Leukste zoek en ontdekboeken voertuigen

Met het thema van de kinderboekenweek Reis mee, is het niet gek dat veel van de boeken over voertuigen gaan. Zo ook deze zoek en ontdekboeken voertuigen. Eerder schreef Delicia al een review over het zoek en ontdekboek vliegtuigen.

zoek en ontdekboeken voertuigen

In deze blog vertel ik je graag meer over twee andere zoek en ontdekboeken. Over varen en over de blauwe auto.

Zoek en ontdekboek Varen!

zoek en ontdekboek voertuigen

Iedereen verzamelen, we varen uit! In dit zoek en ontdekboek voertuig boot ga je een dag aan boot bij de Louise. Dat is een motorschip. De kapitein heet Nate en de bemanning heet alle passagiers van harte welkom.

In het zoek en ontdekboek kun je op zoek naar een verstekeling, pech onderweg, allerlei soorten vaartuigen, schapen aan boord van een schip? en nog veel meer! Ook leer je hoe het binnenste van een schip eruit ziet.

Daarnaast kun je meer dan 20 personen volgen en 5 dieren. Zo merk je dat dit boek niet 1 verhaal is, maar tientallen verhalen tegelijk. Varen! is een zoek en ontdekboek over voertuigen die je niet snel weglegt en waar je zelfs als volwassene uren zoet mee kunt zijn.

Let op! zonder tekst.

De illustraties van Peter Knorr zijn mooi getekend en deden mij denken aan een puzzel van Van Haasteren.

Waar is de blauwe auto?

zoek en ontdekboek voertuigen

In de stad is altijd wat te beleven. Als er een poes in een boom zit, dan moet de brandweer uitrukken. De gele grijper heeft op de bouwplaats een schat gevonden en bij het tankstation is het super druk. Maar er is nog veel meer te zien. Een botsing op de snelweg en politie. Overal is de blauwe auto van Finn erbij. Kun jij de blauwe auto vinden?

In dit zoek en ontdekboek voertuigen vind je bijna alle voertuigen die je in en rond de stad kunt vinden. Alleen de tram, trein en vliegtuig lijken te ontbreken. Op elke pagina vind je ronde gaten die al wat laten zien van de volgende pagina.

Zie jij ook de aliens op sommige paginas? Wat gebeurt er met de rode bal? Zie ik daar nu een clown? Hoeveel poezen tel jij? En hoeveel muizen? Wat voor dieren zie je nog meer? Ken jij alle bijzondere voertuigen? Wat is er gevonden op de bouwplaats? Welk dier zit er achter het stuur in de file? Welk seizoen is het op de laatste pagina?

Een leuk boek om interactief voor te lezen.

Specificaties Varen!

Auteur: Doro Göbel | Uitgever: Ploegsma | 9789021678290 | maart 2018 | 14 pagina’s | meer informatie vind je hier

Specificaties waar is de blauwe auto?

Auteur: Joachim Krause | Uitgeverij Holland | 9789025111854 | augustus 2012 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

Meer zoek en ontdekboek voertuigen

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.