waterspeelplaats en de spectaculaire Aquasplash. Volop glij- en speelplezier dus.
 • Ontmoet de Californische zeeleeuwen. Een speciaal arrangement is er te boeken, waarbij je wel heel dichtbij de zeeleeuwen komt! Je komt alles te weten over de leefwijze van zeeleeuwen en mag ze een visje voeren.
 • Bezoek de waterkering van binnen. Bekijk de film over de bouw en beleef de ramp van 1953 met de Delta Experience.
 • Bluereef Aquarium Zeeland. In het grootste zoutwateraquarium van Zeeland zie je verschillende soorten haaien en andere tropische vissen.
 • Zwem met haaien! Boek een extra arrangement, met een exclusieve rondleiding achter de schermen van het aquarium. Vervolgens voer je de haaien, met wetsuit en snorkel in het aquarium.
 • Walvisexpo. Bezoek de walvisexpositie en ontdek de wereld van de walvissen.
 • Bezoek de expositie Nationaal Park Oosterschelde:

Van riviermonding tot Nationaal Park met een fascinerende (w)onderwaterwereld. Een unieke open verbinding tussen de Noordzee en de Oosterschelde zorgt voor verschillende ecosystemen.

Website Neeltje Jans

Neeltje Jans Deltapark

Tijdens ons bezoek aan Neeltje Jans werden we eigenlijk blij verrast door alle mogelijkheden. Echt een gevarieerd dagje uit. En als het lekker weer is, kun je je helemaal goed vermaken natuurlijk. Het enige nadeel is dat je dan eigenlijk tijd te kort hebt om alles te doen. Zo zijn we er niet eens aan toegekomen om de Waterkering van binnen te bekijken!

Maar de zeeleeuwenshow was bijvoorbeeld een leuk hoogtepunt. De liefde voor de dieren kwam ook duidelijk naar voren tijdens de show. En dat is toch wel belangrijk. Alles oogt netjes en er zijn ook leuke plekjes om te zitten en te spelen. De hoge waterglijbaan viel ook in de smaak. En in de kuil met verschillende waterspellen kunnen kinderen, jong en oud, zich zeker ook een poos vermaken.

water spel

Met de orkaanmachine kun je de kracht van een orkaan ervaren. We willen zeker nog eens terugkeren voor een tweede bezoek om nog meer activiteiten te doen. Bijvoorbeeld het arrangement Ontmoet de Dieren. Een wel heel speciale activiteit, en een blijvende herinnering. Ook leuk als verjaardagscadeau eventueel!

Neeltje Jans museum

Raadpleeg de website voor de openingstijden. Het is verplicht om online te reserveren voor je bezoek.

Adres: Deltapark Neeltje Jans
Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder

Neeltje Jans is met de auto en openbaar vervoer goed bereikbaar. Parkeren is inbegrepen bij een All-in ticket. Het park is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Zo zijn de waterspeeltuinen en waterkering minder toegankelijk vanwege trappen. Maar de rest van het park is goed toegankelijk, overzichtelijk en ruim opgezet!

Neeltje Jans plattegrond

Neeltje Jans plattegrond
Neeltje Jans plattegrond

Natuurgebied Neeltje Jans

Naast het deltapark is er op het eiland Neeltje Jans ook een ruim opgezet natuurgebied met wandelpaden. Oorspronkelijk was Neeltje Jans een werkeiland waar de pijlers zijn gebouwd voor de Oosterscheldekering. Vereniging Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap namen het initiatief om het eiland om te vormen tot een natuurgebied. Nationaal Park Oosterschelde heeft een bezoekerscentrum op Neeltje Jans. Ook is er een doe-pad over het eiland en getijdenpoelen waar je de onderwaternatuur kunt ontdekken

 • Houdt eventuele kortingsacties in de gaten, om iets te kunnen besparen op de entree. Echter op de website van Neeltje Jans worden ook voordelige combi-tickets samengesteld.
 • Zoek je een educatief én ontspannend uitje? Dan is Deltapark Neeltje Jans echt een leuk idee. Ga bijvoorbeeld tijdens een studiedag van je kinderen. Of overweeg je een vakantie in Zeeland? Dan mag Neeltje Jans eigenlijk niet ontbreken op je to-do-list!
 • Een leuke vakantietip is het vlakbij gelegen Roompot Beach Resort in Kamperland. Een uitgebreid vakantiepark achter de duinen, en centraal gelegen om veel plekken in Zeeland te kunnen bezoeken.
 • Kijk in deze blog voor nog meer leuke tips voor je vakantie naar Zeeland.

En waarom heet het gebied eigenlijk Neeltje Jans, zo vroegen wij ons af? Het blijkt dat er twee mogelijke verklaringen zijn. Zo wordt er gezegd dat er ooit een schip is gestrand met de naam Neeltje Jans en de zandplaat daarnaar is vernoemd. Een andere verklaring komt uit het Grieks waar Neeltje Jans een vrije vertaling is van Vrouwe of Godin van de Zee.

Zeker een bezoek waard dus aan de Zeeuwse Kust! Bekijk voor een betere indruk eens wat YouTube filmpjes over Neeltje Jans:

Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.