Zo moe en toch klaarwakker met winactie

Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen 2020. Op zeer veel basisscholen in Nederland worden er voorleesontbijten georganiseerd waarbij er bekende en minder bekende Nederlanders voor zullen lezen uit Moppereend. Het prentenboek van het jaar 2020. De afgelopen weken kwamen er al meerdere titels uit de Prentenboek TopTien online, zie onderaan de blog. Vandaag deel ik de laatste titel met jullie en met een winactie! Zo moe en toch klaarwakker.

Zo moe en toch klaarwakker

zo moe en toch klaarwakker

Alleen de titel al is een herkenbare voor veel ouders denk ik. Kinderen die doodmoe zijn, maar blijven stuiteren en niet willen slapen. Ach en laten we eerlijk zijn, dat geldt ook voor ons volwassenen. Hoe vaak zitten wij niet nog een extra aflevering van een spannende serie op Netflix te kijken? Of toch nog even een romantische film kijken terwijl je eigenlijk op tijd naar bed had willen gaan. Of lig je net lekker op bed, bedenk je je dat je nog iets had moeten doen en hup je gaat je bed weer uit.

In zo moe en toch klaarwakker, een kartonboek met afgeronde hoeken, liggen 6 dieren bij elkaar in bed. De egel, de vos, de ezel, de pelikaan, de krokodil en de zeeleeuw. Allemaal zo moe, maar de zeeleeuw is klaarwakker. Hij moet nog even plassen.

Een voor een glijden, waggelen, stappen, kruipen, glippen en krabbelen de dieren uit bed. Deur open … deur dicht. Plassen, tanden poetsen, dorst, jeuk aan oren, knuffelkonijn vergeten en bang zijn alleen. Allemaal stuk voor stuk best goede redenen vind ik. Vooral dat plassen is vaak de reden bij mij dat ik nog even uit bed moet. Moet je ook geen liter thee drinken voor het slapen gaan.

Kus voor het slapen gaan

zo moe en toch klaarwakker

Stiekem komen ze allemaal nog een kus voor het slapen gaan halen bij een kind in bed. Met getuitte lippen staan ze netjes in de rij te wachten. Ze vallen pardoes allemaal bij het kind in bed in slaap, alleen nu is het kind klaarwakker. En dan vindt ze een geniale manier om van alle dieren in haar bed af te komen. Ze rennen terug naar hun eigen bed. Deur open… oogjes dicht!

Geniaal boek

Dit boek is echt geniaal bedacht. Zeker voor ouders waarvan de kinderen steeds maar weer hun ouders in bed kruipen en waar ouders dat niet zo leuk vinden. Zelf vinden wij het nooit een probleem als dochterlief gezellig bij ons kruipt, maar ik ken genoeg ouders die er echt niet aan moeten denken om een kind naast zich in bed te hebben. Ook niet als het kind ziek is trouwens. Maar goed, daar gaat dit verhaal niet over.

Je kan met behulp van dit boek je kind duidelijk maken dat wat voor reden het ook verzint om uit bed te komen omdat het zo moe en toch klaarwakker is, het altijd weer terug in zijn eigen bed moet liggen om lekker te gaan slapen. Daarbij mag de deur best op een kiertje blijven staan.

Winnen!

zo moe en toch klaarwakker

Ik mag maar liefst 2 exemplaren weggeven van Zo moe en toch klaarwakker. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Verplicht:

 • Laat een reactie achter onder deze blog ( met een geldig emailadres) en vertel de beste smoes die jouw kind, of jij zelf, hebt gebruikt om weer uit bed te komen.
 • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook

Extra kans:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd.
 • Volg MamaScrapelle op Bloglovin en/of volg MamaScrapelle op Pinterest

De winnaars krijgen eenmalig een mail op 30 januari 2020. Indien er niet binnen 2 dagen wordt gereageerd kies ik een andere winnaar.

Specificaties Zo moe en toch klaarwakker

zo moe en toch klaarwakker

Auteur: Susanne Strasser | Uitgever: Hoogland & van Klaveren | 9789089672537 | januari 2017 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

Latest posts by ellen (see all)

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

48 Responses

 1. Wij lezen graag boeken, sowieso iedere avond voor het slapen gaan. Daar is dit boek ook heel leuk voor. Mijn zoon kon laatst niet slapen, want zijn panterknuffel snurkte zo.

  • Ik weet nog dat ik zelf vroeger graag naar beneden wou omdat er visite was. En was heel nieuwsgierig wie er beneden zat? Ik weet nog dat ik een koetjesreep kreeg. Er was de Willem Ruis show op televisie en Ik mocht nog eventjes een uurtje opblijven op de zaterdagavond en daarna echt moest gaan slapen 💤. Was een een mooie herinnering 😇.

