Zaterdag een prentenboek zonder woorden

Vandaag is het zaterdag. Een zaterdag in de zomer ziet er anders uit dan een zaterdag in de winter. En zelfs in dezelfde straat wonend heeft iedereen een andere invulling van dezelfde zaterdag. Saskia Halfmouw schreef geen boek, zij illustreerde een zoekboek over de zaterdag! Zaterdag een prentenboek zonder woorden kun je het ook noemen!

Zaterdag

zaterdag prentenboek

In dit prentenboek zonder woorden vind je 12 verschillende zaterdagprenten over een heel jaar. En dat zijn stuk voor stuk realistische invullingen voor deze dag van de week.

Op elke pagina staat een cowboy jongen, ontsnapte hond, jongen met een bal en een sprookjesfiguur. Kun jij ze vinden?

Van voetbalveld tot de kerstmarkt

zaterdag prentenboek

De eerste dubbele prentenplaat over de zaterdag is op het voetbalveld. De loslopende hond en klein duimpje zijn snel gevonden.

De tweede zaterdag staat in het teken van een marktplein. Hier valt de cowboy goed op maar ook nog andere dingen als een meisje met groen haar en een vissenhandtas. Zou het een zeemeermin zijn?

De derde zaterdag is in de supermarkt. 4 honden netjes aan de lijn en 1 is onstnapt, ik zie hem wel hoor! Kun jij pinokkio ook vinden? En zie je ook de papa die jongleert met sinasappels? Er is zoveel te zien!

Zoveel te zien

zaterdag prentenboek

Natuurlijk zijn er ook nog zaterdagen die over het zwembad gaan of de bibliotheek en op het strand. Kijk daar is die dame met het groene haar weer! Ja ze is echt een zeemeermin.  Hoeveel bolletjes ijs eet de cowboy?

Er is ook een zaterdag over de herfst, lekker spelen in het bos. Ik zie paarden, paddenstoelen, roodkapje! wat leuk.

Op de rommelmarkt prikt doornroosje zich aan het spinnenwiel en in het museum leren we alles over dino’s.

De laatste dubbele prent gaat over de kerstmarkt. Zou de kerstman ergens zijn? Of Rudolph het rendier. Zie ik daar het meisje met de zwavelstokjes zitten?

Geen enkele zaterdag is saai te noemen. En met zoveel te zien heeft een prentenboek ook eigenlijk geen woorden nodig. Mama en papa kunnen hun eigen verhaal vertellen! Of misschien kan je kind zelf wel een verhaal vertellen bij deze leuke prenten!

Wij vinden zaterdag in elk geval een leuk prentenboek zonder woorden! Het zoeken naar de sprookjesfiguren is voor peuters nog wat lastig, maar die vinden de loslopende hond weer erg leuk om te zoeken. Het boek spreekt goed de verbeelding aan en het is super leuk om te kijken wat andere mensen nou doen op een zaterdag!

Specificaties

Auteur:          Saskia Halfmouw

Uitgeverij:    Leopold

ISBN:              9789025873776

Prijs:              Zaterdag is voor €14,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in januari 2018

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.