Winterweken in Madurodam een perfect uitje voor het gezin

Samen met mijn moeder, man en dochter waren wij uitgenodigd om naar de winterweken in Madurodam te gaan. Voor mijn man en moeder extra bijzonder omdat zij er al jaren niet geweest waren. Met perfect weer en een best rustige dag gingen wij de zondag voor kerst hier naar toe. Het bleek een perfect uitje voor het hele gezin te zijn! 

Winterweken in Madurodam

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

Voor nog meer tips in Den Haag in de winter kun je ook op MamaScrapelle terecht

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

Met maar liefst 60.000 schitterende lichtjes, besneeuwde kerstbomen, een kampvuur, schaatsende Madurodammertjes op de grachten en verstopte sneeuwpoppen zijn de winterweken in Madurodam het perfecte uitstapje voor het hele gezin. Waar de kleine kinderen genieten van alle lichtjes en kleine poppetjes, de wat oudere kinderen van alles wat kan bewegen en spelen en de nog oudere kinderen genieten van alle historie eromheen.

Kerstvakantie

Winterweken in Madurodam

Tijdens de kerstvakantie is het zelfs extra leuk bij de winterweken in Madurodam. Je kunt je namelijk laten schmincken en in de speciale photobooth een sfeervolle winterse familiefoto maken.

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

Dochterlief koos voor een mooie eenhoorn gezet door Colours 4 kids op haar arm.

Winterweken in Madurodam

Er is een gezellig kampvuur waar je kunt genieten van winterse lekkernijen als poffertjes en oliebollen.

Winterweken in Madurodam

Tijdens de kerstdagen kun je zelfs op de foto met de kerstman! Onze dochter kreeg zelfs een hele grote mandarijn! Want die groeien alleen op de Noordpool zei de kerstman tegen ons!

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

Voor de kinderen is er ook nog eens een heuse winterweken speurtocht. Overal in het park zijn sneeuwpoppen verstopt en samen vormen alle letters een woord. Na inleveren bij de shop maak je kans op een kleine prijs.

(Nieuwe) shows in Madurodam

Ondanks dat dochterlief en ik pas nog waren geweest in Madurodam tijdens de Nijntjedagen hadden wij geen shows gezien en die deden wij vandaag allemaal aan inclusief de nieuwste show.

George Maduro

Wij begonnen in het park met onze toegangspas te activeren en gingen daarna naar de show van George Maduro. De ouders van George Maduro, een oorlogsheld, schonken het startkapitaal voor de miniatuurstad. Zij wilden een levende herinnering voor hun in de Tweede Wereldoorlog overleden zoon George Maduro. In deze kleine halve koepel kun je een kort filmpje zien over zijn leven.

PS. ouders er wordt wel in geschoten en er wordt gesproken over gevangen en oorlog. Dochterlief vond het een leuk filmpje alleen dat vuurwerk vond ze niet zo nodig!

Hof van Nederland

In het Hof van Nederland word je mee teruggenomen naar de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572 te Dordrecht.

Ook in deze show wordt er geschoten en ontstaat er in de vlammen een leeuw. Dochterlief (4,5 jaar) vond deze show niet leuk!

Zo groot is Oranje

in 2014 kwam deze show waar we het moment van het winnen van het Europees Kampioenschap in 1988 steeds kunnen herbeleven. Dochterlief houdt wel van voetbal en vond het prachtig om te zien. Ja toen konden de mannen nog voetballen 😉 Tegenwoordig moeten we het van onze dames hebben geloof ik. ( Sorry heren die meelezen..)

Op avontuur naar Nieuw Amsterdam

Winterweken in Madurodam

Nieuw Amsterdam is de vierde interactieve familieattractie en vertelt het verhaal over de Nederlandse roots van New York. In de attractie bevind je je in het ruim van een schip waar we mee varen naar het New York uit de 17e eeuw. Eenmaal aangekomen in Nieuw Amsterdam lopen we als bezoeker over de loopbrug en verdedigen met kanonnen de stad tegen de Engelsen.

