Winnen: Het grote AVI vakantieboek

Speciaal omdat het Valentijn is heb ik nog een gave winactie. Niet voor mama maar voor je kind! Uitgeverij Van Holkema & Warendorf hebben een hele leuke collectie met vakantieboeken en deel 1 mocht ik reviewen! Omdat het bijna vakantie is mag ik er ook nog eens 1 weggeven leuk he! 

Het grote AVI vakantieboek

 

Nu dochterlief steeds meer letters begint te herkennen en haar boeken zelf leest –> in zoverre dat ze alle letters die ze kent opnoemt en er woorden van probeert te knutselen, kom ik steeds meer in de wereld van AVI. Ja als je net bevallen bent probeer je dat zo lang mogelijk uit te stellen want al die leesniveaus met die letters en cijfers klinken best ingewikkeld. Dus voordat ik wat ga vertellen over het grote AVI vakantieboek eerst even een klein lesje AVI.

Wat is AVI?

Op de site van Zwijssen kun je hier het beste alle informatie over opzoeken en kun je zelfs een handige poster downloaden!

AVI is ontwikkeld voor kinderen in Nederland en Vlaanderen. Door grote groepen kinderen te bekijken is er vastgesteld van de gemiddelde leesontwikkeling van een groep is. Let op dit is gemiddeld, je eigen kind kan dus afwijken van dit gemiddelde. Dyslectische kinderen bereiken de hogere niveaus meestal wat later.

AVI vakantieboek

De meeste kinderen leren lezen in groep 3. Dit is AVI start M3 en E3. Hierna volgen M4 en M5 helemaal tot aan E7 en Plus.

De M staat voor midden in het schooljaar en de E staat voor eind schooljaar.

De boeken voor 2008 liepen van AVI1 tot AVI9 plus. Ook hiervan kun je een makkelijke vertaaltabel downloaden bij Zwijssen.

Nu snel terug naar het grote AVI vakantieboek.

Puzzels, woordraadsels, zoekplaten en AVI verhalen

AVI vakantieboek

Kleurpotloden, schaar, dobbelstenen, elastiekjes en lijm. Heb je dat bij je en dit boek dan is je kind wel een weekje zoet! De favoriet van dochterlief is zoals altijd het doolhof die over 2 pagina’s is verdeeld en dus lekker groot is.

Op de kaften staan twee grote maskers van een pandabeer en een olifant. Lekker stevig dus en daarom heb je de elastiekjes nodig.

Verschillende auteurs hebben een bijdrage geleverd voor het AVI vakantieboek. Arend van Dam, Vivian den Hollander, Mirjam Mous, Marianne Busser & Ron Schröder, Janneke Schotveld en Jacquens Vriens. Hele leuke voorleesverhalen zitten er tussen.

AVI vakantieboek

Voor beginnende lezertjes en schrijfertjes staan er ook al leuke oefeningen in zoals letterspelletjes waarbij ze de eerste letter van een ding mogen opschrijven en woordzoekers.

AVI vakantieboek

Voor het hele gezin staan er leuke raadseltjes in en een bordspel op de camping.

Er bestaan 3 delen van het grote AVI vakantieboek

Specificaties

Uitgeverij:    Van Holkema & Warendorf

ISBN:              9789000351138

Prijs:               Het grote AVI vakantieboek is is voor €9.99 o.a. te koop bij Bol via           mijn affiliatelink

Pagina’s:       64 pagina’s

Datum:          Verschenen in mei 2016

mediakit

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

31 Responses

 1. Graag doe ik mee voor onze pleegdochter die in groep 3 zit. Een pakje speciaal voor haar zal ze erg leuk vinden.

 2. Ik wil graag deel nemen aan deze leuke winactie, waarmee ik een hoop beginnende lezertjes van mijn minibiebje heel blij kan maken!

 3. Dit lijkt me echt een heel leuk boek voor in de vakantie. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, dus ik doe graag mee!

 4. Super leuk, zeg! Ik had nog niet eerder van dit AVI vakantiboek gehoord, maar lijkt me geweldig voor onze 2 kids! Mijn dochter is nu heel bezig met woordjes en gaat na de zomervakantie naar groep 3! En mijn zoon zit nu in groep 4! Hij moet extra hard oefenen voor lezen, maar het gaat steeds beter! Met dit boek kan hij ongemerkt en op een leuke manier oefenen! ??

 5. Superleuk voor mijn dochter, die nu in groep 3 zit! En mocht ze er klaar mee zijn, gaat het naar mijn klas, want ik heb zelf een groep 3!

 6. Wat leuk! Mijn meisje zit in groep 3 en dus erg veel bezig met leren schrijven en lezen. Ik doe heel graag mee

 7. Leuk zeg. Ik wist niet dat er AVI vakantieboeken waren. Ik wil het graag voor mijn kinderen winnen. Dat wat nog te lastig is voor mijn dochtertje, die sinds korte al wat korte woordjes kan lezen, daar kan haar grote broer van 7 jaar bij helpen of voorlezen.

 8. Mijn dochter zit in groep 2 en begint ook al aardig te lezen en schrijven. Ze is er zo enthousiast over! Dit boek zou ze echt geweldig vinden 🙂 En samen een spelletje doen is altijd gezellig.

 9. Dat klinkt supertof voor dochter Hannah! Ze zit in groep 3 en wordt bijna 7 jaar. Dit zou een geweldig cadeautje zijn voor haar verjaardag!

 10. Lijkt mij een hartstikke leuk boek voor mijn jongste dochter, die net begint met lezen. Dan kan haar grote zus haar helpen

 11. Onze Sara zit in groep 3 en heeft het hier helemaal naar haar zin. Zij zou erg blij zijn met dit leuke boek!

 12. Mijn zoon zit in groep 4 maar heeft moeite met lezen en schrijven. Dit zal hij ongetwijfeld leuk vinden en mogelijk hem zelfs ook helpen

 13. Dit is echt iets voor mijn kleinzoon van 7 jaar.
  Is hij vast erg blij mee en neemt hij deze zomer mee op vakantie.
  Zal hij zich nooit vervelen.
  Ik volg je op Bloglovin en heb geliked en geloved en waag graag een kansje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.