Wild Canada The Great Bear Rainforest

Er draait weer een nieuwe Imax film in het Omniversum, Wild Canada The Great Bear Rainforest. En daar moeten we deze herfstvakantie natuurlijk naar toe. Dit jaar hebben wij al Pandas a new story en Superpower Dogs in het Omniversum gezien en het blijft geweldig.

The Great Bear Rainforest is de thuisbasis voor grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. Samen met de First Nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in een fantastisch landschap van bergen, regenwouden en heldere meren. The Great Bear Rainforest is een van de wildste, onaangetaste plekken op aarde wat wij nog nooit eerder zo goed in beeld hebben kunnen zien.

Wild Canada The Great Bear Rainforest

Spirit beer

De film Wild Canada The Great Bear Rainforest begint met Mox, een Spirit beer. De witte Spirit beer is een van de zeldzaamste beren op aarde. We zien hoe moederbeer Mox zoekt naar voedsel en ze is niet alleen. Ook zwarte beren en wolven zijn op zoek naar voedsel om te overleven. Zalmen zwemmen stroomopwaarts en proberen uit de klauwen van de hongerige beren te blijven. Adelaars kijken recht in onze ogen voor ze de vissen uit de meren vangen. In de oceaan zien we otters, zeeleeuwen en bultruggen vrolijk rond springen en zwemmen. Ook in deze film zit een verhaal. Tijdens een grote grote regenbui is het onderkomen van moederbeer en kleine beer veranderd in een modderstroom en de twee gaan op zoek gaan naar een nieuw thuis. Eenmaal een nieuw onderkomen gevonden komen zij concurrenten tegen die de beste visplek voor zichzelf willen houden.

Mooie beelden

Wild Canada The Great Bear Rainforest

Wij hebben weer genoten van de mooie beelden en het geluid van de film Wild Canada The Great Bear Rainforest in het Omniversum. Deze film is geschikt voor jong en oud en geeft een goed beeld over een zeer mooie plek aan de kust van Canada. Daarnaast was voor mij een Spirit beer onbekend, Rosalie had al wel gelezen over deze bijzondere witte beer. Leuke, mooie en ontroerende beelden wisselen elkaar af. Voor jongere kinderen zit in deze film wat minder actie dan in Superpower Dogs en Pandas a new story.

Ik zou zeggen dat Wild Canada The Great Bear Rainforest meer voor wat oudere kinderen en volwassen is. Beren in het algemeen blijven leuk om te zien en wellicht wordt je ook een beetje verliefd op dit mooie gebied.

Voor speeldata kijk hier

Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.