  • Hier lezen we graag voor
   En sinds kort bezig met samen lezen.
   Het lijkt mij een geweldig boek
   En komt mooi van pas hier. Mijn zoontje verzind vaak smoesjes om toch nog even tijd te rekken of stiekem naar onze bed te komen

   Zijn smoes was laast
   Mama het is te koud in me kamer
   ( was totaal niet zo ) dus ga bij jou liggen of het is te warm ik zweet zo

 2. Mijn dochter heeft bedacht dat ze ‘slaapsokken’ en ‘wakkersokken’ heeft. Als ze haar wakkersokken aanheeft hoeft ze dus niet te slapen. Wij vergeten nog wel eens sokken te wisselen waarna ze weer naast ons staat..

 3. Leuk zeg! Mijn zoontje van 2 gebruikt de smoes dat hij moet poepen. Daarvoor haal ik hem meteen uit bed namelijk…

 4. Ik loot heel graag mee voor dit boek. Onze eerste kleine kan ieder moment geboren worden (dus maar hopen dat ik niet nét lig te bevallen mocht ik winnen..) en de verzameling boekjes om uit voor te lezen is nog lang niet groot genoeg! Ik had zelf vroeger zó veel smoesjes om niet te hoeven slapen (nog één kusje van mama willen was het meest gebruikt volgens mijn vader die daar toch een beetje jaloers van werd) dat ik bang ben dat we dit boek ook wel echt nodig gaan hebben. Tot die tijd wil mijn schoonzusje hem vast ook graag voorlezen, want mijn nichtje zit nu in de fase dat álles beter is dan naar bed moeten. Daar heeft ze geen moeilijke smoesjes voor nodig, ze vertelt gewoon dat ze ‘echt niet!’ moe is, terwijl ze half omvalt….

 5. Mijn kleinzoon had een schattige smoes. Niet zijn benen groeiden of zijn armen maar zijn hoofd werd steeds groter en hij groeide zijn bed uit. Dat was natuurlijk angstig en heel gevaarlijk volgens hem. Dit boek zou geweldig voor hem zijn!

 6. ik ben nog niet moe en het verhaaltje wat je gaat voor lezen is niet leuk ik zoek nog even dat leuke voorlees boek op tussen alle boeken in de grote boekenkast

 7. Jjjaaaaa! Voor ons zoontje van 2.5. Zijn beste smoes, waar mama echt gevoelig voor is, is dat hij nog even wil ‘kruffelen’ met mama tot zijn kusjes van die dag op zijn!

 8. Onze dochter Eva (6) is echt een kei in het verzinnen van smoezen/excuses om toch even uit bed te komen terwijl haar tweelingbroer zo in slaap valt. Haar beste smoes was dat ze er zo mee zat dat mensen in Afrika zo ver moeten lopen naar de waterput en ze wilde een oplossing gaan bedenken hihi

 9. Hier zijn het standaard smoesjes. De meest gebruikte is, mama ik heb dorst. Mijn zoontje houd van voorlezen en ik zou dan ook graag het boek willen winnen voor hem.

 10. Mijn 2 zoontjes van drie en vier houden van voorlezen elke avond 3 boekjes en dan slapen. Totdat ze bedachten dat ze zich vast moesten insmeren voor als de zon weer opkwam. Met sudocreme!🤣 probeer Dan vooral niet te lachen🤣 duurde wel even voor ze weer in bed lagen.

 11. Lijkt, mijn een fantastisch boek

  Mijn zoontje probeert altijd tijd te rekken door te zeggen dat zijn dekens niet goed zitten en vragen om slokje water

 12. Haha, ik heb vroeger weleens gezegd: ‘Ik dacht dat jullie me riepen.’ 😀
  Ik doe graag mee voor het dochtertje van mijn beste vriendin. Die is dol op prentenboeken!

 13. Dat is zo te horen echt een boek voor mijn dochtertje van 3. Samen lezen vinden we sowieso erg leuk en gezellig. Hopelijk mogen we dit boekje aan onze collectie toevoegen.

  • Mijn dochtertje zegt dat ze vergeten is om papa een kus te geven of haar broer terwijl ze dat echt al tig keer heeft gedaan.

 14. Ha ha ha! Feest der herkenning! Nou ja, feest….. Mijn zoontje kwam zijn bedje weer uit omdat papa in slaap zou zijn gevallen tijdens het voorlezen, dus het verhaaltje was nog niet uit….
  Ik was er niet bij dus wie weet was dit echt gebeurd, maar niet avond na avond!
  Zo’n verhaal kun je maar één keer met succes ophangen! In elk geval niet bij “Kus voor het slapen gaan”, want dat is in elk geval te leuk!

