winnaars speelgoed van het jaar 2019

De winnaars van het speelgoed van het jaar 2019 zijn bekend! Van te voren zagen wij nog even de laatste trends in speelgoed land en kregen we nog wat te horen over de invloed van geluid bij kinderen.

Speelgoed trends

Puzzels voor volwassenen, speelgoed met poppen, speelgoed die goed zijn voor je hersenen staan in de top 4 van het grootste deel van de speelgoedmarkt.

De grootste merken zijn Playmobil, Lego City, L.O.L. Surprise en Vtech Baby.

En dan de producten met de meeste nieuwe lanceringen staan met stip op nummer 1,2,4 en & L.O.L. Surprise! en Kurio Tab op 3 & 5.

Speelgoed en geluid

Vanaf de geboorte is voor de verbindingen van de hersenen belangrijk, dat er allerlei stimuli zoals geluid zijn. Horen van geluid zorgt ervoor dat we beter worden in het onderscheid van geluiden. Elke keer worden er weer nieuwe verbindingen in onze hersenen gemaakt.

Geluiden nodigen uit tot geluid maken. Er onstaat enthousiasme bij het kind en dat zorgt voor interactie. Een introvert kind kan gestimuleerd worden om te praten door bv cubby. Denk ook aan speelgoed waarbij liedjes worden gezongen. Ook speelgoed wat vragen stelt bevordert de ontwikkeling van taal.

Geluid moet realistisch zijn. Geen blikkerige elektronische geluiden. Hoe echter het geluid hoe meer uitgedaagdt het kind wordt om te gaan praten en geluiden terug te maken.

Ook voor volwassenen heeft geluid een functie. Zoals die van spanning als je het spel Escape Room speelt en je hoort het geluid van een klok die steeds sneller gaat tikken als de tijd bijna voorbij is.

Winnaars van speelgoed van het jaar 2019

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Op naar de winnaars van speelgoed van het jaar 2019. Er hadden maar liefst 9150 mensen een stem uitgebracht! Dat zijn ruim 3000 stemmen meer dan vorig jaar.

0 -3 jaar Vtech Zoomizooz Klim verken boomhuis

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Ja super blij voor VTech! Ik had als gastouder superveel van VTech en vond het echt leuk en leerzaam speelgoed voor jonge kinderen. Door de vele geluidjes worden kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling en dat kan VTech als de beste!

4 & 5 jaar Smart Games Smart Farmer

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Smart Games zijn super leuk en handig om mee te nemen op vakantie. Wij hoopten op Colour Catch als prijswinnaar, maar deze is vast net zo leuk en uitdagend!

6 & 7 jaar Identity Games Lynx

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Wat is dit een leuk spel van Identity Games. Ik had het nog nooit eerder gezien. Het deed ons een beetje denken aan Dobble, maar dan vele malen uitdagender! Op een heel groot veld vol met plaatjes, moet je als eerste jouw plaatjes zien te vinden. Met maar liefst 350 kaartjes en een veld wat je steeds anders in elkaar kunt zetten een bijna onmogelijke taak om van elkaar te winnen denk ik.

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

8 & 9 jaar Lego De Newbury Spookschool

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Super mooi speelgoed van Lego waar dochterlief direct mee speelde toen ze binnenkwam bij de zaal vol speelgoed bij Nemo in Amsterdam. Ze houdt wel van Halloween en Lego vindt ze ook steeds leuker worden. Ze snapte direct dat Lego de winnaar van het speelgoed van het jaar 2019 in deze categorie geworden was!

10 & 11 jaar 999 games: De kwakzalvers van Kakelenburg

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Voor de volledige review van 999 games de Kwakzalvers van Kakelenburg klik hier

12 t/m 17 jaar Goliath Rolit

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Ik had dit spel van Goliath nog nooit eerder gezien, en het ziet er vrij makkelijk uit. Ik ben uiteraard wel benieuwd of jullie het spel al kennen?! Laat het mij even weten!

18 jaar en ouder Identity Games Escape Room The Game 2 players

winnaars van speelgoed van het jaar 2019

Voor de volledige review van Escape Room The Game 2 players klik hier

Voor het complete overzicht van alle genomineerden kijk hier

Welke winnaars van speelgoed van het jaar 2019 heb jij of je kind op het verlanglijstje staan voor de decembermaand?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.