Welke type thuisonderwijzer ben jij?

Inmiddels kunnen we wel zeggen dat we een heel land rijker hebben met thuisdocenten. Goedschiks of kwaadschiks, enthousiast of iets minder, gepland of chaos. Welke manier er ook uit voort komt, we zijn allemaal ervaringsdeskundigen in wat wel en niet werkt en ik ben benieuwd welk type thuisonderwijzer ben jij?

Welk type thuisonderwijzer ben jij?

 type thuisonderwijzer

Team schema en regelmaat

7:30 opstaan, aankleden ontbijten
8:30 schooltijd
11:30 lunchen
12:00 buitenspelen
13:00 weer school
Op vaste tijden gaat de wekker, kleding ligt al klaar en je hebt de thuisonderwijsles van die dag al goed voorbereid en wel klaarliggen. Je beseft je dat je met de lunch wat ruimer de tijd neemt dan dat school doet. Die tijd heb jij nodig om even wat voor jezelf te doen en nog wat extra voorbereidingen te treffen. De lesstof die aangeleverd wordt vanuit school is te weinig en je struint online lessen, apps en pinterest af voor meer inspiratie. Jij bent het gestructureerde type thuisonderwijzer.

Team wat zullen we doen

type thuisonderwijzer

Heerlijk, vandaag zijn de kinderen laat wakker dus dat betekend voor jou ook uitslapen. Zijn ze vroeg dan is dat lekker met een boterham en pyjama op de bank en een filmpje aan wakker worden. Deze periode is er 1 van rustig aan doen en knusheid. Na het ontbijt ligt het een beetje aan jezelf en de kinderen of jullie je aankleden en hoe laat je iets gaat doen aan school. Lekker even naar de speeltuin is ook al een hele onderneming en koekjes bakken is een prima les vind de thuisonderwijzer in jou.

Team zoals de haan kraait

Zoals de haan kraait zo ziet de dag eruit. Meestal bij het opstaan wordt de toon van de dag bepaald. Is dit fit en actief dan volgt er meestal een mooie planning met goede lessen. Maar is het wakker worden met 10 koppen koffie dan is Netflix en Schooltv de onderwijzer van die dag. Het type thuisonderwijzer in jou is meegaand en relaxed en geen 1 dag is hetzelfde.

Team ik doe maar wat

 type thuisonderwijzer chillen

Al die posts, foto’s, social media groepen en appjes.. je snapt het gewoon niet. Lesgeven zit niet in jouw vingers en jou type thuisonderwijzer kan je maar niet vinden. Je kan je kind heus wel iets leren maar er komt meer bij kijken ben je achter gekomen; geduld voornamelijk. Telt je kind het ene moment met gemak van 10 naar 1. Zo opeens kan je kind niet normaal 1-2-3 tellen. Hoe dan?! Hoe geïrriteerder je wordt hoe meer in paniek je kind raakt met een meltdown als gevolg van jezelf. Misschien ben je wel de ongeduldige thuisonderwijzer.

Team multitasking

Lestijd is ook thuiswerktijd. Dat moet prima kunnen samengaan, zelfstandigheid is ook belangrijk om te leren vind jou type thuisonderwijzer. Dus hup werkvellen klaar, Squla aan, een korte uitleg en doe je ding. Nee schat even zelf oplossen ik kijk het zo na. Bij het nakijken kom je erachter dat de ingekleurde konijnen geteld moesten worden, de letter A naschrijven een raket is geworden en dat op Squla dezelfde quiz 8 keer opnieuw is gedaan. Achja morgen weer een dag.

Team alternatief les

meisje met worm in hand

Leuk al die opdrachten of tips maar jou type thuisonderwijzer pakt het anders aan. Je neemt je kind mee de tuin en het bos in en gaat insecten zoeken. Daarna door naar de keuken en lekker samen bakken. Uiteindelijk gaan jullie de boekenkast door en mag je kind een tof boek uitzoeken die jullie samen gaan lezen. Dit is het moment om zulke lessen aan je kind te leren want dit krijgen ze niet op school.

Team ik ben er klaar mee

koekjes bakken

Het begon leuk, na een week had je al een manier gevonden. Maar inmiddels is het op. Je geduld, de mogelijkheden, huis is te klein en niks lukt echt lekker. Je kijkt reikhalzend uit naar het moment dat die schooldeuren weer opengaan. Nu is het overleven van dag tot dag en is het mooi meegenomen als er iets geleerd wordt. Maar de thuisonderwijzer in jou is moe en er klaar mee.

In welk type thuisonderwijzer herken jij het meeste jezelf? Wel type thuisonderwijzer ben jij?

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.