 15. Mijn zoontje van bijna 2 wil oneindig boekjes voorgelezen hebben. Als het ene uit is, ziet hij een andere die ook nog gelezen moet worden. Nog genoeg boekjes-nog niet slapen-smoesjes en wie weet breiden we met dit boekje het nog niet slapen een beetje uit 😉

 16. Aaah dit boek hebben wij op de opvang ook, geweldig groot succes. Thuis heb ik ook een mannetje van net 3jaar en die zou dit boek ook geweldig vinden…. Vooral het einde! Hij houdt zo van voorlezen en gelukkig ik ook dus er wordt hier veel gelezen. Ik gun hem dit boek ook, samen lachen en lezen. Smoes van zijn zus omdat zei al op bed lag en haar broertje niet kon slapen en werd voorgelezen wat ze stiekem ook erg leuk vind was…. Mama mijn pop vind het alleen in bed niet gezellig dus wij komen even beneden kijken.

 17. Moos, mijn zoontje van bijna 14 maanden is dol op lezen en vooral die kartonboekjes zijn dan heel handig, aangezien de bladzijden dan niet stuk gaan. Nu hebben we een uitdaging met slapen. Hard huilen in eigen bed en gerustgesteld en tevreden slapen in het grote bed. Hij kan dus nog niet hele verhalen vertellen dus een smoes heeft hij niet, behalve dan alle spenen en knuffels uit het ledikant gooien uit protest. Hij kijkt daarbij dan recht in de camera van de babyfoon. Zo, nu moet je wel weer komen want zonder kan ik niet slapen…
  Lijkt me heel leuk dit boek met hem te mogen lezen. We hebben ook een lees-kanaal op Facebook 🙂 met filmpjes van ons lezend in nieuwe boekjes.

 18. Mijn dochter van 3 heeft de smoes als we de hele slapen gaan riedel gehad hebben te zeggen ik ben niet moe of ik heb nog trek in vla of fruit.
  Als ik daar niet intrap zet ze groffer geschut in en gaat luid huilen omdat ze papa en grote zus zo mist die nog beneden zijn.

 19. Ik doe graag mee. Onze dochter heeft geen smoesjes, wordt geregeld in de nacht wakker na een epileptische aanval en daarna toch vaak bij ons voor een knuffel en goede verdere nachtrust

 20. omdat haar knuffels maar tegen haar blijven kletsen. Of omdat ze nog een slokje water wil. Of omdat ze nog naar wc moet. Of omdat ze nog even welterusten wil zeggen…

 21. Mijn dochter heeft alle smoezen om uit bed te komen al gehad volgens mij. Afgelopen zondag was het dat ze niet kon slapen omdat ze trek kreeg van Heel Holland Bakt ,dat ik op dat moment aan het kijken was op tv.

 22. Heel graag doe ik mee om dit boek voor te kunnen lezen aan onze kleindochter. Het smoesje dat ik vroeger vaak gebruikte weet ik niet meer was altijd wel toevallig als Bartje op tv was. Als dan de magische woorden I”k bid niet voor bruine bonen” uitgesproken waren op tv verdween ik zonder protesteren weer naar boven. Hoe ik wist wanneer dit programma op tv kwam is me nu nog een raadsel maar die woorden zitten in mijn geheugen gegrift Verder kan ik me niets meer herinneren van de ontwikkelingen in dit programma.

 23. Heel erg leuk, doe heel graag mee 🤗🤗💛💛.
  Mijn dochtertje smoes dat ze pijn in haar buikje heeft en even op de bank moet zitten.

  Groeten Anneliese

 24. We spreken hier s avonds altijd een tijd af hoe laat we de volgende morgen uit bed gaan. laats hadden we 08.00 uur afgesproken voor de volgende morgen. Maar er was er 1tje hier in huis zo wijs die wist dat 20.00 uur ook 8 uur was en dus vrolijk naar beneden kwam en zij, goedemorgen het is 8 uur 🙂

 25. “ik heb honger” dat werkt altijd bij mij boefjes. Zo kunnen ze nog net ietsje langer opblijven. En natuurlijk een verhaaltje lezen voor het slapen gaan! 😊

 26. Alle smoezen hier al de revue gepasseerd, het licht moet aan het is te donker, ik kan niet slapen het is te licht. Plassen, spugen, buikpijn, nare dromen elke gelegenheid wordt aangegrepen om nog eventjes bij ons te mogen zitten

 27. Wat een leuk boek! Hier slapen de kinderen ook geregeld bij ons. Ik ga er van uit dat het tijdelijk is en geniet er dus maar van. 🙂 Vaak beginnen ze bij ons en leggen we ze in hun eigen bed als wij op bed gaan. De jongste komt tegen half 1 in haar slaapzak aangewaggeld en de oudste is tegen de ochtend ook ongemerkt tussen ons ingekropen.

  De liefste smoes is toch wel: “Mam, ik kan niet slapen zonder jou/mijn zusje.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.