Zwarte pietendiploma voor Peuters

Heeft jouw kind al een zwarte pietendiploma? Of voor de nieuwe pieten aanhangers een pietendiploma! Hier hebben de kindjes vorige week flink hun best gedaan en 10 opdrachten voltooid waarna ze door mij, de hoofdpiet, tot zwarte piet zijn bevorderd!

Zwarte Pietendiploma

Ja zo’n zwarte pietendiploma krijg je niet zomaar. Hier moet je namelijk heel veel voor doen! De kinderen deden 10 opdrachten en zeker de grootste peuters en een kleuter konden alle onderdelen probleemloos doen. De kleinere peuters en dreumesen hadden bij sommige onderdelen wat meer moeite maar hun best hebben ze allemaal gedaan!

De opdrachten!:

  1. Pakjes in de stoomboot mikken.
  2. Koprollen
  3. Door de schoorsteen kruipen
  4. Over de nok van het dak lopen
  5.  Op het dak klimmen
  6. Van het dak springen
  7. Pakjes inpakken
  8. Pakjes stapelen
  9. Dansen als een piet
  10. Eigen pietenmuts maken

En natuurlijk willen jullie ook wat foto’s hiervan zien toch!?!

Pakjes in de stoomboot mikken.

zwarte pietendiploma

Ik had al verschillende pakjes ingepakt ( nep cadeautjes uiteraard) en deze mochten in de boot worden gegooid. De kinderen bedachten zelf een extra element en dat is in de schoorsteen van de boot gooien. Wat de kleuter onder luid geloei 3 keer deed zelfs!

Koprollen

zwarte pietendiploma

Ja koprollen gaat prima op zo’n leuk vloerkleed! Wel goed letten op de nekjes, dat die goed naar binnen zijn om letsel te voorkomen!

Door de schoorsteen kruipen

zwarte pietendiploma

Ja die schoorsteen was natuurlijk gewoon de kruiptunnel van de Ikea! Dikke pret helemaal toen ze de tweede ronde met een pakje er door moesten gaan. Kleine pakjes gingen nog wel, maar grote pakjes waren toch best wel lastig hoor!

Over de nok van het dak lopen

zwarte pietendiploma

Het wobbelboard was de nok van het dak. Voorzichtig er op klimmen en bovenaan balanceren op 1 been want sommige nokken van daken zijn heel smal en dan kun je maar met 1 voet tegelijk erop staan! Dat was een leuke evenwicht oefening!

Op het dak klimmen

zwarte pietendiploma

Voor deze ene keer mochten ze op de salontafel lopen! Dat was natuurlijk wel heel erg leuk!

Van het dak springen

Van de salontafel afspringen was de eerste keer handje vast en de tweede keer gingen ze bijna allemaal zonder een handje vast eraf. Het leken wel echte zwarte pieten!

Pakjes inpakken

zwarte pietendiploma

Ze mochten zelf knippen, een kartonnen doosje inpakken en plakband afscheuren. Dat waren best nog wel een hoop kleine moeilijke handelingen voor sommige peuters! Maar oefening baart kunst.

Pakjes stapelen

zwarte pietendiploma

De pakjes van groot naar klein stapelen lukte alleen dochterlief, maar er werden prachtige torens gemaakt zelfs door de kleinsten en het was dikke pret om daarna de toren om te mogen gooien! Leuk om tussendoor groot en klein, smal en dik te behandelen!

Dansen als een piet

In verband met de privacy van de gastkindjes hier geen foto van, maar stel je gewoon 5 kindjes verkleed als zwarte piet voor die geweldig uit hun dak gaan op de club van Sinterklaas muziek! En vooral schudden met die billen!! hahaha

Eigen pietenmuts maken

zwarte pietendiploma

Als laatste mochten ze hun eigen zwarte pieten muts maken. Deze had ik bij de Action gekocht een tijdje geleden. De P kwam niet uit het knutselpakket maar uit een verpakkinig foamstickers voor Sinterklaas.

Geslaagd voor het Zwarte Pietendiploma!

zwarte pietendiploma

Hoera en toen waren ze geslaagd voor hun pieten diploma!!

Nog steeds worden bijna alle oefeningen nog herhaald spontaan door de kindjes zelf. Behalve de salontafel en inpakken dan.

Dikke pret en ideaal voor een regenachtige dag!

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.