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

Een leuke interactieve show die voor jong en oud leuk is! PS. sta je dicht bij de kanonnen dan kan je wat spetters water over je heen krijgen!

Charity

Winterweken in Madurodam

Wat weinig mensen weten is dat Madurodam veel doet voor het goede doel. Het Madurodam Kinderfonds gelooft dat kinderen de toekomst zijn. Een toekomst in vrede. Een toekomst waar ieder kind naar eigen inzicht bij kan dragen aan de samenleving. Met respect met elkaar omgaan vol van zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, moed en empathie. Eigenschappen die George Maduro, de oorlogsheld waar Madurodam naar is vernoemd, bezat.

Het college van burgemeester en wethouders allemaal kinderen

Madurodam heeft zijn eigen college van burgemeester en wethouders. 10 leerlingen van middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. De burgemeester van Madurodam is de jongste en enige gekozen burgemeester van Nederland. Best gaaf ik wist dat helemaal niet. Op dit moment is Iris de Ruyter de Wildt, nazaat van Michiel de Ruyter, de burgemeester van Madurodam ( 2016- 2017). Prinses Beatrix is 28 jaar de burgemeester van Madurodam geweest!

Cijfers

Nog wat leuke cijfers voor de lezers die dat interessant vinden.

 • 60 miljoen bezoekers sinds oprichting
 • 650.000 bezoekers per jaar
 • 56% komt uit Nederland 44% uit het buitenland ( wij spraken rond het kampvuur al met een paar mensen uit India die zonder winterjas hier waren ..oeps.. )
 • Grootste publiekstrekker van Den Haag
 • Top 5 drukstbezochte Themaparken van Nederland
 • 26ste plek top 50 Dagattracties van Nederland
 • lid van de “Club van Elf”, vereniging van Nederland’s grootste dagattracties
 • 1,2 miljoen mensen bezoeken jaarlijks Madurodam.nl
 • 22.500 volgen Madurodam op Social Media
 • 22.000 kinderen bezoeken het themapark jaarlijks via educatieve programma’s en schoolreizen
 • jaarlijks een schenking van 600.000 – 700.000 euro aan projecten voor kinderen
 • sinds de oprichting is dat bijna 33 miljoen euro aan goede doelen voor kinderen.
 • 1 juli 2052 bestaat Madurodam 100 jaar ( dat duurt nog wel even ja)

Hoe was onze dag tijdens de Winterweken in Madurodam?

Zoals ik al zei was mijn moeder er al jaren niet geweest. De laatste keer was zelfs toen ik zelf nog een klein kind was. Sommige dingen herkende ze nog van vroeger. Ze vond het heel leuk om onder andere Corpus te zien, verbaast dat er van de Efteling maar heel weinig was, dat er zoveel meer informatie was te vinden en dat kinderen en grote mensen er spelenderwijs veel kunnen leren. Daarnaast vond ze de sfeer tijdens de Winterweken in Madurodam erg gezellig!

Winterweken in Madurodam

Dochterlief vond net als de vorige keer het leukste de kermisattractie, de klompjesfabriek en alle andere interactieve momenten die er te vinden zijn.

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

Brandje blussen kon ze wel de hele dag doen. Toen wij er op een gegeven moment genoeg van hadden probeerde ze de brand in haar eentje dan maar te blussen. Ja als die eenmaal haar zinnen op iets heeft gezet..

Winterweken in Madurodam
Winterweken in Madurodam

En uiteraard wilde ze ook nog even spelen in de Nijntje speeltuin!

Manlief genoot ervan om overal rustig doorheen te lopen en alles te lezen en luisteren via de interactieve knoppen. Als je de toegangspas activieert in het begin van het park krijg je ‘s avonds een link waar je alles nog een keer kunt zien/ luisteren en je eigen dj-mix bij Armin van Buuren kunt terugluisteren.

En ik? Ik genoot ervan dat ik mijn dierbaren mee kon nemen op een gezellig familie uitstapje die voor alle partijen leuk was.

Het perfecte uitstapje voor de kerstvakantie!

Ben jij nog van plan om de Winterweken in Madurodam te gaan bezoeken? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.