worteltaart en bananenbrood (lactose sacharose glutenvrij)

Zoals ik al eerder vertelde ben ik lactose en sacharose intolerant. Aangezien ik het heerlijk vind om te koken, maar bakken nooit heb kunnen doen ben ik laatst de uitdaging aangegaan. Dus ik ging op zoek naar een worteltaart zonder suiker en bananenbrood.

Op internet wemelt het nu namelijk van de heerlijke alternatieve recepten om te bakken met zoete gerechten. Gezonde zoete gerechten dus met heerlijke vervangers zoals honing, noten, banaan.

Ik had mezelf een uitdaging gegeven om 2 gerechten, Bananenbrood en een worteltaart zonder suiker, tegelijk te maken. Nou ja, na elkaar dan.

De zoektocht was even spannend. Ik kon niet direct in 1 keer slagen bij de AH, maar wel bij de Jumbo die wat dat betreft een veel breder assortiment heeft.

Toen kwam de volgende stap. Oven voorverwarmen, alles afmeten, in bakjes klaarzetten, snijden/hakken en alles mengen en de ovenschaal vullen. Hup in de oven en eerst weer schoonmaken.

En toen voor de tweede alles weer afmeten, snijden en mengen. Ondertussen was mijn eerste bananenbrood klaar en kon de worteltaart erin terwijl het bananenbrood afkoelde.

De keuken was ontploft ( helaas geen foto van sorry) Maar het resultaat van de worteltaart zonder suiker was verrukkelijk!

worteltaart zonder suiker

bananenbrood
worteltaart zonder suiker
worteltaart zonder suiker

Ze waren supermachtig dat wel! Manlief houdt niet zo van noten dus vond ze niet lekker. Maar mijn schoonvader die ook wel van een nootje houdt vond ze net zo heerlijk als ik.  

De recepten vind je hier bananenbrood en hier van de worteltaart zonder suiker

De kokoscreme heb ik trouwens niet gemaakt.  

Een deel heb ik in de vriezer gestopt, binnenkort ga ik eens uittesten hoe het smaakt als het ontdooid is. Geen idee of dat werkt namelijk. Maar wie niet probeert… die ontdekt niet.. wie niet oefent.. die leert niet.. en een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

En ben je op zoek naar een bananenbrood die wel melk gluten en suiker bevat kijk dan zeker even bij dit lekkere recept voor bananenbrood!

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.