Yippie vuurwerk afsteken!

Om mij heen zie ik allemaal bloggers negatieve verhalen plaatsen over vuurwerk. Blijkbaar ben ik de enige pyromaan onder de mamabloggers die vuurwerk wel helemaal geweldig vind. Ok al die knallers vind ik niet zo leuk klinken ik ben vooral verslingerd aan siervuurwerk, maar ik kan echt enorm genieten van al dat vuurwerk op Oudjaarsdag en de jaarwisseling.

Traditie

Van jongs af aan ben ik groot gebracht met vuurwerk. Zodra het mocht gooide ik dolblij ( ja toen nog wel) rotjes de straat op. De spanning of hij het zou doen of niet en hoe lang het zou duren. En dan met dat aansteeklontje rommelen als er wat wind stond en schuilen uit de wind om een fatsoenlijk vonkje over te kunnen brengen. Toen ik eenmaal zelfstandig woonde kocht ik elk jaar een vuurwerkpakket. Het liefst siervuurwerk, maar vaak zitten er ook standaard rotjes en zingende keukenmeiden bij.

vuurwerk

Met mijn eerste vriendje gingen we de hele dag met zijn vrienden op pad om overal vuurwerk af te steken. Ja toen mocht het nog vanaf 10 uur ‘s morgens en ja ik moet eerlijk bekennen dat er ook wel eens een soort vuurwerkbommetje werd gemaakt met het kruit. We zijn allemaal jong geweest en hebben  geëxperimenteerd in het leven. Zelf stond ik erbij en keek ik ernaar want ik zoek de onveiligheid niet graag op. Daar waren de jongens voor!

Vuurwerkfestival

Als Hagenees is er nog zo’n  traditie wat er elk jaar bij hoort en dat is het vuurwerkfestival op Scheveningen. Dit jaar namen wij zelfs dochterlief mee en die vond het prachtig al die mooie lichtjes en glitters in de lucht.

vuurwerk kijken

En toen wij het sterretje wat ze kado kreeg in het restaurant eerste kerstdag thuis afstaken hield ze het sterretje trots vast en straalde van oor tot oor bij het zien van de glitters.

Vuurwerk met een peuter

Sinds ik oud en nieuw bij mijn schoonouders vier breng ik altijd het vuurwerk mee. We hebben zelfs een soepele organisatie hiervoor voor het afsteken. Mijn schoonvader plaats van te voren al wat verzwaarde flessen en ontdoet de doos van het plastic. Ik mag al het vuurwerk afsteken en de rest kijkt mee. Voor de oma’s heb ik 70 cm sterretjes en voor dochterlief dit jaar de kleine sterretjes.

De volgende ochtend is het eerste wat mijn schoonvader doet het vuurwerk opruimen. Ideaal!!

Vorig jaar lieten wij dochterlief nog lekker doorslapen en dit jaar zijn wij dit weer van plan. Maar!!! Rond 18.00 uur als het donker is gaan wij buiten alvast wat siervuurwerk afsteken en mag ze wat sterretjes vasthouden en gaan wij toveren in de lucht!

Ik kan niet wachten tot ik dat genietende gezichtje van haar zie.

Ja 1 keer per jaar zelf afsteken en 1 of meerdere keren in de zomer op Scheveningen picknicken op het strand en genieten van de shows die worden gegeven. I love it!!

En mensen zeur niet zo dat kinderen overdag met vuurwerk spelen, of dat er al een dag eerder door baldadige tieners vuurwerk wordt afgestoken. Vroeger ben je zelf ook jong geweest en vond je het ook prachtig!! Ja die 1000 klappers hoeven ook niet zo nodig van mij, maar ieder zijn ding!

Zolang je veilig met vuurwerk omgaat en respect hebt voor elkaars sierpotten en even wacht op je buurman/buurvrouw voor je je eigen potje aansteekt is het voor mij een groot feest!

Knallend en genietend het nieuwe jaar in!

Fijne jaarwisseling vanavond!!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.