Zindelijkheidstraining prentenboek Hoogdringend

Als je dochter 3 jaar is geworden heeft de hele wereld van volwassenen mensen een mening over dat ze nog niet zindelijk is. Vroeger zegt mijn oma dan, waren de kinderen met 1 jaar al zindelijk. Zelf was ik op de dag van mijn 3de verjaardag dag en nacht zindelijk en het lijkt wel of alle kinderen steeds later zindelijk worden. Sja de luiers worden steeds beter, kinderen worden misschien wel vaker verschoond dan vroeger en er zijn veel meer afleidingen.

Zindelijkheidstraining

Onze dochter gaat al een jaar op het potje. In de avonduren voor het slapen gaan, in de ochtend soms als ze wakker is en haar blaas nog niet in de luier heeft geleegd en voor het douchen of naar bad gaat weet ze ook goed haar blaas te legen. Tegelijkertijd heeft ze vaak momenten dat ze echt niet wil en poepen is pas 2 keer gelukt op de wc dat doet ze liever in de luier.

De inhoud van haar luier wil ze wel steeds vaker zien en ze wil steeds vaker met ons mee naar de wc. De interesse begint dus zeker te komen. Ook heeft ze soms last van kriebeltjes aan haar billen en roept ze soms paniekerig na 1 plas dat ze een schone luier wil omdat ze geplast heeft.

Prentenboeken / voorleesboeken zindelijkheidstraining

Ik heb al aardig wat boeken voorgelezen over zindelijkheidstraining. Meestal zit er wel 1 boekje over zindelijkheidstraining bij de boeken die ik huur bij de bibliotheek en zelf heb ik er ook een paar in de kast liggen.

Allemaal zijn ze weer anders en gaan ze over andere dingen. Zo blijft het toch gevarieerd en leuk voor de kinderen om uit voorgelezen te worden.

Hoogdringend

hoogdringend zindelijksheidstraining

Hoogdringend is geschreven door Guido van Genechten en komt bij Uitgeverij Clavis vandaan.

Een leuk verhaal over een hondje die dringend moet, maar kleine zus zit op zijn potje. Dat komt omdat Muis op haar potje zit want kikker doet net een plasje op het potje van muis. Zodoende rent hondje het hele huis door op zoek naar een beschikbaar potje. Maar dat lijkt onmogelijk, totdat hij bij de grote wc uitkomt, waar niemand op zit!

Hij is net op tijd en doet zijn plasje en zijn hoopje en roept daarna trots naar zijn zusje dat zij zijn potje mag hebben want hij heeft het niet meer nodig!

Bij dit leuke boek zit een poster en een vel met stickers van allemaal bekende prentenboekfiguren uit de Clavis groep.

hoogdringend zindelijksheidstraining hoogdringend zindelijksheidstraining

De poster hangt op de wc op hoogte waar ze zelf de stickers kan plakken. Tussendoor leest dochterlief graag een boekje. ( lezen = bladeren en een verhaal verzinnen wat ze voorleest.)

hoogdringend zindelijksheidstraining

Ze vond het vooral heel erg leuk om de stickers ergens op te plakken zodat je steeds minder van de poster zag.

Mede door dit leuke voorleesboek wil ze inmiddels niet meer op het potje maar alleen op de grote wc. Wat boven niet heel handig is omdat we daar alleen een potje hebben staan. Gelukkig lijkt ze dit te snappen en doet ze daar nog wel gewoon haar plassen op.

Hoogdringend is onder andere te koop bij Bol voor 15,95 via mijn affiliatelink

Disclaimer

 

 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!