Zag ik daar nou een leeuw?

Zag ik daar nou een leeuw? Dit prentenboek met stevige karton pagina’s is voor kinderen van 0-3 jaar een leuk interactief boek.  Volgens mij zit er een leeuw verstopt in dit boek. Help je zoeken? Kijk met de schuifjes ook onder de tafel of achter de boekenkast.

Zag ik daar nou een leeuw?

Lydia Nichols is een illustrator met een voorliefde voor design. Mensen beschrijven haar werk als charmant en eigenaardig. De stijl moest ik inderdaad even aan wennen, maar mijn zoontje beleeft er veel plezier aan. Hij is nu anderhalf jaar en vind kiekeboe-spelletjes erg leuk. “Ajjoo!” roept hij enthousiast als hij zichzelf verstopt heeft ( gewoon om de hoek van de deur) en vervolgens weer tevoorschijn komt.

Sinds kort kan hij ook leeuw zeggen in zijn eigen taal: “daaw” zegt hij dan. En daarna herhaalt hij dat dan met een iets zwaardere stem, voor het grommende effect. Ik denk dat hij later als hij groot is een goede voorlezer zal worden.

De bladzijden zijn lekker dik. En met behulp van schuifjes kun je in dit boekje de leeuw tevoorschijn toveren of juist weer weg. De schuifjes zijn stevig genoeg voor grijpgrage kinderhandjes en ook nog eens makkelijk te bedienen voor de kleintjes.

zag ik daar nou een leeuw

In dit boekje ziet de leeuw er niet heel erg spannend of eng uit. Naast dat hij met zijn neus in de boeken te vinden is en vrolijk zwaait, smult hij van een taart, verkleedt hij zich als een koning en zit hij onder de droogkap bij de kapper. Maar of dat allemaal ook echt een leeuw is?  Dat blijft ook na het lezen van het boekje de grote vraag!

Specificaties

Auteur:          Lydia Nichols

Uitgeverij:    Uitgeverij de Fontein

ISBN:              9789026145575

Prijs:              zag ik daar nou een leeuw is voor €8,50o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      10 pagina’s

Datum:          Verschenen in januari 2018

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!