Zoek Momo – Andrew Knapp

Momo is héél goed in verstoppertje spelen. Zoek Momo, help je mee? Op elke foto in dit boek wacht Momo geduldig tot je hem vindt. Voor iedereen van 3 tot 99 jaar. Mijn zoontje valt nog niet (nog maar een paar maanden en dan is hij alweer 3 jaar!) binnen die leeftijdscategorie, maar ik gelukkig wel.

Prachtige foto’s

Wat mij meteen opviel, terwijl ik het ‘Zoek Momo’ doorbladerde, is de prettige stijl van fotograferen van Andrew Knapp. Je zou het rustgevend kunnen noemen. Zonder dat ik op zoek ga naar zijn hond Momo, zou ik uren kunnen staren en wegdromen bij één van de vele verschillende uitzichten.

zoek momo

Voor mijn zoontje

“Hé mama, ben je aan het doe-oen?” Oh ja, dit boek was voor mijn zoontje… “Kijk, hond Momo speelt verstoppertje en ik ben hem aan het zoeken. Doe je mee?” Mijn zoontje wordt over een paar maanden 3 jaar en heeft (nog) niet het geduld om er lang voor te gaan zitten. Ik help hem een beetje, maar ‘Zoek Momo’ blijkt best een lastig spelletje te zijn!

Teksten in zoek momo

Er staan weinig teksten in dit boek. Om ‘Zoek Momo’ te spelen is dat ook niet nodig. Maar ik vind het grappig om te lezen dat het niet alleen lastig is voor de lezer om de hond terug te vinden, maar dat het voor schrijver/fotograaf ook wel eens lastig is om een foto te maken, zoals hij beschrijft bij een foto waarin Momo haast niet terug te vinden is tussen de sneeuw en rotsblokken.

zoek momo

Verkocht

Ik ben verkocht wanneer ik in ‘Zoek Momo’ lees waarom Andrew Knapp de hond Momo heeft genoemd. Mijn oog viel namelijk op het woord skydiven, wat ik zelf in het verleden jarenlang heb gedaan. Degene die Andrew heeft leren parachutespringen heette Moe (Mo) en dat was onder andere iets wat hem heeft geholpen om zijn hond Momo te noemen.

Wie is Momo?

Leuk om tussen de regels door de hond een beetje te leren kennen in ‘Zoek Momo’. Wat hij juist wel en juist niet doet. Volgens mij zouden mijn zoontje en Momo het goed kunnen vinden samen. Ik las namelijk al verschillende dingen die ze gemeen hebben. Bijvoorbeeld dat hij ook alle kanten op rent wanneer ik hem op de foto wil zetten!

Zijn jouw huisdieren en/of kinderen fotogeniek?

Specificaties Zoek Momo:

Auteur: Andrew Knapp | Uitgeverij: Condor | 9789492899552 | september 2019 | 144 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.