Gesloten: Winactie: Letters leren is een eitje!

Onze dochter heeft steeds meer interesse in letters. Ze leest de cijfers en oefent al druk met klokkijken. Dat gaat haar steeds makkelijker zelf af en nu wil ze constant weten welke letter wat is. Maar hoe maak je letters leren nu makkelijk? Rita Cramers heeft de oplossing met haar boek Letters leren is een eitje! 

Letters leren is een eitje

letters leren is een eitje

Als kinderen 4 worden hebben ze vaak al veel interesse in letters. En ook al leren ze pas echt lezen in groep 3 toch kunnen de meeste in de kleuterklas al hun naam schrijven en soms ook nog andere kleine woordjes als mama papa opa en oma.

Veel juffrouwen zijn tegen het aanleren van letters voor de kleuterklas of zelfs voor groep 3. Want kleuters moeten gewoon leren. Maar ja soms heb je gewoon een leergierig kind. Zelf vind ik het belangrijk dat kinderen wanneer ze ergens om vragen ook de informatie aangeboden krijgen. Op dat moment zijn ze er immers nieuwsgierig naar en staan hun hersens dus als sponzen open om die informatie op te slaan.

Andere manier van spellen

Zelf heb ik het alfabet altijd geleerd met de harde klanken, maar tegenwoordig doen ze dit anders. In plaats van Aa, Bee, Cee zeg je nu ah, bu, cu. Door de letters op deze manier uit te spreken vormen ze sneller een woord. Juh aa sshh is sneller jas dan Jee AA ess.

Letters leren is een eitje met ezelsbruggetjes

Rita bedacht een manier om haar eigen dochter letters te leren met leuke ezelsbruggetjes. Ik vind ze echt geweldig moet ik zeggen!

De b en d zijn nu super makkelijk uit elkaar te houden door het woord bed uit te beelden met je vingers bijvoorbeeld.

letters leren is een eitje

De n past in je neus en de m heeft net als een kam meerdere puntjes en de w blijft vol met water staan.

letters leren is een eitje

De j kan je je jas aan ophangen en de t kan een t-shirt aandoen.

Letters leren is nog nooit zo leuk geweest op deze manier. Zelf krijg ik er gewoon energie van als ik met dochterlief met dit boekje zit.

letters leren is een eitje

Het boekje zit vol met flapjes om nog meer tips te lezen en ook de tweetekenklanken zijn vertegenwoordigt met hele handige tips om ze uit elkaar te houden en te leren.

Winactie letters leren is een eitje

Heb jij ook een leergierig kindje wat al met letters aan de gang wil? Doe dan vooral mee met de winactie:

Je maakt namelijk kans op een eigen exemplaar van dit boekje.

Laat onder dit bericht op mijn blog een reactie achter voorzien van een geldig e-mailadres (dan kan ik contact met je opnemen als je hebt gewonnen). Ik waardeer het heel erg als je onder het bericht op mijn facebookpagina van Mamascrapelle een like geeft of een reactie achterlaat.

letters leren is een eitje

Geen tijd om te wachten of je hebt gewonnen? Je kunt het boek natuurlijk ook kopen via de webshop van letterslereniseeneitje.nl voor 14,95.

Disclaimer

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!