Winter in Den Haag 2016

Terwijl er een heuse herfststorm over ons landje raast tik ik deze blog. De winter is echt in aantocht. Ik hoop zo dat we weer eens op natuurijs kunnen schaatsen en echte sneeuwpoppen en sneeuwelfen met de kinderen kunnen maken. Gelukkig is de winter in den haag altijd wel een feestje!

Winter in Den Haag

Niet geboren, maar wel getogen ben ik in Den Haag. Ik groeide op in Bezuidenhout en Mariahoeve en was regelmatig in het Centrum en Scheveningen te vinden. Er wordt altijd zoveel leuks georganiseerd dat je de winter in Den Haag niet saai hoeft te beleven!

COOL EVENT SCHEVENINGEN

Cool event Scheveningen

Jubileumeditie
Op de 600 m2, overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen kan jong en oud tussen 13 november en 15 januari iedere dag van 10.00u tot 22.00u schaatsen. De feestelijke opening van de schaatsbaan op 13 november geldt tevens als aftrap van deze jubileumeditie van het Cool Event. Op 3 december volgt de opening van de ‘roetsjbaan’. De 30 meter lange ijsglijbaan heeft zijn startpunt op het bovendek van de pier, vanwaar men zo met een bocht de boulevard op glijdt richting de Palace Promenade.

 • 13 november tot en met 15 januari 2017
 • Schaatsbaan dagelijks vanaf 10:00
 • Vanaf 5 euro
 • Gevers Deynootplein 121, Den Haag

What the Fork

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 november 2016 vindt op De Pier in Scheveningen de eerste editie van ‘What the Fork?!?’ plaats. Dit nieuwe festival staat volledig in het teken van ‘Foodtrucks, Music, Market & More’. Ambacht, kwaliteit en originaliteit staan centraal in het nieuwe ‘What the Fork?!?’-concept met diverse foodtrucks, een markt met handmade producten en delicatessen en een speciale muziekprogrammering.

Meer dan 15 foodtrucks staan voor en op De Pier opgesteld. Je wandelt van de ene naar de andere culinaire verbazing. Elke hap is hier met liefde bereid. Dat proef je ook bij de vaste Pier-hotspots op de FoodBoulevard. Van vlees tot vega en van zout tot zoet en alles wat er tussen zit: What the Fork?!? schotelt je altijd iets bijzonders voor.

 • Vrijdag 25 tot en met zondag 27 november
 • 12:00 – 22:00
 • Gratis
 • What the Fork

Royal Christmas Fair

Vorig jaar zijn wij hier geweest en het was echt geweldig en super gezellig. Een kinderdagverblijf uit Den Haag organiseerde creatieve workshops voor kinderen, er stonden overal Food trucks en er waren gezellige knusse winkeltjes om snuisterijen en lekkerheden te kopen.

Royal Christmas Fair Royal Christmas Fair Royal Christmas Fair

Op een speciaal podium en verspreid over de kerstmarkt vinden er diverse optredens plaats van kinderkoren, theatergroepen, ensembles en storytellers.

Big Christmas Sing-a-long
Nieuw dit jaar is de Big Christmas Sing-a-long in een grote tent ter hoogte van Bodega De Posthoorn. Op 21, 22 en 23 december kunnen bezoekers daar kerstnummers meezingen onder muzikale begeleiding van Captain Midnight.

Royal Kinder Kerstmarkt
Op 18 december is er voor het eerst, een magische kinder kerstmarkt. Als onderdeel van de Royal Christmas Fair is er speciaal een gedeelte dat helemaal in het teken staat van kids! Naast leuke kramen en winterse lekkernijen zal er voor de kinderen een waar winterwonderland gecreëerd worden.

Tink Amazing Shop Windows

Een gevoel van royale weldaad of misschien wel van koninklijke elegantie of vorstelijke kou. Het is nog even afwachten, maar één ding is zeker: de etalages van de Haagse Binnenstad hebben net die extra feestelijke winter twinkeling die de Haagse Binnenstad zo bijzonder maakt tijdens de decembermaand. TINK Amazing Shop Windows, de grote winteretalagewedstrijd gaat haar 5e editie in en dit jaar is het thema “a Royal Winter”.

Den Haag is bekend als de hofstad van Nederland, maar tijdens de wintermaanden leggen ze er net dat laagje goudstof over waardoor de Haagse Binnenstad de glinstering krijgt die een echte winterstad nodig heeft. De historische binnenstad is dan op haar best met de mooie verlichting, bijzondere winteretalages en de versierde kerstbomen.

Winter in Den Haag

Dit jaar is het thema voor de etalages “a Royal Winter” geïnspireerd op de bijzondere tentoonstelling in het Mauritshuis, “Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection” (geopend tot 8 januari 2017). Niet dat alle etalages er uitzien als de schilderijen uit de tentoonstelling waaronder werken van Vermeer en Van Goyen.

Op 8 december begint de etalagewedstrijd TINK. Niet alleen een jury beoordeelt de etalages maar ook jij kunt stemmen voor de publieksprijs. Je kunt mooie prijzen winnen waaronder 150 euro shoptegoed. Weet jij bijvoorbeeld overal het figuurtje Tinkerbell te vinden die verdekt is opgesteld? Fotografeer haar en win mooie prijzen!

Winter in Den Haag

Met dank aan een flyer met daarop een route langs alle deelnemende winkels (ruim 90) hoeft het publiek geen etalage te missen. De etalages zijn dan nog te zien tot 25 december.

  • 8 tot en met 25 december
  • dagelijks
  • Gratis
  • binnenstad Den Haag

Scheveningen Light Walk

Deze winter wordt een heuse Light walk georganiseerd. De inschrijvingen zijn al afgelopen, maar je kunt natuurlijk even langs gaan om te kijken en om aan te moedigen! Het belooft heel wat te worden!
In combinatie met de meest moderne lichttechnieken. Kortom, een belevingsevenement dat is dit spiksplinternieuwe wandelevenement.
Waan je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld. De route gaat over de Scheveningse Pier, het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door Madurodam en Sea Life om vervolgens te finishen op de Pier! Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen. Scheveningse kunstenaars werken mee aan diverse lichtacts.
 • 10 december
 • Scheveningen Light Walk

Unox Nieuwsjaarsduik

Scheveningen - Unox Nieuwjaarsduik

Het is een oer-Hollandse traditie die vele decennia terug gaat. In Scheveningen rennen jaarlijks zo’n tienduizend durfals het zeewater in om het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen. Mijn broertje doet er bijna elk jaar ook aan mee. Zelf snap ik het niet goed, maar ze zeggen dat als je het 1 keer hebt gedaan, je niet meer anders wilt..

Tijden
Vanaf 10:30 uur start de inschrijving voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft. Om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het ‘Terugblik’, een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik.

Temperatuur 
Het zeewater heeft op Nieuwjaarsdag normalerwijze een temperatuur van rond de 5 graden. Het is dus raadzaam om warme kleding mee te nemen, een muts op te zetten en vooraf aan de Nieuwjaarsduik warming-up mee te doen. En na afloop kun je lekker genieten van een kop warme erwtensoep.

Kosten 
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 3 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel.

Uiteraard kun je ook gewoon toekijken en jezelf verbazen dat die ‘gekken’ het koude water induiken!

Heb jij nog aanvulling voor een leuk evenement! Laat het dan vooral even weten! 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.